אין הפסקת אש גם בסייבר: אלפי מתקפות על אוקראינה

מתקפות הסייבר של רוסיה על מטרות אוקראיניות נמשכות, ולפי המדינה המותקפת, עסקים ואתרי אינטרנט בה סבלו מה-15 בפברואר מכ-2,800 אירועים - ובעיקר מתקפות DDoS ● האם בנט משוחח עם פוטין וזלנסקי גם על זה?

גם מלחמת הסייבר הרוסית-אוקראינית נמשכת.

מתקפות הסייבר על אוקראינה נמשכות והרוסים לא מניחים את הנשק שלהם לא רק במלחמה הפיזית, אלא גם בשדה הקרב הזה. בהתאם, גם האוקראינים לא חדלים מלהגן על עצמם, וכן לתקוף את מדינת הענק שפלשה אליהם. בינתיים, הרשויות הרלוונטיות באוקראינה עושות סיכום ביניים של מתקפות הסייבר הרוסיות על המדינה.

לפי שירות התקשורת המיוחד של אוקראינה, מאז ה-15 בפברואר, 10 ימים לפני שרוסיה פלשה אליה, עסקים ואתרי אינטרנט אוקראיניים ספגו כ-2,800 מתקפות סייבר.

בפוסט שהשירות פרסם בחשבון הטלגרם שלו נכתב כי "המלחמה נמשכת לא רק ביבשה, באוויר ובים. מרחב הסייבר הפך גם הוא לממד שבו מתרחשות פעולות איבה. מאז אמצע החודש שעבר, כמה ימים לפני הפלישה, ארגונים אוקראיניים חוו אלפי מתקפות מניעת שירות מבוזרות (DDoS)".

הממוצע היומי עומד על יותר מ-100 מתקפות DDoS, ציינו במרכז התקשורת, כאשר השיא היומי עומד, נכון לשלשום (ש'), על 271 מתקפות.

אנשי השירות האוקראיני הבטיחו כי "הגנת הסייבר של המדינה מוכנה לפעולות כאלה של האויב. אתרי האינטרנט של גופי ממשל במדינה זמינים לאזרחים".

שיתוף פעולה עם נאט"ו

בסוף השבוע הצביעו מדינות נאט"ו – פה אחד – על הכנסת אנשי הגנת הסייבר הלאומי של אוקראינה למרכז המצוינות המשותף להגנת הסייבר שלהן (CCDCOE). לדעת מומחים, המהלך יסייע לאוקראינה להילחם באיומי הסייבר מכיוונה של רוסיה – ההולכים וגוברים.

המרכז יושב בטאלין, בירת אסטוניה, והוא הוקם כלקח ממתקפות הסייבר ההרסניות של רוסיה על מדינה זו, שאירעו ב-2007. רוסיה הכחישה שהיא הייתה התוקפת, בשורת מתקפות שהשביתו חלקים גדולים במדינה המאוד מתוקשבת – מכספומטים ועד כלי תקשורת.

סיבת המתקפה של רוסיה על אסטוניה הייתה היסטורית-פוליטית: ב-1947 בנו הסובייטים פסל ברונזה בגובה של שישה מטרים, שמנציח את חייליהם והמאמץ של ברית המועצות וצבאה במלחמת העולם השנייה. הם הציבו את הפסל במרכז טאלין וכינו אותו "אנדרטה למשחררי טאלין". אלא שהפסל נתפס בעיני אסטונים רבים כסמל לכיבוש הסובייטי. לאחר נפילת ברית המועצות, מספר הולך וגדל של אסטונים רצו להסירו. ב-2007, ממשלת אסטוניה הורתה להעביר סוף סוף את הפסל ממקומו. הדבר הביא להתפרעויות אלימות במדינה וממשלת רוסיה, שכנתה של אסטוניה, הזהירה את המדינה הקטנה כי הסרת הפסל תהיה "הרת אסון עבור האסטונים".

ינס סטולטנברג, מזכ"ל נאט"ו, אמר בינואר כי מומחי הסייבר של הברית החליפו מידע עם עמיתיהם האוקראינים "על פעילויות הסייבר הזדוניות הנוכחיות" שחווה אוקראינה לקראת פלישת רוסיה. סטולטנברג גם הודיע ​​בזמנו שנאט"ו ואוקראינה יחתמו על הסכם לשיתוף פעולה משופר בתחום הסייבר, לרבות הנגשת אוקראינה לפלטפורמת שיתוף מידע אודות נוזקות של נאט"ו.

CCDCOE עורך תרגילי אבטחת סייבר באופן קבוע. אלה מדמים מתקפות סייבר כדי שהמדינות החברות יוכלו לתרגל את תגובות האיומים שלהן. המשתתפים בסימולציה בשנה שעברה שאורגנה על ידי CCDCOE כללו את ה-FBI, משרד ההגנה של אסטוניה, סיסקו, מיקרוסופט וסוכנות ההגנה האירופית.

מומחי אבטחה ציינו ששילובה של אוקראינה במערך הגנת הסייבר של נאט"ו הוא "משמעותי", כי "מדובר בצעד שמכניס את אוקראינה לקהילה המערבית של מקצועני אבטחת סייבר". זאת, לצד המשמעות המורלית של המהלך.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים