"כל צעיר שמאבטח משאית הוא טכנאי מחשבים לכל דבר ועניין"

"אצלנו, עליו לדעת לטפל ביותר מ-20 סוגים של כספומטים בקירות, הוא צריך לדעת לתפעל מערכות שונות", כך אמר איתי זימן, סמנכ"ל מערכות מידע בברינקס ישראל

איתי זימן, סמנכ"ל מערכות מידע בברינקס.

"כחלק מהפעילות המסורתית שלנו, אנחנו עוסקים בהובלה מאובטחת של כספים. בשל האצת תהליכי המחשוב בארגון הגענו למצב שבו הצעיר שמאבטח את המשאית או הרכב האחר שבו הכספים הוא טכנאי מחשבים לכל דבר ועניין: עליו לדעת לטפל ביותר מ-20 סוגים של כספומטים בקירות, הוא צריך לדעת לתפעל מערכות שונות", כך אמר איתי זימן, סמנכ"ל מערכות מידע בברינקס ישראל.

לדבריו, "קשה לנו לגייס עובדים ואנחנו נלחמים על כל אחד ואחד מהם. יש לשמור ולשמר את העובדים כי הם בבחינת חפצים יקרי ערך".

זימן דיבר בפתח המפגש הראשון לשנה זו של C3, פורום המנמ"רים והמנכ"לים מבית אנשים ומחשבים. המפגש נערך היום (ה') והנחה אותו יהודה קונפורטס, העורך הראשי של הקבוצה. נושאו היה סדר היום של המנמ"רים לרבעון הראשון של 2022, ובתוכו – אתגרי ניהול ההון האנושי בין גלי הקורונה.

"בשנים האחרונות", אמר זימן, "ברינקס שינתה את פניה, ו-75% מהפעילות של החברה היא טכנולוגית. רק רבע נעשה בעולם הפיזי. במובן זה, הקורונה באה לנו 'טוב': היינו ארגון מסורתי, שבו העובדים עבדו במקום העבודה, נדרשנו לעשות שינוי, ולא האמנו בחיים שנצליח לבצע אותו. אלא שזה אכן קרה וכיום אנחנו ארגון אחר מאשר לפני המגפה".

"לצד כלל האתגרים שהקורונה הביאה לכלל הארגונים בעולם", הוסיף, "נולדו לנו אתגרים ייחודיים. כך, עם תחילת המשבר הודיע ראש הממשלה דאז, בנימין נתניהו, לאזרחים שאל להם לדאוג וש-'מחר יהיה כסף בכספומטים'. נערכנו לאתגר זה במהירות".

"מוקדם מדי ואין צורך להספיד את המזומן"

זימן דיבר על שיטות התשלומים הווירטואליות החדשות ואמר כי "מוקדם מדי ואין צורך להספיד את הכסף המזומן. באופן מפתיע, במשך תקופת הקורונה היקף הכסף המזומן שהסתובב במחזור היה גבוה ב-27% מהתקופה שלפני המגפה. מדובר בעוד עשרות מיליארדים".

"עוד בטרם מגפת הקורונה התחלנו בפעולות לייעול העבודה, אבל אין ספק שהנגיף האיץ את כניסת התהליכים הדיגיטליים לארגונים", ציין. "אם בעבר, משאית שלנו הייתה מגיעה לקניון, והליך איסוף הכספים בכלל החנויות עמד על שמונה שעות, כיום בתוך פרק זמן קצר בהרבה אנחנו אוספים 200 שקים ובהם כסף".

בהמשך הוא מנה כמה היבטי התייעלות נוספים בחברה, שנערכו בזמן המגפה במרכז שבו מבתצעות ספירות הכספים, כמו גם תהליכי טיוב של כלל השטרות, והעובדים מוציאים מהערמות שטרות קרועים, בלויים או מקושקשים. "בשל הקורונה", אמר, "הסתבר לנו שיש דברים במפעל שעובדים יכולים לעשות אותם מהבית, רק שלא חשבנו עליהם בעבר. כך, למדנו שגם בארגונים אחרים מתחום התעשיה המסורתית, כולל באלה שיוקמו בעתיד, ניתן לאפשר לבצע חלק מהעבודה מהבית".

עוד השתתפו במפגש: גלעד רבינוביץ', יועץ עסקי טכנולוגי לארגונים; עדית שרויטמן, סמנכ"לית מערכות מידע בקבוצת נובולוג; רונן קנובליך, מנמ"ר מכון התקנים; צחי שלום, מנמ"ר המרכז לשלטון מקומי; ליאור אשכנזי, מנמ"ר המשרד לשירותי דת; ועו"ד ונוטריון ד"ר אורי אנגלהרד.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים