אוניברסיטת בר אילן פותחת מגמה ללימודי היי-טק – במדעי החברה

האוניברסיטה תשיק בשנת הלימודים הקרובה תוכנית חדשה, שתשלב בין לימודי תכנות ללימודי מינהל עסקים וחברה ● מרכז התוכנית, הלל בש: "מעסיקים מחפשים מתכנתים עם ידע בניהול ופיננסים"

אוניברסיטת בר אילן.

המחסור החמור בכוח אדם בענף ההיי-טק, כמו גם אתגרי ההון האנושי והצורך שלעובדים ומנהלים בענף יהיה ידע אף בנושאים כגון שיווק ומכירות, מציבים אתגר בפני האקדמיה. נכון להיום, מרבית תוכניות הלימוד הרלוונטיות באוניברסיטאות ובמכללות לא מכשירות את בוגריהן לתפקידים הנדרשים בענף ההיי-טק, והם יוצאים מהן עם ידע אקדמי, אבל ללא ניסיון.

באוניברסיטת בר אילן החליטו להרים את הכפפה, ובתחילת שנת הלימודים הבאה תיפתח מגמת היי-טק במחלקה למדעי החברה במוסד האקדמי, שתכשיר כוח אדם ייעודי שבא מתחומי ידע משולבים: תכנות ומתמטיקה, כמו גם ידע בתחומים משיקים כגון פיננסים וכאמור, מדעי החברה.

הלל בש, מרכז מגמת ההיי-טק בפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת בר אילן.

הלל בש, מרכז מגמת ההיי-טק בפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת בר אילן. צילום: קטי טרטקוף

המרכז המקצועי של המגמה החדשה הוא הלל בש. לדבריו, "התואר החדש יוצר אינטגרציה בין כל תחומי ההשפעה על עולם ההיי-טק, ומשלב קורסים והקניית ידע במגוון תחומים: שפות תכנות, הכרת העולם הפיננסי, שיווק, מדע נתונים, ממשק אדם-מחשב ועוד".

"העולם החדש הוא אינטרדיסציפלינרי", ציין. "מפתחים לא יכולים להסתפק בלימודי תכנות בלבד. התואר נועד להוציא לשוק אנשים שהשפה הראשונה שלהם היא תכנות, אבל יש להם גם שפה שנייה, והיא מורכבת ממגוון של קורסים שיפתחו בפניהם מגוון של דלתות בעולם ההיי-טק".

בש, שמשמש גם כיועץ לחברות בתחום הפינטק, הסביר כי "מזה כמה שנים יש דרישה בחברות היי-טק שפועלות במגזרים מסוימים, בעיקר פיננסים, לבעלי תפקידים שפרט לידע בתכנות יש להם ידע רחב בתחומי הפיננסים, מדעי נתונים ועוד. הם יכולים להביא ערך מוסף משמעותי לעבודתם ולצוות שלהם, בהבנה של המוצר והפונקציונליות שלו, בהבנת השפעתו על המשתמש ועוד". הוא הוסיף שהידע המשולב ישפיע על השיח של הבוגר עם הקולגות, ויאפשר תקשורת טובה ומקצועית יותר.

לאילו תפקידים התואר החדש יכול להיות רלוונטי?
"הידע הרב תחומי יאפשר לבוגרי התוכנית להשתלב תפקידי פיתוח וניהול בתעשיות דוגמת הפינטק, דרך עיסוק בפיתוח מוצר, שיווק, מדע נתונים, יזמות והקמת חברות, ועוד".

ניסיון בתעשייה – כבר מהשנה השנייה ללימודים

בש ציין כי מגמת ההיי-טק בתוך מדעי החברה תהיה ייעודית ונפרדת משאר המגמות, וגם תנאי הקבלה אליה יהיו ספציפיים: ציון בגרות 103 ומעלה, בגרות בארבע יחידות לימוד במתמטיקה, ציון פסיכומטרי 600 לפחות ועוד דרישות סף שונות.

בין הקורסים שכולל התואר: שפות מחשב, קורסים להכשרה פיננסית ייעודית להיי-טק, ממשקי אדם-מחשב, חוויית משתמש, יסודות הניהול והשיווק, למידת מכונה, יזמות ועוד.

ייחוד נוסף של הלימודים במגמה הוא הכוונה לשלב את הסטודנטים בעבודות בתעשייה כבר מהשנה השנייה ללימודים, וכך ליצור מצב שכאשר הם יסיימו את האקדמיה, הם כבר יהיו בעלי ניסיון. "צריך להבין ולהדגיש כי ליבת הסיפור בלימודי המחשב במגמה היא לא הלימודים התיאורטיים אלא התרגול, שצריך לתפוס חלק ניכר מהזמן שהסטודנטים יקדישו ללימודים", אמר בש.

ההרשמה למגמה החדשה, כבר החלה, ובשלב הראשון היא תוגבל ל-60 סטודנטים בלבד.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים