Peace of Meat ו-ENOUGH פועלות להבאת עוף מתורבת למדפים
Peace of Meat היא חברה בת בלגית של מיטק הישראלית, הפועלת בתחום העוף המתורבת ● ENOUGH נחשבת כמובילה עולמית בתחום המיקופרוטאין ● השתיים מעוניינות לקדם את המסחור בתוצר החדשני שלהן - בשר "עוף" הברידי
מיטק 3 די (MeaTech 3D) – חברת דיפ-טק (Deep-tech) בינלאומית, הנמצאת בחוד החנית של מהפכת הבשר המתורבת – הודיעה באחרונה כי חברה הבת הבלגית שבבעלותה המלאה, Peace of Meat, חתמה על הסכם פיתוח משותף עם חברת ENOUGH – מובילה עולמית בתחום המיקופרוטאין, רכיב מזון הנוצר על ידי תהליך תסיסה של פטריות. החברות יפעלו יחד לטובת האצת אסטרטגיית הכניסה לשוק של מוצרי המזון ההיברידיים.
מדובר בהסכם שיתוף פעולה פורץ דרך, שמטרתו פיתוח מוצרי מזון היברידיים טעימים ומזינים, המיטיבים לדמות את חווית האכילה של מוצרי בשר הגדלים באופן קונבנציונלי. ההסכם משלב את המומחיות של
Peace of Meat בפיתוח מוצרי בשר מתורבת של בעלי כנף, עם יכולות הפיתוח של ENOUGH, בייצור תחליפי חלבון על בסיס מיקופרוטאין.
הביומסה של השומן המתורבת, שפותחה על ידי Peace of Meat, מספקת למוצרי הבשר האלטרנטיביים את הטעמים, הניחוחות והמרקמים האופייניים לבשר שגדל באופן קונבנציונלי. המיקופרוטאין של חברת ENOUGH הינו רכיב מזין, המאופיין בערכים גבוהים של חלבון ותכולת סיבים וגם חומצות אמינו, אבץ וברזל.
באירוע טעימות שהתקיים לאחרונה, הגישה מיטק נאגטסי עוף היברידיים, המכילים ביומסה של שומן עוף מתורבת המפותח על ידי Peace of Meat. התגובות מהמשתתפים היו נלהבות.
מפעלי פיילוט בבנייה
בספטמבר האחרון, Peace of Meat ייצרה בהצלחה 700 גרם ביומסה של שומן עוף מתורבת בהרצה אחת.
בעקבות פריצת הדרך ההיא, נחתם מזכר הבנות להתחלת בניית מפעל פיילוט ומרכז מו"פ בבלגיה, שיאפשרו את האצת הייצור ב-2023.
ENOUGH גם תתחיל לבנות בקרוב את מפעל הפיילוט שלה, בדרום הולנד, לא הרחק מהמתקן של
Peace of Meat. חזון המוצר המשותף והיעדים העסקיים של החברות הופכים זאת, כך לדברי החברות, לשותפות אידיאלית לקידום מוצרים חדשניים ובני קיימא עבור שוק המזון ההיברידי.
שילוב רכיבי מזון מן הצומח, תסיסה ובשר מתורבת
יצוין כי ENOUGH זכתה בחצי הגמר תחרות ה-XPRIZE Feed the Next Billion. מדובר בתחרות נושאת פרסים בסך 15 מיליון דולר, המתמקדת במציאת חלופות לייצור תעשייתי של נתחי עוף שלמים, המחקים חלבון מן החי. חברת ENOUGH הצליחה לייצר נתחי שריר המחקים חלבון מן החי, ואף חשפה אותם מוקדם יותר השנה בכנס ה-Future Food Tech בסן פרנסיסקו.
דירק פון היינריכסהורסט, מנכ"ל Peace of Meat, אמר: "אנו שמחים לצאת לדרך המשותפת עם חברת ENOUGH. שיתוף פעולה זה הינו אבן דרך בקידום חזון החברה בפיתוח מוצרי מזון היברידיים, טעימים ומזינים, המיטיבים לדמות את חווית האכילה הבשרית, על ידי שימוש בביומסה של השומן המתורבת שפותחה על ידנו".
אריק קאופמן, מנכ"ל מיטק, אמר: "אנו נרגשים לחתום על הסכם שיתוף הפעולה עם ENOUGH, מובילה עולמית בתחום המיקופרוטאין, לטובת האצת מסחור הדור הבא של תחליפי הבשר – מוצרים היברידיים, המכילים רכיבי בשר עוף מתורבת וחלבון מן הצומח. שימוש בביומסה של השומן המתורבת מבטיח טעם ומרקם המדמים טוב יותר את חווית האכילה של מוצרי בשר קונבנציונליים".
ג'ים ליירד, מנכ"ל ENOUGH, אמר: "אנו מאמינים שהעתיד של חלבון בר-קיימא יכלול שילובים של רכיבי מזון מן הצומח, תהליך תסיסה ורכיבי בשר מתורבת. לכן, אנחנו שמחים לפעול לפיתוח משותף המשלב את החלבון שלנו עם הביומסה של שומן העוף המתורבת שפותחה על ידי חברה הבת של מיטק, Peace of Meat".
תגובות
(0)