רוסיה יורה בסייבר לכל הכיוונים; והפעם – מונטנגרו

מונטנגרו מאשימה את הדוב הרוסי במתקפות סייבר על שרתים ממשלתיים במדינה ● הסוכנות לביטחון לאומי של מדינת הבלקן: "אנחנו נמצאים כרגע במה שמכונה מלחמה היברידית"

רוסיה נגד מונטנגרו - בזירת הסייבר.

הסוכנות לביטחון לאומי של מונטנגרו טענה לפני ימים אחדים ששירותי ביון רוסיים ערכו מתקפות סייבר על שרתים ממשלתיים במדינה, אך ציינה שהרשויות הצליחו למנוע נזק כלשהו.

על פי הסוכנות, ANB, השירותים הרוסיים ארגנו את מתקפות הסייבר, שהיו מתואמות, על שרתי ממשלת מונטנגרו פעמיים – מאז ה-22 באוגוסט השנה. בסוכנות טענו כי "מונטנגרו נמצאת כרגע במה שמכונה מלחמה היברידית".

"שירותים רוסיים מתואמים עומדים מאחורי מתקפות הסייבר. תקיפה מסוג זה בוצעה לראשונה במונטנגרו, והיא הוכנה במשך תקופה ארוכה", אמר גורם בסוכנות לתקשורת.

"הנתונים האישיים של האזרחים בטוחים – לעת עתה"

דריטן אבאזוביץ', ראש הממשלה היוצא של מונטנגרו, תיאר את מתקפות הסייבר שהמדינה עברה כ-"מסוכנות" וקבע כי הן בוצעו ממניעים פוליטיים. "הנתונים האישיים של האזרחים בטוחים לחלוטין לעת עתה", אמר. "כל ההתקפות הישירות על הממשלה ומוסדותיה דוכאו. המתקפה הראשונה אירעה כמה שעות לאחר הצבעת אי האמון בממשלה. הזהרתי שזה עלול להוביל לערעור יציבות". ממשלת המיעוט של מונטנגרו נפלה בהצבעת אי אמון ב-19 באוגוסט, מה שהחריף את חוסר היציבות הפוליטית במדינה. משך שלטונו של אבאזוביץ' היה הקצר ביותר בהיסטוריה הפוליטית של מונטנגרו – הממשלה בראשותו נכנסה לתפקיד באפריל.

ראסקו קונג'ביץ', שר ההגנה, קרא לרשויות לחקור את מתקפות הסייבר ולספק ראיות חזקות לגביהן.

מונטנגרו הוגדרה כאויבת רוסיה לאחר הפלישה לאוקראינה

ימים מעטים לאחר פלישת רוסיה לאוקראינה, ב-7 במרץ השנה, הוסיף הקרמלין את מונטנגרו לרשימה של "מדינות אויב", והאשים אותה בפעולה נגדה. זאת, לאחר שב-1 במרץ הצטרפה מונטנגרו לסנקציות של האיחוד האירופי נגד רוסיה. במקביל, משרד החוץ בפודגוריצה הכריז על כמה דיפלומטים רוסים שמשרתים במדינה כעל אישיות לא רצויה, פרסונה נון גרטה – בעצת הסוכנות לביטחון לאומי.

לשתי המדינות יש עבר של קשרים חזקים. אלא שהיחסים בין רוסיה למונטנגרו התקררו, במיוחד מאז 2014, כאשר מונטנגרו, ששמה לה ליעד להיות חברה בנאט"ו, הצטרפה לסנקציות שהטילו האיחוד האירופי וארצות הברית על רוסיה, בשל סיפוח חצי האי קרים מאוקראינה. הקשרים התרופפו עוד יותר ב-2016, כאשר מונטנגרו האשימה את רוסיה בביצוע ובתמיכה בניסיון הפיכה כושל, שנועד למנוע ממדינת הבלקן להצטרף לנאט"ו.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים