מצטרפת לגל: HPE סוגרת לחלוטין את פעילותה ברוסיה
"גינינו באופן מוחלט את הפלישה לרוסיה, אבל למרבה הצער, אין פתרון באופק - וכבר בלתי נסבל עבורנו לשמר את הפעילות שלנו שם", אמר אנטוניו נרי, מנכ''ל ענקית המחשוב
HPE מצטרפת לגל, וגם היא משביתה לחלוטין את פעילותה ברוסיה ובבלרוס, בשל פלישת רוסיה לאוקראינה.
החברה הודיעה אתמול (ד') שכתוצאה מהפלישה היא "ממשיכה ביציאה מסודרת ומנוהלת" מהעסקים שנותרו לה בשתי מדינות אלה. ענקית המחשוב כבר השעתה את משלוחי הציוד שלה לרוסיה ולבלרוס, ועשתה זאת זמן קצר לאחר הפלישה, בסוף פברואר השנה.
"החלטנו לחכות 90 ימים, כדי לראות אם יש איזשהו פתרון לסכסוך", אמר מנכ"ל החברה, אנטוניו נרי. "גינינו באופן מוחלט את הפלישה לרוסיה. למרבה הצער, אין פתרון באופק, וכבר הפך להיות בלתי נסבל עבורנו לשמר את הפעילות שלנו שם".
פחות מ-2% מהפעילות הגלובלית של HPE
העסקים של HPE ברוסיה ובלארוס היוו פחות מ-2% מכלל היקף פעילותה הגלובלית בשנה הכספית 2021.
מנכ"ל של אחת השותפות העסקיות של HPE אמר לעיתונות הטכנולוגית בארצות הברית כי "אנחנו צריכים עוד חברות גלובליות כמותה כדי להגביר את הלחץ של ענקיות היי-טק ואינטרנט על רוסיה. כל חברה צריכה לעשות כל שביכולתה כדי לתמוך באוקראינה".
לפי ענקית המחשוב, סיום חוזי השירותים ברוסיה, בשילוב עם השבתות בלתי צפויות בסין, בשל שיבה מחודשת של הקורונה, הביאו לצמצום הכנסותיה ביותר מ-250 מיליון דולר ברבעון השני של שנתה הכספית, שהסתיים ב-30 באפריל השנה. הסכסוך אף גרם ל-HPE הוצאות נלוות בסך של 126 מיליון דולר, לפני מס. החברה צופה הוצאות פחות משמעותיות בשל השעיית הפעילות בשתי המדינות.
חברות גלובליות, מהמגזר הטכנולוגי ומחוצה לו, צמצמו את עסקיהן ברוסיה ברמות שונות בעקבות הפלישה שלה לאוקראינה. היו כאלה שאף מכרו את נכסיהן במדינה. שלוש מהחברות שעשו או עושות מכירת חיסול של נכסיהן ברוסיה הן שניידר אלקטריק, שהודיעה בסוף אפריל על כוונתה למכור את הפעילות שלה שם להנהלה המקומית; מקדונלד'ס, אחד המותגים המוכרים ביותר בעולם, שאמרה שהיא עוזבת את רוסיה והחלה במכירת עסקיה; ורנו, שהנהלתה אישרה פה אחד למכור את עסקיה במדינה.
תגובות
(0)