מחקר: ארגונים הכפילו את המעבר לענן – שהפך למטרה חמה להתקפות

על פי מחקר של פאלו אלטו, אבטחת ענן טובה תוביל לתוצאות עסקיות טובות יותר

יותר ממחצית מהארגונים שעברו לענן: עלינו להשתפר ברמת האבטחה.

כמות הארגונים המנהלים יותר ממחצית מתהליכי העבודה שלהם בענן הוכפלה בשנה החולפת – מ31% מהם ב-2020 ל-69% ב-2021. הנתון הזה הופך את הענן למטרה חמה להתקפות סייבר. הנתונים האלה עולים מדו"ח חדש של Unit 42, יחידת המחקר של פאלו אלטו, שפורסם באחרונה.

הדו"ח של ענקית הגנת הסייבר נערך על בסיס תשובות לסקר שהתקבלו מיותר מ-3,000 אנשי מקצוע בעולמות האבטחה, הפיתוח וה-IT בארגונים בעולם.

מהנתונים עולה כי 55% מהארגונים דיווחו על רמת אבטחה נמוכה בענן, והם מאמינים שעליהם להשתפר בנושא זה. בנוסף, 80% מהארגונים שמשתמשים בעיקר בכלי אבטחה עם קוד פתוח נמצאו כלא מאובטחים. זאת, לעומת 26% מהארגונים שמשתמשים בעיקר בקוד סגור ו-52% מאלה שמאבטחים את הענן באמצעות גוף שלישי. "מה אנחנו לומדים מזה? ששימוש בכלים שונים מותיר ארגון פחות בטוחים", הסבירו החוקרים.

יחד עם זאת, הסקר ממחיש שארגונים אכן עוברים תהליכי איגום (קונסולידציה) של משאבי אבטחה. כמעט 75% מהארגונים משתמשים ב-10 כלי אבטחה או פחות. זאת, לצד עלייה של 27% מאז 2020 בכמות הארגונים שמשתמשים באחד עד חמישה פתרונות אבטחה.

מהו הנתון החשוב מכל?

לדברי החוקרים, "הנתון החשוב מכל העולה מהדו"ח הוא שארגונים שמצטיינים באבטחת הענן (Best-in-class security operations) מפיקים מכך יתרונות רבים, לא רק בתחום האבטחה, אלא גם מבחינת כוח העבודה. זאת, כי הפרודוקטיביות של העובדים עולה ורמת שביעות הרצון שלהם גבוהה יותר. עלייה בפריון של כוח העבודה דווחה בקרב 80% מהארגונים שקוטלגו על ידי צוות המחקר כבעלי רמת אבטחת ענן גבוהה, וב-85% מאלה שהוגדרו כבעלי סיכוי נמוך לפריצות".

"מהמחקר למדנו שיש סבירות גבוהה יותר להצלחה כאשר לארגון יש אסטרטגיה מגובשת למעבר לענן", מסר צוות המחקר. "ארגונים הכוללים אבטחה ואוטומציה כחלק מאותה אסטרטגיית אימוץ ענן מציגים תוצאות עסקיות טובות יותר".

החוקרים סיכמו בציינם כי "למרות סביבות הענן המרובות, המורכבות וההטרוגניות של היום, המשלבות עננים פרטיים וציבוריים, הרכבי מחשוב מגוונים ומספר הולך וגדל של ספקי שירותי ענן, המחקר שלנו מצביע על התקדמות. בסך הכול, ארגונים שהפכו את תשתית הענן ליעד אסטרטגי פשוט מצליחים יותר. יתרה מזאת, אבטחת ענן היא גורם משמעותי לתוצאות עסקיות טובות יותר – בכל סוג של ארגון ובכל מקום בעולם".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. אלי ויסברט

    ומה אם החוקרים טועים? הענן הוא גם הבסיס המוצלח ביותר איסטרטגית וטקטית להאקרים התוקפים כולל מדינות בדגש על רוסיה, צפון קוריאה, סין, ארה"ב ואירן. הם מנצלים את "יתרונות" הענן באופן זהה למשתמשים הלגיטימיים.

אירועים קרובים