"צריך להיות רקדן בלט כדי להצליח בניהול היברידי"
כך אמר מרקו פאניזי, סגן נשיא בכיר בקומוולט המשמש כמנכ"ל קומוולט הבינלאומית, בנאומו בערב בכירים שערך הסניף הישראלי של החברה
"המנמ"רים והמנמ"ריות ניצבים מול שלל אתגרים, ובראשם, איומי הסייבר, ובתוכם – הכופרות, הלהיט של ההאקרים. לצד כל האתגרים, ניצב אתגר הניהול ההיברידי – הטיפול בנתונים הארגונים, שהם הזהב החדש, בין אם הוא נמצא בדטה סנטר המקומי, בין באירוח, ובין אם בענן ציבורי, או בעננים רבים. על מנת להצליח לממש אסטרטגיה מורכבת זו, על המנמ"ר לפעול כרקדן, המצליח לנוע משדה לשדה באופן חלק ופשוט", כך אמר מרקו פאניזי, סגן נשיא בכיר בקומוולט (Commvault).
פאניזי, המשמש כמנכ"ל קומוולט הבינלאומית, אחראי על מכירות החברה בכל העולם למעט אמריקה, והגיע ארצה להשתתף בערב בכירים שערך הסניף הישראלי של החברה. הוא נמצא בחברה שנתיים, לאחר שביותר משלושת העשורים בהם הוא בשוק ה-IT, היה בכיר בסימנטק, וריטאס וב-EMC. האירוע התקיים אמש (ב') באולם C2 במגדלי עזריאלי, בהשתתפות עשרות מלקוחות החברה.
צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין
לדברי פאניזי, "צוות ה-IT בכל ארגון, מכל גודל ומכל מגזר פעילות, נדרש לאתגרים סותרים בחלקם: עליו לספק יכולת למצות את המרב מהמידע, עליו לשנע אותו מהקרקע לענן ובחזרה, במהירות ובאופן חלק. הוא נדרש לתמוך בעסק על בסיס טיפול בנתונים והגנה עליהם, כדי להאיץ את פעילות הארגון. מנגד, בשל ריבוי האיומים, עליו לעשות זאת באופן מאובטח".
"לצד זאת", אמר, "על המנמ"ר לספק למשתמשים יכולת לפעול בגמישות, עם פיתוח פתוח, עם עבודה מבוססת תקנים ועם יכולת גידול מהירה".
"מגיפת הקורונה עשתה חסד עם המנמ"רים"
"מגיפת הקורונה", ציין, "עשתה חסד עם המנמ"רים: היא האיצה את התהליכים עליהם הם דיברו במשך שנים, כשלא תמיד ההנהלה הקשיבה להם. היא גם חשפה את האמת העצובה, שלא תמיד ה-IT היה מוכן לשינוי בדפוסי הפעילות של הארגון, למשל עבודה מרחוק. אבל הצד החיובי הוא שכעת, הנהלות ארגונים מבינות שהטכנולוגיה היא קריטית לפיתוח העסקי העתידי של הארגון, כי היא זו שתאיץ את הטרנספורמציה הדיגיטלית שלו".
לדבריו, "מתקפות הפוסט-קורונה שינו דרמטית את התנהגותם של מנמ"רים ברחבי העולם, ואילצו אותם לחשוב אחרת. לפני הקורונה, ארגונים לא רצו להעביר את הנתונים שלהם לענן בגלל איומי הסייבר הרבים, כי הענן יחשוף אותם למתקפות כופרה. אלא שהגידול בהיקף המתקפות גם כיום, בעידן הפוסט-קורונה, אילץ את המנמ"רים ומנהלי האבטחה לחשוב אחרת, כדי להגן על הנכס הקריטי ביותר לעסקים – הנתונים שלהם. המידע הארגוני הוא מגוון של נכסים רבי ערך: מידע אישי, מידע מזהה, חשבונות בנק, קניין רוחני ועוד. אלא שבמצב כיום, אי אפשר להכניס את המידע הארגוני למרתף ולנעול אותו ולזרוק את המפתח לים. אי אפשר לשמור את המידע מאחורי חומה. לכן, האבטחה צריכה להיות משולבת בכל בניית אסטרטגיית טיפול בנתונים. האבטחה יכולה גם להוות מנוף להצמחת מודלים עסקיים חדשים, למשל שירותים של ספקיות שירות ולחברות טלקום".
"לפני יותר משנה", סיפר פאניזי, "השקנו את פתרון התוכנה כשירות מטאליק. הפלטפורמה מאפשרת טרנספורמציה מאובטחת, עם הגנה על הנתונים בענן והיברידיות מלאה. כך, לקוחות ארגוניים מקבלים פתרון אחסון ענן משולב, שמקל על ארגוני IT ליצור אסטרטגיית ענן מקיפה משולבת הגנה. בדרך זו ארגונים יכולים לממש את הטרנספורמציה הדיגיטלית יחד עם ניהול מידע מרכזי וחכם בתוך חיסכון בעלויות והפחתת סיכונים. כיוון שלא כל הארגונים יעברו לענן וחלקם בטוח שלא יעברו באופן מלא – ההווה והעתיד הוא בניהול נתונים היברידי. אנו מאפשרים הגנה מירבית על המידע גם בדטה סנטר וגם בענן. כך, ארגונים מקבלים כמה תועלות: אבטחת מידע, פשטות תפעולית ותמיכה רחבה בענן, עם שינוע ושחזור בין העננים ואל הענן הפרטי. זאת, לצד מעטפת גיבוי לאפליקציות".
"אני מכיר היטב את השוק הישראלי", סיכם פאניזי. "הצוות המקומי הוא אחד מהטובים שלנו באזור אירופה. הם מכפילים את היקף עסקיהם מדי שנה. ישראל היא שוק ב'שפיץ' הטכנולוגי. לא לחינם רכשנו בפברואר השנה את TrapX הישראלית, שעוסקת בתחום הטעיית הסייבר. אנו משכפלים את ההצלחה הישראלית לארצות אחרות. הסניף המקומי הציג ברבעון האחרון גידול של עשרות אחוזים, ואני מעריך שהמגמה תימשך".
תגובות
(0)