המחוקקים בארה"ב: להגביל מכירת נתוני המשתמשים לסין ולרוסיה

קבוצת סנאטורים, משתי המפלגות, מריצה חקיקה ליצירת בקרות על יצוא נתונים רגישים אודות משתמשים אמריקנים ● הסנאטור מרקו רוביו: "לא יכולים לסמוך על חברות פרטיות שיגנו על הדטה הפרטי של האמריקנים"

קריאה לשמור על נתוני האזרחים מפני מכירה למדינות עוינות.

קבוצת סנאטורים אמריקנים, מהמפלגה הדמוקרטית וכן מהרפובליקנית, פצחה בחקיקה שתיצור בקרות על יצוא נתונים רגישים אודות משתמשים בארה"ב.

מטרת החקיקה היא להגביר את החששות הקיימים מפני מתווכי נתונים – דוגמת מידע בריאותי ונתוני מיקום של אנשי צבא – שמוכרים אותם לגורמים ממדינות עימות.

על פי הצעת החוק, משרד המסחר האמריקני יפעל לפי שורה של הנחיות המפורטת בחוק, כגון, הצורך לזהות אילו סוגי נתונים אישיים עלולים לפגוע בביטחון הלאומי של ארה"ב והיכולת לקבוע אילו מדינות ידרשו לרישוי – בטרם יותר לייצא אליהן את הנתונים הרגישים הללו. הערכת הסיכון תתבסס על חוקי הפרטיות של המדינה, על יכולתה של הממשלה הזרה לאלץ גופים פרטיים לשתף נתונים, ואם אותה מדינה מבצעת "פעולות מודיעין עוינות" (משמע ריגול) נגד ארה"ב.

את הצעת החוק הגישו בסוף השבוע הסנאטור הדמוקרטי רון ווידן, יו"ר ועדת הפיננסים של הסנאט;

סינתיה לומיס, הרפובליקנית מ-ויומינג; שלדון וויטהאוס, הסנאטור הדמוקרטי מרוד איילנד; הרפובליקני ביל האגרטי; והסנטור הרפובליקני מפלורידה, מרקו רוביו.

הגיון בריא

"זה הגיון בריא למנוע מהיריבים שלנו להשיג את המידע האישי הרגיש ביותר של מיליוני אמריקנים", אמר רוביו. "אנחנו לא יכולים לסמוך על חברות פרטיות שיגנו על הנתונים הפרטיים של האמריקנים, במיוחד בהתחשב בכך שחלקן עושות עסקים בסין. הצעת החוק שלנו תטפל באיום הביטחוני הלאומי האדיר הזה, ותגן על הפרטיות של האמריקנים".

אנליסטים המכסים את התחום ציינו כי "החקיקה, אם תושלם, עשויה לדחוף את תעשיית מתווכי הנתונים, שהיא תעשייה בלתי מוסדרת, לאמץ באופן נרחב יותר תקנות וחוקים שיגנו על פרטיות הנתונים הרגישים, ותביא לכך שהם לא ימכרו נתונים אלה לגופים אסורים.

אותם אנליסטים ציינו כי הצעת החוק מתייחסת רק למכירות נתונים המבוצעות באופן ישיר, משמע, היא לא מכסה חשיפות פוטנציאליות אחרות, כמו במקרה של חברה אמריקנית המשתמשת בתוכנה אשר מגיעה ממדינה שאינה כלולה ברשימת המדינות עליהן מוטלים עיצומים.

מומחים אחרים הוסיפו כי הצעת החוק אינה מהווה נדבך לחקיקת פרטיות מקיפה יותר, אולם למרות זאת, "הצעת החוק היא צעד בכיוון הנכון… הגיע הזמן שהקונגרס יחוקק חוק פרטיות חזק ומקיף, אבל בינתיים עלינו להגן בדחיפות על הנתונים האישיים של אזרחי אמריקה מפני מכירה שלהם לחברות ולממשלות זרות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים