נינט טייב מובילה קמפיין דיגיטלי נגד תקיפות מיניות

טייב מקריינת קמפיין של איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, שמפרט מה צריך לעשות עוד למענם ● האיגוד מציין בימים אלה 30 שנות פעילות

נינט טייב.

המודעות לתקיפות מיניות צוברת תאוצה בשנים האחרונות, ובפרט מאז שהחל עידן ה-MeToo#, אבל יש מי שפועל בנושא כבר 30 שנים: איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית. האיגוד מציין את המועד בקמפיין דיגיטלי שיצא בקרוב, בסיוע הקרן המשפחתית של היזם הסדרתי מריוס נכט, ממקימי צ'ק פוינט, ורעייתו, ענבר.

בסדרה של סרטונים, שאותם טייב מקריינת, האיגוד מציג כמה נקודות חשובות שיש לתקן בתחום הפגיעות המיניות: 80% מתיקי החקירה של עבירות מין שהועברו לפרקליטות נסגרו בלי שהוגש בהם כתב אישום; שינוי היחס המשפיל שמקבלים נפגעי ונפגעות תקיפה מינית מחוקרים במשטרה והתאמת מערכת אכיפת החוק לטובתם, כדי שלא להמשיך ולהעצים את הטראומה שלהם; ושינוי ההתיישנות – ביטול חוק ההתיישנות על עבירות מין בקטינות ובקטינים, והארכת ההתיישנות בעבירות מין בבגירות ובבגירים. באיגוד מסבירים כי חשיפה מאוחרת מוכרת כיום כמאפיין בסיסי ונפוץ של פגיעה מינית, כשנפגעות ונפגעים רבים מרגישים בשלים לדבר על הפגיעה רק עשרות שנים לאחר מכן, כשהעבירה כבר "התיישנה" על פי חוק – אבל ממשיכה להשפיע על חייהם.ן.

הקמפיין, ילווה במופע שיתקיים ב-6 במרץ בתיאטרון הבימה בתל אביב ושכולל שירים שבחלקם עוסקים בנושא התקיפות המיניות. במופע ישתתפו מאיה בלזיצמן בביצוע השיר היי שקטה – במקור של ריקי גל, ג'יין בורדו עם ואלס להגנת הצומח, שבוצע במקור על ידי להקת הנח"ל והיה השיר הראשון במדינה שעסק בפגיעות מיניות, ברי סחרוף ומוניקה סקס בביצוע משותף של השיר כל החבר'ה על האונס בשומרת, שהלהקה ביצעה במקור, וסי היימן, שמחדשת את הימים שעוד נכונו לנו של חנן יובל. מנחי האירוע יהיו שירי ארצי ויפתח קליין.

האירוע יתקיים ביוזמת השחקנית והיוצרת מילי אביטל.

אורית סוליציאנו, מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, אמרה כי "מאז שהוקם האיגוד חל שינוי עומק בחברה הישראלית, פגיעות רבות נחשפו וממשיכות להיחשף כל יום, ונשים וגברים רבים אוזרים עוז ומדברים בקול צלול ובפנים גלויות על מה שעברו. עם זאת, המאבק למיגור האלימות המינית הוא מורכב וקשה, ואי אפשר לעצור לרגע. לצערי הרב, יש עדיין אנשים רבים שמשתיקים, מכחישים, מתעלמים ועומדים מנגד בלי לסייע לנפגעות.ים. עדיין קל יותר לרבים לעצום עיניים ולהכחיש את העובדה שיש רוע ופגיעות כה חמורות בגוף ובנפש של נשים, גברים וילדים. אנחנו, באיגוד מרכזי הסיוע, שמנו לנו כמטרה להקים בישראל בתי דין לעבירות מין, לבטל את חוק ההתיישנות ולפעול להקמת מערך שיקום ופיצוי עבור כל מי שנפגעו. נמשיך להיות קול לכל מי שזקוקות וזקוקים לנו עד שהתופעה האיומה הזו תיפסק".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. איפה אפשר לרכוש כרטיסים?

    איפה אפשר לרכוש כרטיסים?

אירועים קרובים