"אם נפספס את ההזדמנות לעבור לענן הציבורי ניצור נזק של עשור"

"מטרת נימבוס היא לעשות אותנו רלוונטיים, על מנת שנוכל להיערך ולהתמודד עם כל שינוי עתידי", אמר שחר ברכה, ראש רשות התקשוב הממשלתי ● הוא הזהיר כי "הסופה מתקרבת, העולם משתנה ואסור שלא נהיה בענן הציבורי"

שחר ברכה, ראש רשות התקשוב הממשלתי.

"ישראל פספסה עשור של אספקת שירותי דיגיטל ממשלתיים לאזרחים. אם נפספס את ההזדמנות שנקרתה בפנינו כעת, עם מכרז נימבוס, לעבור לענן הציבורי – ניצור נזק של עוד עשור", כך אמר שחר ברכה, ראש רשות התקשוב הממשלתי במערך הדיגיטל הלאומי.

ברכה דיבר בכנס שערך היום (ה') בירושלים הסניף הישראלי של גוגל קלאוד ללקוחות מהמגזרים הממשלתי והציבורי.

לדבריו, "כל תפיסת העבודה שלנו מונעת מכך שהטכנולוגיה דוהרת קדימה. אם רק ניקח תהליכים מנהלתיים ונמחשב אותם – לא נביא להם ערך. מטרת פרויקט נימבוס היא לעשות אותנו רלוונטיים היום וגם מחר, על מנת שנוכל להיערך ולהתמודד עם כל שינוי עתידי".

"הנתונים מעלים שבעוד שבעולם, היקף השימוש של מגזרי הממשלה בענן הציבורי עומד על כ-12%, הרי שבארץ הנתון עומד על 1% בלבד. הסופה מתקרבת, העולם משתנה ואסור שלא נהיה שם", הזהיר ברכה.

"עלינו להבטיח את ריבונות ישראל על המידע שלנו"

לדבריו, "הלכנו למכרז נימבוס משלושה טעמים: הרצון לשפר ולהגדיל את היקף השירותים הדיגיטליים שאותם אנחנו מעניקים לאזרחים, העובדה שיש יותר ויותר מוצרים ושירותים שעובדים רק בתצורת ענן, כי לשם העולם הולך, ואבטחת המידע, הגנת הפרטיות וההלימה לרגולציות. יש בעיה מהותית בכך שכל המידע אודות האזרחים ישב באירופה ויהיה חשוף לחקיקה. עלינו להבטיח את ריבונות ישראל על המידע שלנו".

ברכה סיכם באומרו כי "נאפשר לכלל הגופים הציבוריים, גדולים כקטנים, ליהנות מיתרונות הענן – בלי לסבך אותו. נעשה זאת באופן מושכל: נאפשר למגזר הציבורי יכולות ענן אחודות ונספק עצמאות לאותם גופים. כך נייצר גשר בין משרדי הממשלה לעננים, עם תשתית מרכזית, שתניב הגנה טובה יותר, כי אנחנו מותקפים כל הזמן. מדובר בשינוי אחד בדור. הוא כה גדול, עד שבעשור הקרוב לא יהיה בממשלה שינוי נוסף בסדר גודל שכזה".

אביתר פרץ, מנהל מחלקת חדשנות ודיגיטל במינהל הרכש הממשלתי.

אביתר פרץ, מנהל מחלקת חדשנות ודיגיטל במינהל הרכש הממשלתי. צילום: תומר פולטין

אביתר פרץ, מנהל מחלקת חדשנות ודיגיטל במינהל הרכש הממשלתי, אמר כי "מכרז נימבוס כולל ארבעה רבדים: אספקת שירותים בענן, מדיניות, חידוש מערכות והגירה, וניטור ומיטוב. לצידם הוספנו רובד חמישי, של שירותי צד ג' על גבי תשתית הענן".

פרץ ציין ש-"יש חשיבות לאזור ענן ייעודי-ציבורי בישראל, בהיבט ההמשכיות והשרידות". לדבריו, "היו לנו לא מעט אתגרים בדרך: נדרשנו לשכנע את הספקים להשקיע בעלויות הקמה של מיליארדי שקלים, לענות לדרישות אבטחת מידע מחמירות, להגן על הפרטיות ולמלא אחר דרישות משפטיות נוספות".

הוא סיים באומרו כי "סתם ענן ציבורי בישראל זה לא ענן ציבורי נימבוס. רק ענני נימבוס מבטיחים שמירה וטיפול במידע הממשלתי – שהינו מידע של האזרחים – בצורה הטובה ביותר האפשרית בענן ציבורי".

שי מור, מנהל פעילות עסקית מגזר ציבורי וממשלה בגוגל קלאוד ישראל.

שי מור, מנהל פעילות עסקית מגזר ציבורי וממשלה בגוגל קלאוד ישראל. צילום: תומר פולטין

שי מור, מנהל פעילות עסקית מגזר ציבורי וממשלה בגוגל קלאוד ישראל, אמר כי "אנחנו נבדלים מהעננים האחרים. אנחנו חברת החדשנות מספר אחת בעולם, ואנחנו נושמים ומתנהגים כסטארט-אפ. הענן שלנו חכם ומטפל בנתונים עם בינה מלאכותית ועם יכולות חיקור, קטלוג, חיזוי והפקת תובנות מושכלות. החדשנות מגיעה מהקוד הפתוח וגוגל קלאוד היא מהשחקנים הגדולים בתחום".

"המטרה שלנו", ציין, "היא לסייע לארגונים ציבוריים ולמשרדי ממשלה להאיץ את היכולות שלהם, ולעשות זאת באופן מבוסס נתונים. מכרז נימבוס, שבו אנחנו אחת הזוכות, יביא להאצת ההנפקה של השירותים המוצעים לאזרחים ולשיפור השירותים הקיימים. זאת, כי כלל השירותים יהיו מבוססי נתונים – שנאספו, עובדו והופקו מהם תובנות מושכלות לפעולה. נביא לעולם הארגוני את כל הניסיון שצברנו בעולם הסטארט-אפים ונסייע לאותם ארגונים מסורתיים להפוך לדיגיטליים".

"המסע לענן דרכנו עונה לכל תרחיש: העברת עומסי מחשוב חדשים, הגירה מסביבת און-פרמיס או מסע דיגיטלי כולל. יש לנו את הכלים לעזור ללקוחות עם הנתונים שלהם, ולעבוד במודל היברידי, ובאופן מאובטח וידידותי לסביבה", סיכם מור.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים