כ-300 בני נוער יהודים מכל העולם ישתתפו במחנה טכנולוגי בישראל
המחנה, eCamp, מתקיים זו השנה השלישית ברציפות ● הוא ייערך בהשתתפות בני נוער יהודים מ-22 מדינות, שייטלו חלק בסדנאות טכנולוגיות, סיורים בחברות היי-טק ופעילויות גיבוש ● הרעיון למחנה הועלה על ידי דותן טמיר בן ה-25, לאחר שהוא עצמו השתתף במחנה דומה בארצות הברית, ואחת המטרות שלו היא לחזק את הקשר של אותם בני נוער עם ישראל
כ-300 בני נוער צפויים להשתתף במחנה הקיץ הטכנולוגי eCamp, המתקיים בכפר הנוער אלוני יצחק זו השנה השלישית ברציפות. המחנה, הנערך במתכונת דומה ל-Summer Camp האמריקני, כולל שבועיים של סדנאות מיחשוב, מפגשים עם דמויות מובילות בתעשיית ההיי-טק הישראלית וסיורים בחברות טכנולוגיות. ההשתתפות במחנה מיועדת לילדים ובני נוער בגילאים 8-18, כאשר החניכים מחולקים לשלוש קבוצות גיל: 8-12 קילו בייט, 13-14 מגה בייט ו-15-18 ג'יגה בייט.
המחנה הוא פרי יוזמתו של דותן טמיר (25), שהעלה את הרעיון לאחר שהוא עצמו השתתף כמדריך במחנות קיץ טכנולוגיים בארצות הברית. "התלהבתי מהרעיון שניתן לשכפל את ההצלחה שחוותי במחנות גם בישראל, תוך חיזוק הקשר של נוער יהודי ממקומות שונים בעולם עם מדינת ישראל, כערך מוסף". טמיר חבר לחברת אורנים יוזמות חינוכיות, העוסקת ביצירת תוכניות חינוכיות לעידוד הקשר בין ישראל לתפוצות, ולפני כשלוש שנים יצא לפועל ה-eCamp הראשון, שזכה להצלחה רבה. בכל שנה נערכים שני מחזורים של המחנה הטכנולוגי הבינלאומי, כשבכל מחזור משתתפים כ-150 בני נוער מ-22 מדינות, בין היתר ארצות הברית, צרפת, אנגליה, קנדה, ברזיל, סין, הונג-קונג ופורטו-ריקו. השנה ייפתחו מחזורים ב-12 ביולי וב-26 בו.
בני הנוער במחנה יכולים לבחור בין סדנאות טכנולוגיות בנושאים שונים, בהם בניית קונסולת משחק, רובוטים, בניית אתרי אינטרנט, פיתוח אפליקציות סלולריות, קומיקס ממוחשב, מדיה דיגיטלית ומוזיקה, בניית מחשב מבוסס לינוקס, אפליקציות וידיאו דיגיטליות, תכנות ב-C++ ופיתוח יישומים למכשיר סלולר מבוסס אנדרואיד (Android). כמו כן, תתקיים סדנה בשיתוף חברת סטארט-אפ שפיתחה פלטפורמה לבניית משחקי מחשב למכשירי טלפון ניידים. הסדנאות מתקיימות כולן באנגלית, ומועברות על ידי מדריכים, שרובם סטודנטים לתואר ראשון מאוניברסיטאות בארץ ובחו"ל, בהן MIT, אוקספורד והטכניון.
טמיר סיפר, כי במסגרת המחנה אף מתקיים מסלול של יזמות ומנהיגות, תחת השם "סטארט-אפ נולד". לדבריו, "במסלול הייחודי הזה לומדים בני הנוער על האיכויות הנדרשות ליזם טכנולוגי ועוברים הכשרה אינטנסיבית שבמהלכה הם נדרשים להגות רעיון ולפתח אותו עד לרמת תוכנית מפורטת. לקראת סוף המחנה נערכת תחרות, ובגמר עומדים הרעיונות הנבחרים בפני שלוש דמויות מובילות מעולם ההיי-טק, המשמשים כשופטים".
חלק מהמשתתפים השנה נטלו חלק בשני המחנות הקודמים. מחצית מהמשתתפים בכל מחזור הם ישראלים, ובכל קבוצה דואגים המארגנים לאזן את מספר המשתתפים המקומיים עם אלה שהגיעו מחו"ל. "הילדים חווים במחנה חוויה בין-תרבותית מיוחדת מאוד", אמר טמיר. "עבור חלקם זו הפעם הראשונה שהם שוהים עם ילדים ובני נוער אחרים, מארצות שונות, או שזו הפעם הראשונה שהם מגיעים לביקור בישראל. מעבר לטכנולוגיה, המחנה כולל המון פעילויות ספורט, משחק, תחרויות וגיבוש".
לדבריו, ישנן קבוצות של ילדים ובני נוער שממומנות על ידי הקהילות היהודיות בארצותיהן. "בשנה שעברה הגיעה מארצות הברית קבוצה של 20 ילדים שזכו במימון מלא של הפדרציה היהודית בפילדלפיה", הוסיף. "אותו ארגון אף הזמין ומימן את השתתפותם של 20 בני נוער נוספים מנתיבות. השנה צפויים להגיע למחנה ילדים שזכו למלגות במסגרת פרויקט נטע – המשותף לסוכנות היהודית ולחברת סיסקו (Cisco) – לעידוד העיסוק בטכנולוגיה בפריפריה".
בין היתר, יקיימו המשתתפים במחנה סיורים במגוון אתרים טכנולוגיים וחברות, כגון: מפעל אינטל (Intel), מפעל טאואר, ביקור בחברת בטר-פלייס, בגוגל (Google), בטכניון וכן סיור בבסיס של חיל המודיעין. "מספר חברות סטארט-אפ ישראליות אף צפויות להציג במחנה את פיתוחיהן בפני המשתתפים, כך שהילדים יחוו חדשנות ישראלית ממגוון מקורות", סיכם טמיר. "בעתיד עוד נגלה שהיזם הגדול הבא החל את דרכו כנער במחנה הקיץ הטכנולוגי eCamp".
תגובות
(0)