מאסק מתכוון להחזיר את טראמפ לטוויטר
הנשיא לשעבר סולק לצמיתות מהפלטפורמה אחרי שאוהדיו פרצו לגבעת הקפיטול וטוויטר טענה שהוא מסית ומסוכן ● מאסק, שרכש את טוויטר, דוגל בחופש הביטוי ולכן, לדבריו, מעוניין להשיב את טראמפ לשירות
כשנודע שאילון מאסק, היזם והמולטי-מיליארדר רכש את טוויטר (Twitter), עלזו שמרני העולם, שטענו כי מאסק יאפשר להם להתבטא שוב בחופשיות במדיה החברתית שבבעלותו. אתמול (ג'), חיזק מאסק את סברתם זו כשבישר לעולם כי הוא מעוניין להסיר את ההשעיה לצמיתות של נשיא ארה"ב לשעבר, דונלד טראמפ, מהפלטפורמה.
כזכור, טראמפ סולק מהרשת המצייצת – שהייתה זירת הבית שלו – אחרי שאוהדיו התפרצו לגבעת הקפיטול בארה"ב עקב הפסדו בבחירות 2020. מאסק, שלדבריו קנה את טוויטר כדי לקדם בה חופש ביטוי לכל, אמר כי ההחלטה להחרים את הנשיא לשעבר הייתה "שגויה מבחינה מוסרית" בעיניו.
נזכיר כי כשנשיא ארה"ב לשעבר נחסם משימוש בטוויטר בתחילת ינואר 2021, בשל הסיכון להסתה לאלימות בעקבות המתקפה על הקפיטול, היו לו 88 מיליון עוקבים, והפלטפורמה הייתה עד רגע חסימתו כלי התקשורת היומיומי העיקרי שלו עם אוהדיו. חוץ מטוויטר נחסם טראמפ גם מפלפורמות אחרות ביניהן פייסבוק, סנאפצ'ט ואינסטגרם.
"אני חושב שזו הייתה טעות"
"אני חושב שזו הייתה טעות, כי זה הרחיק חלק גדול מהמדינה ובסופו של דבר לא מנע מדונלד טראמפ להישמע", הבהיר מאסק את עמדתו בדבריו במהלך כנס שארגן הפייננשל טיימס. מנכ"ל ומייסד חברות הענק טסלה ו-SpaceX התכוון לכך שלטראמפ יש כיום בכל מקרה פלטפורמה בשם 'חברתית אמיתית' (Truth Social), שיצר במטרה להשמיע דרכה את דעותיו ואת העמדות השמרניות לעולם.
לפי מאסק, חרמות והשעיות צריכים להיות "נדירים ביותר" בטוויטר, ושמורים למשל לחשבונות מזויפים. לפיכך, הבהיר היזם שהוא כיום האדם העשיר בעולם, שאם אכן יצליח לקנות את טוויטר תמורת 44 מיליארד דולר כמתוכנן, הוא יבטל את ההשעיה לצמיתות של הנשיא לשעבר.
בכל הקשור ברכישת טוויטר, העברת הבעלות היא עדיין לא עובדה גמורה. הצעת הבוס של טסלה התקבלה על ידי הדירקטוריון אמנם, אך בעלי המניות עוד נדרשים לאשר את ההסכם ו"עדיין יש לפתור מספר שאלות", כך לפי מאסק עצמו, שהרחיב כי "במקרה הטוב, זה עשוי להיעשות בעוד חודשיים או שלושה".
מאסק מתכנן להפוך את טוויטר לפרטית ולהוציא אותה מהבורסה לניירות ערך, וזאת מלבד תוכניתו להפוך את הרשת המצייצת למעוז של חופש הביטוי – מצב שלדעתו הפלטפורמה הנוכחית רחוקה ממנו מאוד, וזאת בגלל סינון תוכן קפדני מדי שהנהיגו בה עד כה.
ג'ק דורסי, מייסד טוויטר והמנכ"ל שלה לשעבר, הסביר בדיעבד שהרחקת טראמפ הייתה ההחלטה "הנכונה", אך בכל זאת הסתייג ממנה. דורסי צייץ מאוחר יותר באותו חודש שבו סולק טראמפ מטוויטר: "אני לא חוגג ולא חש גאה בשל החלטתנו לחסום את חשבונו של טראמפ מטוויטר… לאחר התרעה ברורה נקטנו פעולה זו, עשינו החלטה עם המידע הטוב ביותר שהיה לנו בהתבסס על איומים על ביטחון פיזי הן בטוויטר והן מחוצה לה…. נתקלנו בנסיבות יוצאות דופן, שאילצו אותנו למקד את צעדינו בביטחון הציבורי…" הוא כתב.
יצוין כי טראמפ שלל שיבה לטוויטר ואמר שהוא רוצה להישאר בפלטפורמת Truth Social שהשיק בפברואר. אלא שהשירות החברתי האלטרנטיבי-ימני של הנשיא האמריקני לשעבר עדיין לא תפס תאוצה ופופולריות וטראמפ עצמו מתקשה להגדיל את העניין בחשבונו, שעומד בינתיים על 2.7 מיליון עוקבים בלבד.
לפי מאסק, ביטול השעיית הנשיא לשעבר "לא אומר שכל אחד יכול להגיד מה שהוא רוצה, אם הוא אומר משהו לא חוקי או הרסני לעולם. אבל אני חושב שחרמות קבועות מערערות מהותית את האמון בטוויטר כמקום ציבורי שבו כל אחד יכול להביע את דעתו".
מאסק גם הסביר כי הרגיש שטוויטר "מוטה פוליטית לשמאל", מכיוון שהיא פועלת מסן פרנסיסקו, הידועה כבעלת נטייה שמאלית-דמוקרטית, ושהפלטפורמה צריכה להיות "יותר חסרת פניות".
תגובות
(0)