"אין AI בלי IA – ארכיטקטורת המידע"

"הדרך ליישומים מבוססי בינה מלאכותית עוברת ב-IA - ארכיטקטורת נתונים חכמים, שתוביל למימוש היעדים העסקיים של הארגון", כך אמר ליאור חקלאי, מנהל ענן היברידי ודטה ביבמ ישראל

ליאור חקלאי, מנהל מכירות בכיר לתחומי דטה, AI ואוטומציה ביבמ (IBM) ישראל

"ארגונים נדרשים לרמה אחרת של טיפול במידע, לטובת קבלת תובנות מבוססות נתונים, שיביאו לקבלת החלטות טובות ומושכלות יותר ויניעו שיפורים תהליכים ועסקיים. לא ניתן לעשות זאת ללא מחשוב ענן ובינה מלאכותית. הדרך ליישומים מבוססי בינה מלאכותית (AI) עוברת ב-IA – ארכיטקטורת נתונים חכמים, שתוביל למימוש היעדים העסקיים של הארגון", כך אמר ליאור חקלאי, מנהל ענן היברידי ודטה ביבמ ישראל.

חקלאי דיבר בפתח האירוע השנתי בישראל של החברה לנושאי הדטה והבינה המלאכותית – Data and AI Forum Israel. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ב') באולם איסט בתל אביב, בהשתתפות נציגי לקוחות הסניף הישראלי של הענק הכחול ושותפיה העסקיים. האירוע שודר במקביל למאות צופים שהשתתפו בו מרחוק, והנחה אותו העיתונאי דרור גלוברמן, מגיש התוכנית נקסט בקשת 12.

לדברי חקלאי, "על מנת לשלב בינה מלאכותית במערכות ה-IT הארגוניות, נדרשות תשתית אג'ילית, גמישות, ויכולת להוסיף ולגרוע שירותים. ארגון צריך לחזק את שרירי האוטומציה, הגמישות והחיזוי שלו, כדי להיות בעל יכולת להתמודד בעולם דינמי בתנאי אי ודאות, עם יכולות להפיק תובנות רלוונטיות באמצעות מודלים".

צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין

"המשימה שלנו", ציין, "היא לעזור ללקוחות להחזיר זמן יקר שאובד – ולעשות זאת באמצעות אוטומציה וחיזוי. עלינו לסייע לעסקים להפיק תובנות באמצעות יכולות מתקדמות של עיבוד שפה טבעית (NLP) כדי להעמיק את האמון של הלקוחות בעבודה מבוססת בינה מלאכותית – ולעשות זאת עם מעטפת אבטחה ברמה הגבוהה ביותר. גרטנר דירגה אותנו כמובילי תחומי הדטה וה-AI, עם הזרקת חדשנות והמשך פיתוחים ויישומים מבוססי ווטסון".

"עם רכישת רד-האט", אמר חקלאי, "יש לנו יכולת פעילות טובה יותר בעולם הבינה המלאכותית, באמצעות Red Hat Enterprise Linux ו-OpenShift. כך, הלקוחות יכולים לבחור את הסביבה המתאימה, שמאפשרת להם את הגישה הטובה ביותר עבור היישומים, הנתונים ועומסי העבודה הקריטיים ביותר לעסקיהם. אנחנו מנגישים את מרבית מוצרי התוכנה שלנו 'ארוזים' לתוך חבילות עבודה שמכוונות לקווים עסקיים בארגון. כך, ארגונים יכולים לעבוד על Open Shift ולשמר את ההשקעה הקיימת עם יכולת להעביר פיתוחים לסביבה עננית (Lift and Shift). המסע לבינה המלאכותית הוא דרך – ולא פרויקט חד פעמי".

רענן רויטלינגר, ארכיטקט פתרונות ביג דטה ו-AI ביבמ ישראל. צילום: ניב קנטור

רענן רויטלינגר, ארכיטקט פתרונות ביג דטה ו-AI ביבמ ישראל. צילום: ניב קנטור

רענן רויטלינגר, ארכיטקט פתרונות ביג דטה ו-AI ביבמ ישראל, אמר כי "כדי להצליח לייצר תהליכי עבודה חכמים, מבוססי בינה מלאכותית, יש לתת לצוותים את הכלים הנכונים לגלות, לזקק ולהבין את הנתונים – בין אם הם טקסט, תמונה, קול או וידיאו. הנתונים הם הבסיס לכל החלטה ארגונית חשובה, הם הדלק של הטרנספורמציה הדיגיטלית. הבינה המלאכותית היא זו שמחלצת את הערך מהנתונים ומאפשרת הנגשה של המידע, עם תובנות וחיזוי".

רויטלינגר ציין כי "תהליך הטיפול בנתונים כולל כמה שלבים, שאותם אנחנו מכנים 'הסולם ל-AI': גישה לנתונים בכל מקום שבו הם נמצאים; ארגון הנתונים; ניתוח שלהם לטובת המשתמשים – מדעני מידע או אנליסטים, שבונים מודלים מבוססי בינה מלאכותית לטובת מתן יתרון עסקי; והפצת התוצרים בארגון". לדבריו, "Cloud Pak for Data היא פלטפורמה שנותנת מענה לכל אחד מהשלבים ב-'סולם ה-AI'. מדובר בפלטפורמה פתוחה, אחודה ומודולרית לבינה מלאכותית".

עוד הוא אמר ש-"Data Fabric הוא חלק מהפתרון – הוא דואג לקישוריות בין כלל החלקים של הפתרון, וכך חוסך עשרות אחוזים מעלויות התחזוקה של המערכת, לצד קיצור זמן ההגעה של הפיתוחים לשוק".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים