רוסיה תקפה בסייבר בנקים ואתרי ממשל באוקראינה

בין קורבנות המתקפה: אתרים של שניים מהבנקים הגדולים במדינה, ושל משרד ההגנה והצבא האוקראיני ● הושבתו שירותי בנקאות וכספומטים ● קייב: "אלה טריקים מלוכלכים של מי שהתוכניות האגרסיביות שלו לא מצליחות"

לא חדל מלתקוף - גם בסייבר. נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין.

בעוד שבעולם הקינטי יש סימנים לכך שייתכן שמתקפה רוסית נגד אוקראינה לא תתרחש, הרי שבמרחב הקיברנטי, המאבק נמשך במלוא עוזו. אמש (ב') בוצעו, ככל הנראה על ידי הרוסים, מתקפות סייבר על שני בנקים וכמה אתגרי ממשל אוקראיניים.

המרכז האוקראיני לתקשורת ואבטחת מידע אסטרטגיים אישר אמש את דבר המתקפות. אלה היו מתקפות מניעת שירות מבוזרת (DDoS) ושניים מהבנקים הגדולים במדינה – Oschadbank ו-Privatbank – נמנו על קורבנותיהן, לצד אתרים של משרד ההגנה והצבא.

בעקבות המתקפות, שירותי בנקאות ומכונות כספומט חדלו מלפעול. מ-Oschadbank נמסר כי "כל מערכות הבנק מוגנות ופועלות כרגיל. מה שיש הוא האטה בלבד בכניסה למערכת, וזאת בשל העומס". לקוחות הבנקים התלוננו ברשתות החברתיות על קשיים ביכולת לערוך עסקאות בנקאיות".

מרכז ההגנה הלאומי לא נקב בזהות התוקפים, אולם רמז כי המדובר ברוסיה: "אנחנו לא שוללים על הסף כי המתקפה בוצעה עם טקטיקה של טריקים קטנים ומלוכלכים, על ידי מי שהתוכניות האגרסיביות שלו לא מצליחות – ובגדול".

"הקרמלין רוצה לצאת מהסכסוך עם תמונת ניצחון"

לדברי אסף דהן, ראש מחלקת איומי סייבר בסייבריזן, "הדיווחים מדברים על הפלה של אתרים ומניעת גישה אליהם – דבר שגורם לשיבושים בשגרת החיים האזרחית, וייתכן שמדובר אף בניסיון לפגוע ביכולת המשילות האוקראינית". הוא ציין כי "דיווחים אלה מצטרפים לשורה ארוכה של מתקפות סייבר הרסניות שהתרחשו מאז פרוץ הסכסוך הרוסי-אוקראיני".

אסף דהן, ראש מחלקת איומי סייבר בסייבריזן.

אסף דהן, ראש מחלקת איומי סייבר בסייבריזן. צילום: יח"צ

"בהנחה שהמתקפה האחרונה בוצעה בהוראת או בעידוד הקרמלין, הסיבה לכך היא אחת משתיים: או שמדובר בסוג של יריית פתיחה אפשרית, שנועדה להכין את השטח לעימות צבאי נרחב יותר, על ידי פגיעה בעורף האזרחי ופגיעה במשרדי הממשלה, או שלאור הדיווחים על כך שנשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, הורה להסיג חלק מהכוחות מהגבול ונוכח ההצהרות שמוסקבה לא מעוניינת בעימות צבאי, הקרמלין רוצה לצאת מהסכסוך עם איזושהי תמונת ניצחון – וזאת מבלי להבעיר את השטח על ידי עימות צבאי", ציין.

הוא הוסיף כי "מתקפות בעבר, כמו Not petya ב-2017, גלשו מעבר לגבולותיה של אוקראינה והשביתו תאגידים בינלאומיים דוגמת פדקס, חברת התרופות מרק וענקית התובלה מארסק, וזאת תוך גרימת נזקים במאות מיליוני דולרים".

לסיכום אמר דהן כי "שימוש במתקפות סייבר מקנה לרוסיה את היכולת להשיג מטרות צבאיות ומדיניות, בלי שטנקים או כוחות רגליים יחצו את הגבול. באופן זה הוא יכול לגרום לתוצאות הרסניות לא פחות. כך או כך, השימוש ביכולות סייבר התקפיות מתברר – פעם אחר פעם – כיעיל בזריעת פחד וגרימת נזקים תודעתיים".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. מוטי

    מחר יכנס ויקבל מה שרוצה , זה לא נגמר עדיין

אירועים קרובים