#חיי_ערבים_חשובים: מחאה ויראלית שוטפת את המדיה החברתית
הקמפיין החל לרוץ ולקבל תנופה עקב העובדה המחרידה שבמהלך 24 שעות בלבד נוספו שלושה קורבנות רצח ואלימות מהחברה הערבית לרשימה של עשרות מקרים דומים, בזמן שהרשויות הישראליות, לטענת המוחים, לא נוקטות בפעולה למיגור התופעה
מחאת רשת ויראלית מקומית פרצה במהלך חג הסוכות ושוטפת את טוויטר ופייסבוק. הקמפיין החל אחרי שעלאא סרסור, צעיר בשנות ה-20 לחייו, נורה למוות ביום ב' במהלך חתונה בטייבה. הרוצח התפרץ לאירוע ופשוט פתח באש לעבר קהל האורחים. הוא פצע כמה מהם, וגרם למותו של סרסור. מקרה זה היה אקורד הסיום של יממה עקובה מדם שבמהלכה נוספו שלושה קורבנות רצח ואלימות מהחברה הערבית לרשימה של עשרות מקרים דומים.
הרשימה הארוכה, שלמעשה מצטיירת כאינסופית, של נרצחים אחרים מהחברה הערבית – 88 מקרים נמנו רק בשנה החולפת – מעלה את השאלה כיצד מצב כזה בכלל נסבל, ומדוע רשויות אכיפת החוק בישראל לא מצליחות לספק מענה ראוי והגנה לערבים בארץ, ולמעשה מפקירות את דמם, כך לטענת המוחים.
משתמשי פייסבוק, אינסטגרם ורשתות חברתיות אחרות, אך כרגיל בעיקר המצייצים בטוויטר, החלו משתפים פוסטים וציוצים הקוראים להעלאת המודעות לאלימות הקשה והלא מטופלת בחברה הערבית, כשאליהם הצטרפו גם מפלגות, למשל מרצ, פעילים חברתיים כמו גם אזרחים "פשוטים" ומאוד מוטרדים.
עשרות שנים של הזנחה, התעלמות ופחד להיכנס לעובי הקורה של בעיות המגזר הערבי, וההנחה שרווחה ש״כל עוד הם הורגים אחד את השני, אז זו בעיה שלהם״.
ב100 ימי הראשונים בתפקיד עשיתי יותר משנעשה בעשרות השנים האחרונות בהתמודדות עם הפשיעה במגזר הערבי.
כן, #חיי_ערבים_חשובים #Arab_Lives_Matter>>— עמר בר-לב (@omerbarlev) September 21, 2021
עומר בר-לב, השר לביטחון הפנים שלמעשה אמון על שלום הציבור כולו – ערבים ויהודים כאחד – הפתיע בתיוג ציוץ משלו בנושא, בהאשטאג #חיי_ערבים_חשובים – או Arab_lives_matter# באנגלית וכמובן #حياة_العرب_مهمه – שאליו צירף את הציוץ המבהיר: "עשרות שנים של הזנחה, התעלמות ופחד להיכנס לעובי הקורה של בעיות המגזר הערבי, וההנחה שרווחה ש'כל עוד הם הורגים אחד את השני, אז זו בעיה שלהם'. ב-100 ימי הראשונים בתפקיד עשיתי יותר משנעשה בעשרות השנים האחרונות בהתמודדות עם הפשיעה במגזר הערבי".
*נעדר*
החברה הערבית מבקשת את עזרת הציבור בחיפוש אחר השר לביטחון פנים @omerbarlev.כל המוצא יש להחזירו בזה העת למשרד שלו ולנעול עד שהוא ידאג להחזרת הביטחון של האזרחים הערבים.
88 נרצחים ערבים מתחילת השנה.#חיי_ערבים_חשובים #حياة_العرب_مهمه #Arab_lives_matter
— Nadin Abou Laban (@Nadin_ab) September 20, 2021
לבר-לב, פועלו וציוצו, הגיבה עיתונאית הארץ נדין אבו-לבן בציוץ משלה ובו כתבה: "*נעדר* – החברה הערבית מבקשת את עזרת הציבור בחיפוש אחר השר לביטחון פנים @omerbarlev. כל המוצא יש להחזירו בזה העת למשרד שלו ולנעול עד שהוא ידאג להחזרת הביטחון של האזרחים הערבים. 88 נרצחים ערבים מתחילת השנה".
המוחים, רובם ככולם, מצביעים על ממשלות ישראל לדורותיהן כמקיימות וכלא ממגרות את המצב הביטחוני המופקר מבחירה, ומטעמיהן שלהן, ודורשים שינוי מהותי ומיידי ביחס גורמי אכיפת החוק לאלימות הכל כך חריפה שחווה החברה הערבית בארץ, כשמרבית הקורבנות הם אנשים חפים מפשע.
ריכזנו בכתבה זו מספר פוסטים להתרשמותכם, שכולם כוללים את הקריאה והפנייה לכלל תושבי המדינה לחבור לקמפיין ולסייע בהפצתו.
Yesterday another Arab citizen was violently taken from us. 88 now dead… violent crime in our Arab communities must end. Any government has the moral obligation to protect all citizens. #חיי_ערבים_חשובים#حياة_العرب_مهمه#Arab_lives_matter pic.twitter.com/NaPfNLnHpr
— David 'Dudi' F ?? דודי (@DavidFrank35) September 21, 2021
אם מי מכם עוד לא צייץ, אז בבקשו צייצו. זה הכלי היחיד שיש בידינו.#חיי_ערבים_חשובים #Arab_lives_matter
— Fadi Maklada פאדי מקלדה (@FMaklada) September 20, 2021
אם מערכת הביטחון יכולה לתפוס אסירים שברחו מהכלא ביעילות רבה, היא יכולה להפסיק את הרציחות בחברה הערבית. הממשלה רק צריכה להחליט שזאת מטרה בעדיפות עליונה ואנחנו צריכים לדרוש זאת ממנה#חיי_ערבים_חשובים#حياة_العرب_مهمه#Arab_lives_matter
— Hagar Sides هاجر سيدس (@hagarsi) September 21, 2021
View this post on Instagram
נזכיר כי קמפייני מחאות רשת כמו Me_Too# – שעסק בחשיפת מקרי הטרדה מינית בעיקר כלפי נשים – או black_lives_matter# – אשר לשמו מרפרים בקמפיין המקומי, ושעסק בדרישה של קהילת השחורים בכל העולם לשוויון זכויות ויחס הוגן, והושק אחרי רצח ג'ורג' פלויד על ידי שוטר – הצליחו לייצר השפעה ניכרת על השיח הציבורי והתודעה ולשנות באופן מוחשי את גישת רשויות החוק והתנהלותם. אלו הוכיחו למשתמשים הרשתות החברתיות כי נקיטה בפעולה עוזרת לשינוי.
עם זאת הדרך לתיקון שלם של מצבי קיפוח ועוולות מתמשכים עדיין ארוכה.
תגובות
(0)