NSO מנהלת מגעים למכירתה לחברה ביטחונית אמריקנית
חברת הסייבר ההתקפי הישראלית נמצאת במשא ומתן עם L3Harris, שמספקת, בין היתר, מערכות שו"ב וציוד תקשורת ● בין לקוחותיה: הפנטגון ● לפני שהן חותמות על העסקה, יש לשתי החברות סוגיות רבות שהן צריכות לפתור
NSO הישראלית מנהלת באחרונה דיונים עם L3Harris האמריקנית, שפועלת בעולם הביטחון, לרכישתה – כך לפי דיווחים שפורסמו אמש (ג') במספר אמצעי תקשורת, שמצטטים גורמים בארצות הברית. אם העסקה תצא לפועל בסופו של דבר, היא טעונה אישורים של הנהלת הרוכשת, ושל הרגולטורים בישראל ובארצות הברית. בעבר הוערך השווי של NSO בכמיליארד דולר, אולם גורמים בשוק העריכו כי סכום הרכישה יהיה נמוך יותר.
L3Harris היא קבלן רשמי של הפנטגון, ומספקת מערכות שו"ב, ציוד תקשורת, לרבות רדיו ואלחוט, מערכות אוויוניקה ומערכות אלקטרוניות, ציוד לראיית לילה, וכן פתרונות מעקב ולוחמה אלקטרונית. החברה, שהוקמה בשל מיזוג של שתי ענקיות ביטחוניות, היא הקבלן הביטחוני השישי בגודלו בארצות הברית.
מה עלול להכשיל את הרכישה?
אחת המכשלות המשמעותיות שעומדות בפני העסקה, אם תצא לפועל, היא מצד הממשל האמריקני. זאת, בשל העובדה שחברת הסייבר ההתקפי הישראלית הוכנסה לרשימה השחורה של משרד המסחר של ארצות הברית. על פי פקיד בכיר, שצוטט בוושינגטון פוסט, הרכישה לא בהכרח תביא להסרת הנרכשת מרשימה זו.
מכשלה נוספת היא אופן ביצוע הרכישה ותוצאותיה: טרם נקבע היכן יימצאו פיזית המערכות המפעילות את פגסוס, תוכנת הריגול של NSO – בישראל או בארצות הברית, והאם לאחר הרכישה תהיה לישראל גישה לטכנולוגיה של הנרכשת.
עוד היבט שעלול להוות מכשול הוא התביעה של מטא נגד חברת הסייבר ההתקפי הישראלית, כאשר אחת הטענות של NSO במשפט היא כי החברה חסינה מהעמדה לדין, שכן תפקדה, לטענתה, כסוכנת של ממשלות זרות לא מזוהות כשהתקינה את תוכנת הריגול של פגסוס. בשנים האחרונות מתנהל משפט בתביעה שמטא הגישה נגד NSO, שבו היא טוענת שבאפריל ובמאי 2019, כ-1,400 משתמשי ווטסאפ הותקפו באמצעות פגסוס, בהם יותר מ-100 פעילים אזרחיים וחברתיים, לרבות עיתונאים מהודו, פעילי זכויות אדם ממרוקו, דיפלומטים ופקידי ממשל בכירים. ואולם, הרוגלה נמצאת הלכה למעשה בשימוש ממשלות ומדינות (שאינן מזוהות באופן פורמלי), ולכן ניסתה NSO להסתמך על השאלה האם בכלל יש בתביעה נגדה הצדקה.
NSO טוענת להגנתה מזה זמן רב כי פגסוס עוזרת לרשויות אכיפת החוק ולסוכנויות הביון להילחם בפשע ולהגן על הביטחון הלאומי. אלא שהיא הותקנה ככל הנראה גם על המכשירים של גורמי ממשל בכירים במדינות שונות, בהן, לפי דיווחים, גם בוריס ג'ונסון, ראש ממשלת בריטניה, ועמנואל מקרון, נשיא צרפת. האחרונה שבהן היא ספרד, שראשת המודיעין שלה הודחה לאחר שהממשלה במדריד זיהתה את רוגלת פגסוס בטלפונים הסלולריים של ראש הממשלה, פדרו סנצ'ס, ושל שרת ההגנה, מרגריטה רובלס.
תגובות
(0)