דנה אלכסנדרוביץ' מונתה למשנה למנכ"לית מיקרוסופט ישראל
אלכסנדרוביץ' מונתה גם לראשת חטיבת השיווק והתכנון האסטרטגי ● אם היא תחליף את רונית אטד בעתיד, אלכסנדרוביץ' תהיה האישה השלישית ברציפות שתעמוד בראשות מיקרוסופט ישראל
דנה אלכסנדרוביץ' מונתה באחרונה למשנה למנכ"לית מיקרוסופט ישראל ולראשת חטיבת השיווק והתכנון האסטרטגי בחברה. היא תעבוד תחת המנכ"לית, רונית אטד, וכמו כל משנה למנכ"ל ייתכן שתחליף אותה בעתיד, כשתחליט לפרוש. אם זה יקרה, אלכסנדרוביץ' תהיה האישה השלישית ברציפות שמכהנת כמנכ"לית מיקרוסופט ישראל – אחרי אטד ושלי לנצמן – דבר נדיר בהיי-טק הישראלי.
בתפקידה החדש כמשנה למנכ"לית, אלכסנדרוביץ' תהיה אחראית על מערך התכנון האסטרטגי והשיווק של מיקרוסופט ישראל, ותוביל תהליכי חדשנות וטרנספורמציה דיגיטלית של ארגונים במעבר לענן.
אלכסנדרוביץ', שעובדת בענקית מרדמונד מזה חמש שנים, חוזרת למיקרוסופט ישראל, לאחר שבשנתיים האחרונות היא שימשה כמנהלת תכנון עסקי ותפעול במטה האזורי של החברה העולמית למזרח התיכון ואפריקה, והייתה אחראית בתפקיד זה על 77 מדינות. קודם לכן, היא הייתה סמנכ"לית הכספים של מיקרוסופט ישראל במשך כשלוש שנים. בעברה עבדה אלכסנדרוביץ' במשך 13 שנים בפרוקטר אנד גמבל – בישראל ובמטה החברה בשווייץ, ובתפקידה האחרון שם הייתה סמנכ"לית הכספים שלה בארץ. היא בעלת תואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת בר אילן ותואר ראשון במנהל עסקים ותקשורת מהאוניברסיטה העברית.
לדברי אלכסנדרוביץ', עקב הרצון של מיקרוסופט להוביל את מהפכת הענן, החברה "משקיעה רבות בסניף המקומי. זאת, תוך אמונה במשק הישראלי ובמעבר המהיר של ארגונים לשימוש בשירותי ענן מתקדמים לטובת מימוש היעדים העסקיים שלהם".
אטד אמרה כי "המשק הישראלי מתקדם במהירות אל עבר מציאות עננית חזקה ומאובטחת, שמהווה מנועי חדשנות וצמיחה לארגונים. הגעת הדטה סנטר של הענן של מיקרוסופט העולמית לישראל תהווה מכפיל כוח לחדשנות מחשובית מאובטחת. אלכסנדרוביץ' הביאה לתפקידיה הקודמים הבנה עמוקה בהובלת תהליכים ארגוניים עמוקים ומחויבות לאתגרי החברה והמשק הישראלי".
בארבע השנים הקרובות: יותר מהכפלה של מספר העובדים
מיקרוסופט פועלת בישראל מאז 1989. ב-1991 היא הקימה בהרצליה את מרכז המחקר והפיתוח הראשון שלה מחוץ בארצות הברית, וכיום הוא מהווה אחד משלושת המרכזים האסטרטגיים של מיקרוסופט. במרכז, שעבר לפני כשנה וחצי לבניין חדש, כ-30 קבוצות מוצר שונות, שמובילות חלק ניכר ממוצרי הליבה של החברה העולמית. בשבוע שעבר הודיעה מיקרוסופט כי היא תפתח חמישה מרכזי פיתוח נוספים בישראל ותגייס 2,500 עובדים. כך, בתוך ארבע שנים מספר עובדי המו"פ של מיקרוסופט ישראל צפוי לגדול מכ-2,000 לכ-4,500. בשנה וחצי האחרונות גדל ב-30% מספר עובדי החברה, שפועלים כיום בהרצליה, בחיפה, בתל אביב ובנצרת.
מיקרוסופט הייתה בין המתמודדות על מכרז הענן הממשלתי נימבוס – והפסידה. במכרז הענן הממשלתי הענק זכו גוגל ו-AWS, והן גברו עליה ועל אורקל, שהתמודדו מולן. פרויקט נימבוס הוא אחד מפרויקטי המחשוב החשובים והגדולים במדינה בכלל ובממשלה בפרט בשנים האחרונות. הוא כולל את העברת כל השירותים הממשלתיים לענן, ולהשלכות שלו – הישירות והעקיפות – תהיה (וכבר מתחילה להיות) השפעה רבה על עולם ההיי-טק והחברות בענף. זאת, משום שעל רקע המכרז הודיעו החברות שהגיעו לקו הגמר על הקמת אזורי ענן ייעודיים לישראל ודטה סנטרים מקומיים – דבר שהיווה אחד מתנאי המכרז, משום שהשירותים הממשלתיים מחויבים לפעול על גבי שרתים הממוקמים בישראל. כך, החברות יוכלו להציע את השירותים שלהן לארגונים ישראליים – מכאן. מיקרוסופט הודיעה באפריל השנה על דחייה של הקמת הדטה סנטר שלה בענן המקומי מהשנה למחצית הראשונה של 2022.
תגובות
(0)