הניו יורק טיימס עשה שרירים – אבל עובדי הטק שלו התאגדו

הצבעה ברוב קולות קבעה שעובדי תחום הטכנולוגיה בעיתון יתאגדו תחת גילדת החדשות של ניו יורק ● הבחירה להתאגד התרחשה על רקע תלונות עובדים על התערבות בלתי חוקית של העיתון בהקמת האיגוד, ריגול אחריהם והפחדתם

על אפו ועל חמתו, עובדי הטק שלו התאגדו. הניו יורק טיימס.

עובדי הטכנולוגיה של הניו יורק טיימס הצביעו ברוב מכריע בעד התאגדות עובדים תחת גילדת החדשות של ניו יורק (The NewsGuild of New York), אותו איגוד שכבר מייצג כ-1,300 צוותי מערכות עיתונים במדינה. ההצבעה הסופית הגיעה לאחר קמפיין ממושך מטעם הטיימס נגד האיגוד, וכן אחרי האשמות על התערבות בלתי חוקית במאמצי התארגנות העובדים שנערכו בו.

אחרי התערבות של המועצה הלאומית ליחסי עבודה של ארה"ב, ה-NLRB, כמעט 600 עובדי תחום הטכנולוגיה של הטיימס הצביעו בנוגע לשאלה האם לחבור לאיגוד, כך דיווחה סוכנות רויטרס ביום ו' האחרון. 404 מההצבעות היו בעד המהלך ו-88 נגדו, כך לפי פרסומי המועצה.

כעת, משבחרו להתאגד, גילדת הטק של הטיימס (Times Tech Guild) הוא איגוד הטכנולוגיה הגדול ביותר בארה"ב, כך על פי גילדת החדשות. דוברת הניו יורק טיימס הבטיחה שהחברה מקווה לסיים בקרוב חתימת חוזה מול האיגוד.

בהצהרה מטעמה מסרה גילדת הטק של הטיימס כי ההתאגדות תאפשר לחבריה להשפיע על שכרם, ההטבות ותנאי העבודה שלהם. "אנו מצפים לעבוד עם ההנהלה כדי לזכות בחוזה חזק, שלא רק יבטיח שוויון וכבוד לעובדי טכנולוגיה, אלא גם יקבע סטנדרטים בתעשייה", כתב האיגוד.

הטרדות חמורות במטרה להרתיע את המתאגדים

בנג'מין אפלבאום, הכותב הראשי בנושא כלכלה ועסקים של מערכת הניו יורק טיימס, פרסם בפברואר האחרון מאמר בשם "הכוח במספרים", ובו "נכנס" באמזון ובסטארבקס בנוגע למאבקן נגד התאגדות עובדיהן. אלא שלפי שלל דיווחים, המעסיק שלו עצמו, הטיימס, הוא אחד העיתונים האנטי-איגודיים האגרסיביים ביותר בתקשורת.

העיתון ספג באחרונה תלונה, מכיוון שבמאי 2021 ההנהלה אסרה על חלק מהעובדים לתמוך באיגוד. ככלל, עובדי הניו יורק טייס דיווחו בחודשים האחרונים על התעמרות מטעם מעסיקתם, שניסתה להניא אותם מהמהלך.

העובדים, שפעלו לטובת ההתאגדות כיוון שהיו מעוניינים במהלך כדי שזכויותיהם ייוצגו בצורה טובה יותר מול מעסיקתם, דיווחו על שלל פעולות שביצע הטיימס בניסיונות לנטרל את מאמציהם ולפגוע בהם.

הטיימס נאבק נגדה מימים ימימה. התאגדות עובדים. אילוסטרציה.

הטיימס נאבק נגדה מימים ימימה. התאגדות עובדים. אילוסטרציה. צילום: BigStock

בנוסף, ה-טיימס טען שההתאגדות אינה הולמת את המקרה, משום שמדובר בעובדים בעלי תפקידים שונים, ושאם כבר היא הייתה צריכה לכלול רק כ-360 עובדים ממחלקת הנדסת המוצר. החברה גם אמרה שרבים מהעובדים ביחידה הם מנהלים או מפקחים, שנאסר עליהם להצטרף לאיגודים.

ככלל מסתמן כי מאז ש-600 עובדי הטכנולוגיה של הטיימס החלו לנסות להתאגד הנהלת טיימס עשתה רבות במטרה לסכל את המאמץ. "זהו ניסוי לא הכרחי עם השלכות קבועות", כתבה מנכ"לית חברת הניו יורק טיימס, מרדית' קופיט לוין, לצוות בתזכיר שדלף לתקשורת. "אנו ממליצים לכם להצביע 'לא'", הודיעה ההנהלה ​​לצוות הטכנולוגי בעלונים שהפיצה בקרב העובדים.

לנוכח גישת הטיימס נגד האיגוד של עובדי הטכנולוגיה, קבוצת משקיעים אפילו כתבה מכתב להנהלת החברה, וקראה להם "להפסיק ולהימנע מפעולות שעלולות להפר את חוק העבודה הפדרלי".

ואולם ה-NYT נקט בעמדה אנטי איגודית נוקשה, ולא רק שסירב לאפשר לעובדיו להתארגן, אלא שהרחיק לכת עד כדי פריסת רשת של מרגלים כדי לעקוב אחרי עובדים העוסקים בפעילות האיגוד, כך לפחות לפי דיווחים שונים במדיה האמריקנית.

קומוניזם על הפרק

החשיפה על רשת ריגול ב-NYT באה בעקבות חקירה של העיתון על ידי המועצה הלאומית ליחסי עבודה, שיזמה גילדת החדשות האמריקנית. הגילדה האשימה את הטיימס בכך שהפר את חוק וגנר, על ידי הפחדה ואפליה של עובדים פרו-איגודים. למרות הכחשות מתוך הטיימס – שבכיר שלו נתפס בעצמו כשהוא משתמש במינוח "מרגלים" – כי מדובר בשימוש מפורז כהומור, וש"מודיע מרצון" הוא מונח מדויק יותר לתיאור המעקב אחרי העובדים האקטיביסטיים, מנכ"ל העיתון, ג'וליוס אוקס אדלר, בעצמו העיד כי הטיימס אכן ניהל "מערכת ריגול" שכזו, כפי שהצטייר.

הטיימס נתבע על ידי ה-NLRB, לאחר שקבוצה של כתביו שפעלו למען התאגדות הועברה למחלקות שונות או שהעובדים פשוט פוטרו סופית. באחד המקרים שעלו לכותרות, בכיר חקר שוב ושוב עוזרת שזה עתה נשכרה לעבודה בעיתון לגבי אהדתה והשתייכותה הקומוניסטית, וזאת אחרי שגילה כי היא מעורבת בפגישות עם יזמי ההתאגדות. אחרי שהעובדת החדשה הכחישה שהיא קומוניסטית, הבכיר הרגיע אותה כי ל-NYT, כעיתון ליברלי, אין בעיה להעסיק קומוניסטים, אך היא הועברה מתפקידה החדש כמעט מיד, היקף העסקתה צומצם לחצי משרה, מה שכלל קיצוץ בשכרה ב-40%, וזמן קצר לאחר מכן – פוטרה. 

לפחות שני מקרים דומים נוספים נבדקו על ידי המועצה הלאומית ליחסי עבודה, כולל זה של פרד ייגר, כתב ואחד המארגנים של גילדה קטנה יותר בעיתון, שהואשם על ידי ה-NYT בכך שלא עבד מספיק קשה ואיחר לעבודה מספר פעמים בחודש, למרות שנהג להשתהות במשרד עד שעה מאוחרת כדי לתקן מקרים של איחור. ייגר, עקב האשמות הטיימס, היה נתון לביקורת קיצונית מטעם ההנהלה, ואחריה הועבר ל"עבודה שבה לא יכול היה להצליח", עד שפוטר, כך לפי מסקנות ה-NLRB.

למעשה, על פי דיווחים שונים, הטיימס עקבי ביחסו להתאגדות עובדים, והשתמש ברמזים על קומוניזם כדי להשתיק כל מאמץ הקשור לאיגוד כבר לפני שנים רבות – עשור בטרם ציד המכשפות של הסנאטור ג'וזף מקארתי.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים