מחמם את הלב: חברות טק מישראל מתגייסות למען הפליטים מאוקראינה

מתרומות כספיות ועד מצרכים חיוניים, מהעברה לאזורים רגועים יותר ועד לתמיכה פסיכולוגית, חברות היי-טק כחול לבן מסייעות לאזרחים מהמדינה מוכת המלחמה ● לפניכם כמה דוגמאות

פליטה אוקראינית מבוגרת, שנאלצה לעזוב את ביתה בגלל המתקפות הרוסיות.

המלחמה של רוסיה נגד אוקראינה מתנהלת כבר כחודש ואין סימנים שהיא עומדת להסתיים. יותר משלושה מיליון בני אדם כבר נעקרו מהיישובים שלהם ברחבי אוקראינה – חלק בתוך המדינה וחלק למדינות אחרות, ומריופול ועוד כמה ערים במדינה הן כבר עיי חורבות.

חברות רבות בהיי-טק הישראלי – כאלה שפועלות באוקראינה וכאלה שלא – לא נשארו אדישות למצב והחליטו לסייע לתושבים שם ולפליטים כתוצאה מהמלחמה. חלקן התגייסו למשימה באופן כללי וחלקן התמקדו בעובדים האוקראינים שלהן. ליקטנו כאן את הפעילות של כמה מהחברות האלה, שמציגות ומייצגות את אחד מהצדדים היפים של ההיי-טק הישראלי.

עובדי ויסיטה, שפיתחה פלטפורמה לניהול עסקים קטנים, תרמו מעל 5,000 שקלים לסיוע לאנשים באוקראינה, ועשו זאת בתוך יממה בלבד. התרומה הייתה יוזמה של עובדת החברה, ליאורה בזרסקי, שעלתה מאוקראינה בילדותה. בזרסקי עומדת בקשר עם חברים וקרובים שנשארו שם גם לאחר פרוץ הקרבות ופתחה קמפיין לגיוס תרומות, שאותו חלקה בקבוצת הווטסאפ של ויסיטה. בכספי התרומה נרכשו מוצרים בסיסיים כמו מזון לתינוקות, חיתולים וביגוד חם, שנארזו ונשלחו באופן מיידי לאנשים שזקוקים להם באוקראינה. ב-ויסיטה יודעים לספר שהמשלוח הגיע בשלום ליעדו, ומקווים שהוא הקל במקצת על ההתמודדות של מקבליו עם המצב.

סייסנס, שמאפשרת לארגונים להטמיע נתונים ביישומים ובתהליכי עבודה של לקוחות ועובדים כאחד, מעסיקה בימים כתיקונם כ-150 עובדים במשרה מלאה בקייב ובסביבתה. על מנת לשמור על ביטחונם, שכרה החברה מתקן במערב אוקראינה (שם הלחימה מורגשת, אבל פחות) ובמדינה שכנה, והציעה לעובדים רילוקיישן זמני לאותם מתקנים או לארצות הברית. כשהמצב הסלים, בחברה סידרו אוטובוסים בכדי להעביר עובדים ומשפחותיהם מקייב למערב אוקראינה או מחוץ למדינה. בנוסף, סייסנס מספקת תמיכה פסיכולוגית לעובדים אלה. מהחברה נמסר כי מה-9 במרץ, כמעט כל עובדיה ומשפחותיהם מאוקראינה נמצאים באזורים הבטוחים שהוקמו במיוחד עבורם.

סייט, שמציעה פתרונות בינה מלאכותית ו-ויזואלית לרשתות אופנה ועיצוב הבית, פועלת יחד עם עובדיה כדי לאסוף ולתרום מוצרי היגיינה ופריטים נחוצים אחרים לפליטים אוקראינים. המצרכים הללו יישלחו לפולין בהעברה מיוחדת, דרך אגודת רוטרי.

מרכז לריכוז סיוע הומניטרי עבור פליטים אוקראינים.

מרכז לריכוז סיוע הומניטרי עבור פליטים אוקראינים. צילום: BigStock (אילוסטרציה)

בחברת הסייבר צ'קמארקס ביצעו מבצע איסוף תרומות חומריות עבור הפליטים מאוקראינה. מהחברה נמסר כי עובדים שלה בישראל תרמו משחקים לילדים, בגדים, כלי מיטה ועוד, והביאו אותם למשרדיה ברמת גן, משם הם נשלחו לפליטים האוקראינים. במסגרת המבצע נאספו עשרות פריטים.

חברת סייבר אחרת – פרימטר81, שמפתחת ומספקת פתרונות ענן לניהול ואבטחה של רשתות פנימיות – העניקה מענק כספי של אלפי דולרים לעובדיה הקבלנים שנמצאים באוקראינה. בנוסף, החברה עודדה את עובדיה – הן בישראל והן בארצות הברית – לתרום לארגון יוניצ"ף של האו"ם, שפועל בכל השנה למען ילדים ברחבי העולם וממקד עתה מאמצים בילדי אוקראינה. בכוונת החברה לשלש את סכום הכסף שהעובדים יתרמו לארגון.

ריסקיפייד, שמציעה פתרונות תשלומים ומניעת הונאות אשראי באתרי אי-קומרס, ביצעה בשבועות האחרונים שתי פעולות למען אזרחי אוקראינה: הראשונה היא שותפות שהיא יצרה עם קרן ידידי אוקראינה בישראל כדי לאסוף מוצרים חיוניים, כגון חיתולים לתינוקות, ערכות היגיינה אישית, ערכות עזרה ראשונה, פריטים תרמיים (שמיכות ובגדים לגברים, נשים וילדים) ומצרכים אחרים לתמיכה בפליטים מהמדינה הבוערת. כמו כן, ריסקיפייד נתנה לעובדים את האפשרות להעביר תרומה כספית שתמומש בהמשך לרכישת מוצרים חיוניים אחרים וערכות עזרה ראשונה.

באפ טכנולוגיות היא חברה שפועלת בתחום הגיימינג ופיתחה פלטפורמה ליצירה וניהול של תוכנית נאמנות לגיימרים על ידי הענקת נקודות נאמנות עבור הישגיהם במשחק ומשך המשחק בזמן השימוש בפלטפורמה. החברה השיקה קמפיין שבמסגרתו היא אפשרה למשתמשים שלה להמיר את הנקודות שנצברו בתרומה לאוקראינה. אלפי גיימרים ברחבי העולם, כולל עשרות מרוסיה, תרמו נקודות בשווי של מעל 12,500 דולר.

פליטים אוקראינים.

פליטים אוקראינים. צילום: BigStock

יש גם חברה אחת לא מישראל (אם כי יש לה פעילות בולטת בארץ) שהחלטנו לציין: ענקית הענן וה-CRM סיילספורס. החברה, שחרתה על דגלה את ערכי הגיוון, תומכת בעובדים שלה שיש להם קרובי משפחה או מכרים באוקראינה. כמו כן, סיילספורס ועובדיה תרמו שני מיליון דולר לארגוני סיוע ללא מטרות רווח מגוונים שפועלים על מנת לעזור לאנשים באוקראינה ולמי מהם שנאלצו לעזוב את המדינה בעקבות המלחמה.

לסיום, הנה חברה שמעניקה את הסיוע בעזרת מציאת משרות לפליטים: מקוד ואליו נמסר שהיא נערכת לקלוט לשורותיה פליטים שמגיעים לישראל מאוקראינה ושהם בעלי כישורי בסיס מתאימים להשתלב בעולמות התוכנה והפיתוח. בחברה נמצאים בקשר רציף עם משרד הקליטה והחלו לגבש תוכנית הכשרה ייעודית לעולים מאוקראינה ומרוסיה שיימצאו מתאימים. במקביל, קוד ואליו בוחנת את האפשרות לקלוט פליטים במרכז האוף שור שלה ברומניה.

 

 

 

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים