לפי מאסק: טוויטר הורתה לחושף השחיתויות מתוכה להשמיד ראיות

פייטר זאטקו קיבל הנחיה לשרוף ניירת רלוונטית ולמחוק קבצים, כתנאי לקבלת ה"פיצויים" בסך 7.8 מיליון ד' ● התשלום, שבוצע זמן רב אחרי עזיבתו, היווה לכאורה "דמי שתיקה" ● ובעלי מניות טוויטר תובעים את מאסק

פשוט לקח ממשתמש את שמו בפלטפורמה. אילון מאסק, הבעלים והיו"ר של X.

אז מה מתחדש בחזית אילון מאסקטוויטר? כידוע, החודש נדהם העולם לגלות שמאסק – יזם הטק הדומיננטי והאיש העשיר בעולם – שלח מכתב לחברה שעומדת מאחורי הרשת החברתית המצייצת, ובישר לה כי בכוונתו לחזור להצעתו המקורית וכן לרכוש אותה בתמורה ל-54.20 דולר למנייה, בסכום מצטבר של 44 מיליארד דולר.

הבשורה המרעישה הגיעה ב-6 באוקטובר, אבל לעת עתה לא גרמה להכרזה על ביטול משפט טוויטר-מאסק, שעתיד להתחיל ממש כעת ולעסוק בביטול העסקה מטעם מאסק, שהיה תקף ל-יולי האחרון.

כחלק ממשפט זה, שעתיד להיפתח ב-17 באוקטובר, אמור להתייצב על דוכן העדים פייטר (מאג') זאטקו – מומחה אבטחה שהועסק בטוויטר בעבר.

כזכור, זאטקו סיים את תפקידו בשורות הרשת החברתית המצייצת כעבור שנתיים בלבד מתחילת כהונתו כראש תחום האבטחה שלה, וזאת על אף התשבוחות הרבות שקיבל כשמונה לתפקיד על ידי מנכ"ל החברה לשעבר ג'ק דורסי. אחרי שעזב, הוא חשף שחיתויות מתוך טוויטר בפנייה לקונגרס האמריקני, ואף התייצב בהמשך מול המחוקקים כדי לספר להם את שגילה בעת שירותו בחברה.

החדשות האחרונות הן שעורכי דינו של מאסק טענו בהגשה אחרונה לבית המשפט כי זאטקו אולץ להשמיד ראיות שצבר, ולכן שרף 10 מחברות בכתב יד ומחק 100 קבצי מחשב בהוראת מנהלי טוויטר, וכן שבמסמכים אלו שהושמדו נמצאו הערות על פגישותיו של זאטקו עם בכירי החברה.

נזכיר כי בחודשים האחרונים למדנו שכחלק מקשריו של זאטקו עם טוויטר, דווקא אחרי שכבר עזב אותה, הוא קיבל מהחברה חבילת "פיצויים" משמעותית ביותר.

טוויטר הסבירה כי זאטקו פוטר בשל "מנהיגות לא יעילה וביצועים גרועים" ואמרה שהתלונה שלו למחוקקים האמריקנים מלאה בחוסר עקביות, אי דיוקים ו"חוסר הקשר". אולם על אף כל אלו, החברה הגיעה עם זאטקו ל"הסדר" ושילמה לו 7.8 מיליון דולר ביוני – וזאת אחרי שפוטר בינואר. מיליוני הדולרים שולמו רשמית כדי "לפצותו על אובדן שכר", אולם לפי החשד מדובר, לכאורה, בהסדר ששימש כ"דמי שתיקה", ושאמור היה למנוע מ-זאטקו לחשוף את סודות החברה בציבור.

הטענות לאילוץ להשמיד עדויות הוגשו מטעם ההגנה של מאסק לבית המשפט בדלאוור ב-3 באוקטובר, לפני שהמולטי-מיליארדר הודיע שחזר בו מהביטול. ואולם, אם אכן הדבר היווה חלק מההסדר של זאטקו מול טוויטר – הסברה שהחברה בעצם קנתה את שתיקתו בכסף, לכאורה, עלולה להגלות כנכונה.

העיד בסנאט. חושף השחיתויות מטוויטר, פייטר (מאדג') זאטקו. עיבוד ממוחשב כאילוסטרציה.

העיד בסנאט. חושף השחיתויות מטוויטר, פייטר (מאדג') זאטקו. עיבוד ממוחשב כאילוסטרציה. צילום: ויקיפדיה

מה כללו החשיפות של זאטקו?

ב-23 באוגוסט 2022 פורסם תוכן התלונה שעניינה חשיפת שחיתויות, שהגיש זאטקו לקונגרס. התלונה טענה כי טוויטר ביצעה הפרות מרובות של תקנות ניירות הערך של ארצות הברית, של חוק ועדת הסחר הפדרלית, ה-FTC, משנת 1914, ושל צו הסכמה בר-אכיפה משנת 2011, שהושג עם ה-FTC לאחר מספר בעיות שצצו בין השנים 2007 ל-2010.

זאטקו גם האשים את טוויטר ב"ליקויים קיצוניים וחריפים" בטיפולה במידע המשתמש ובבוטי ספאם – אותו עניין שבו התמקד מאסק בטענותיו נגד החברה.

בנוסף, זאטקו הצביע בזמנו על כמה וכמה בכירים בטוויטר, כולל המנכ"ל, פרג אגרוואל, וחברי דירקטוריון מסוימים, על כך שפיזרו הצהרות כוזבות או מטעות לגבי פרטיות, אבטחה ומיתון וניטור תוכן בפלטפורמה, תוך הפרת כללי החשיפה של ה-SEC.

לטענת זאטקו, טוויטר גם ערכה מצג-שווא למאסק במהלך הצעת הרכישה שלו, וגרמה לו להסכים לקנות אותה בסכום העתק 44 מיליארד דולר, בתוך עיוות נתוני המשתמשים האותנטיים בפלטפורמה.

"הניסיון של טוויטר לקנות את שתיקתו של מר זטקו נכשל, אבל טוויטר השיגה את מטרתה המשנית להבטיח שהראיות המאששות של מר זטקו לעולם לא יתגלו", נכתב הגשת הטענות האחרונה, כך לפי בלומברג. אלא שהטענות הללו של עורכי הדין מטעם מאסק הגיעו בעיתוי משונה – שבוע לאחר שהשופטת בית המשפט צ'אנסרי של דלאוור, קתלין סנט ג'וד מקורמיק, אישרה השהייה זמנית לתביעה של טוויטר, ואילצה את מאסק לאשר שבכוונתו לממש את הצעתו המקורית מאפריל לרכוש את החברה ב-44 מיליארד דולר.

בעלי מניות טוויטר: מאסק עשה מניפולציה בכוונה להשפיע על מחיר המניות

במקביל לטלטלות אלו נודע כי תביעה ייצוגית הוגשה נגד מאסק באחרונה מטעם בעלי המניות שלה, או נכון יותר בשם כל האנשים שמכרו את המניות הרגילות ואת ניירות הערך של טוויטר בכל עת בין ה-13 במאי ל-4 באוקטובר השנה. התביעה, שכותרתה 'פמפנה נגד אילון מאסק', הוגשה לבית המשפט המחוזי של ארצות הברית במחוז הצפוני של קליפורניה.

בתביעה נטען כי מאסק הפר את סעיף 10(ב') של חוק בורסת ניירות ערך משנת 1934 בכך שפרסם הצהרות כוזבות על רכישתו של טוויטר, לרבות טענות שקריות שטוויטר הפרה את תנאי הסכם המיזוג. בין היתר, התלונה טוענת כי ב-13 במאי 2022 מאסק פרסם ציוצים מטעים בטענה שהמיזוג "הושהה באופן זמני". ב-17 במאי מאסק פרסם ציוץ נוסף שקבע שהמיזוג "לא יכול להתקדם" עד שטוויטר תראה לו הוכחה למספר "החשבונות המזויפים" בפלטפורמה שלה. לאחר מכן, בין ה-8 ביולי ל-9 בספטמבר האחרון, מאסק פרסם שלוש הודעות נפרדות המתיימרות לעצור את המיזוג.

בתלונה נטען כי בהצהרות אלו גרס מאסק, באופן כוזב, כי טוויטר הפרה את תנאי הסכם המיזוג, בכך שבין היתר לא מסרה לו את הנתונים שדרש אודות היקף הספאם והבוטים בפלטפורמה. התלונה טוענת כי הצהרותיו של מאסק היו שקריות ומטעות, ושאלו פוזרו בניסיון לצאת מהעסקה, לעכב את המיזוג מתוך ניסיון לקבל מחיר טוב יותר, או בתקווה שמחיר מניית טסלה יעלה לפני שמאסק יאלץ למכור את מניותיו כדי לממן את המיזוג.

אחרי שמאסק הודיע, פחות משבועיים לפני שהיה אמור לעמוד לדין, כי ברצונו להמשיך ברכישת טוויטר כפי שהבטיח – ההודעה זעזעה את שוק המניות וגרמה למחיר מניית טוויטר לעלות ב-22% ביום אחד. עם זאת, כפי שנטען בתלונה, בעלי מניות בטוויטר מכרו את מניותיהם בהתבסס על הצהרות שווא של מאסק, ולכן נפגעו ממכירה במחירים שעברו מניפולציה בשל התנהגותו של מאסק.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים