האם מרחב התעופה הישראלי מוגן מפני מתקפות סייבר?
רשות שדות התעופה וגופים אירופיים ערכו תרגיל בנמל התעופה בן גוריון, שבמסגרתו הם דימו מתקפות סייבר ובדקו את המוכנות למתקפות ● האם יש על מי לסמוך כשעולים למטוס - גם בסייבר?
צוותים ישראליים ואירופיים, מרשויות שדות תעופה ומגופים אחרים, ערכו אתמול (ג') והיום (ד') בנמל התעופה בן גוריון תרגיל סייבר משולב, שבו הם בדקו את המוכנות שלהם למתקפות סייבר על נמלי תעופה.
התרגיל נערך על ידי רשות שדות התעופה והארגון האירופי יורוקונטרול. השתתפו בו שמונה צוותי מומחים ממדינות באיחוד האירופי, לצד גוף הגנת הסייבר ברשות הישראלית, שהתחרו בפיצוח אתגרי סייבר: מניעה, תגובה, התמודדות והתאוששות בהצלחה מאיומים קיברנטיים על הארגון. הם עשו זאת תוך שיתוף הדדי בפתרונות.
בכיר ברשות הסביר לאנשים ומחשבים כי "התרגיל נועד לבדוק את היכולות של מומחי הסייבר מכלל אירופה – משלושה עולמות תעופה: נמלי תעופה, חברות תעופה, ורשויות פיקוח ובקרות טיסה. התרגיל מדמה הגנת סייבר על מערכות באופן גנרי. בחנו במסגרתו כמה תרחישי איום, בהם השתלטות על אתר והשחתתו ('חירבוש') – וזה רלוונטי היום יותר מתמיד, כי רק לפני שבועיים הייתה השתלטות על אתר של שדה תעופה בארצות הברית. כמו כן, התרגיל דומה מתקפת כופרה רחבת היקף, וכן ניסיונות חדירה של האקרים למערכות ולאתר. הוא כלל 14 תרחישי איום ו-'אילץ' אותנו 'לשים את הידיים בתוך המקלדות'. זה לא פשוט".
"התחרות בין ההאקרים למגנים בסייבר על עולם התעופה היא אמיתית", אמר הבכיר. "הדגש הוא לא על מי מנצח, אלא על תובנות למידה משותפות, שיביאו להעלאת רמת הגנת הסייבר על מערך התעופה האזרחי של ישראל".
את האירוע מוביל מערך הסייבר של רשות שדות התעופה, בשיתוף EATM-CERT – חמ"ל הסייבר של יורוקונטרול – ומערך הסייבר הלאומי. גורם ברשות אמר לאנשים ומחשבים כי "ישראל נחשבת למובילה בתחום הגנת הסייבר בכלל ובתעופה האזרחית בפרט. בנמל התעופה בן גוריון הוקמו ומופעלים מרכז הגנת סייבר למתקני רשות שדות התעופה, ומרכז ניטור והגנת סייבר כמרכז התחבורה הלאומי – עבור משרד התחבורה".
"אתגרי הסייבר מחייבים אותנו לאסטרטגיית אבטחה חזקה"
מרשות שדות התעופה נמסר כי "האתגרים הקריטיים העומדים בפני העולם הדיגיטלי באבטחת סייבר, מחייבים אסטרטגיית אבטחת סייבר חזקה, המורכבת משכבות הגנה, במטרה להגן על הארגון והמדינה ממגוון האיומים במרחב הקיברנטי, ובכללם התקפות שנועדו לגשת, לשנות או להרוס נתונים, או לשבש את פעילותו".
האלוף (מיל') יצחק (ג'רי) גרשון, יו"ר מועצת המנהלים של הרשות, אמר כי "על רשות שדות התעופה, כגוף ממלכתי-מבצעי, מוטלת האחריות להגנת מרחב הסייבר התעופתי במתקני הרשות מפני איומי סייבר – תוך שמירה על חוסנם ותפקודם הרציף של מתקני הרשות. החשיבות הלאומית של הרציפות התפקודית בנתב"ג ובמעברי הגבול תחת איומי הסייבר מחייבת אותנו להיות מובילים בתחום ההגנה על תשתיות תעופתיות בעולם".
תגובות
(0)