אנדרו מאנבי, יבמ: "שילוב מערכות ה-IT הוא שיביא לארגונים את היכולת להגיע בשלום ל-2012"

"המצב הנוכחי, בו יש מערכות IT רבות - שלעיתים אינן מדברות ביניהן - ועליהן יש יישומים בהם קיימים נתונים בלתי אחודים, הוא בלתי נסבל", אמר מנאבי, המכהן כמנהל אסטרטגיית תוכנה למערכות Power ו- X ביבמ העולמית ● מנאבי דיבר בכנס בהפקת אנשים ומחשבים, שעסק במערכות חכמות ובשיפור ביצועים של מערכות ה-IT

"ארגונים רבים מצויים כיום במצב תחרותי יותר מבעבר, ומנגד – בלחץ מתמיד לצמצום ההוצאות שלהם בכלל, והוצאות ה-IT בפרט. לפתרון המצב הזה יש רק שתי תרופות, והן שלובות זו בזו – שילוב בין מערכות ה-IT השונות בארגון, והטמעת מערכות חכמות של בינה עסקית. רק ביצוע שתי הפעולות הללו יביא לכך שהארגונים יגיעו בשלום ל-2012", כך אמר אנדרו מאנבי, מנהל אסטרטגיית תוכנה למערכות Power ו- X ביבמ (IBM) העולמית.

מאנבי היה דובר המפתח בכנס שעסק במערכות חכמות ושיפור ביצועים של מערכות ה-IT. את הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, קיימה חטיבת התוכנה ביבמ ישראל, והוא נערך היום (א') במלון הילטון בתל אביב. האירוע בישראל הוא הראשון בסדרת אירועים בינלאומיים שיעסקו בנושא זה, תחת הכותרת IBM Smarter Systems Tour 2010.

מאנבי אמר, כי " המצב הנוכחי, בו יש מערכות IT רבות – שלעיתים אינן מדברות ביניהן – ועליהן יש יישומים בהם קיימים נתונים בלתי אחודים, הוא בלתי נסבל. רק האחדה של מערכות ויישומים, במקביל למירכוז נתונים וניהול משולב של כלל מערכות ה-IT, תביא לניצול יעיל יותר שלהן, ולשיפור התהליכים העסקיים בארגונים". לדבריו, "התפוצצות המידע, לצד מורכבות מערכות ה-IT, הביאה את יבמ לתובנה לפיה חשוב שתהיה ראייה מערכתית כוללת, המטפלת במידע המשונע באופן יעיל, ומביאה אותו לצרכנים שזקוקים לו". מאנבי הוסיף, כי "כדי להפוך לחכמים יותר, צריך לאסוף נתונים; לשלב נתונים ממקורות שונים; להשוות נתוני זמן אמת עם מידע היסטורי; לבנות מודלים; ולנתח את הנתונים האלה. זאת, לצד הצורך ליהנות מחדשנות בתהליכים, שנשענת על וירטואליזציה ותהליכים משופרים של קבלת החלטות".

תפישת המערכות החכמות אותה מובילה יבמ, אמר מאנבי, פועלת בכמה שכבות: בינה עסקית ברמה גבוהה יותר, המספקת תובנות חדשות הכוללות ניתוחים לטובת קבלת ההחלטות של המנהלים; שיפור התהליכים העסקיים וייצור תהליכים חדשים; ניצול יעיל ומיטבי של מערכות ה-IT ; ותשתית IT דינמית, עובדת תמיד, לא מורכבת ולא יקרה, המספקת יכולת תגובה זריזה למצבים משתנים.

מאנבי הביא כמה דוגמאות שכבר יושמו על פי תפישת "עולם חכם יותר", ביניהן זו שמומשה בשטוקהולם. בבירת שוודיה, אמר, הוטמעה מערכת ממוחשבת לוויסות עומס התנועה וגביית מס גודש. המערכת, שפותחה על ידי חוקרים במעבדת יבמ בחיפה, כוללת מנוע זיהוי תמונה, המבצע קריאה אוטומטית מדויקת ומהירה במיוחד של לוחיות הרישוי בכלי רכב – גם בתנאי ראות ומזג אוויר קשים. חלקי ה-BI מנתחים את המידע על המכוניות הנכנסות, מאפייני הנהגים, דפוסי הנסיעה, ועוד. לדבריו, "הטמעת המערכת הביאה להפחתה של 25% בעומסי התנועה בעיר, ולתוספת של 40 אלף משתמשים בתחבורה הציבורית מדי יום. המערכת היא דוגמה נפלאה לשילוב נכון בין תהליכים, אנשים וטכנולוגיה".

מאנבי ציין, כי לפני כשנה השיקה החברה מערכת לעיבודים אנליטיים עסקיים, המיועדת לנתח כמויות גדולות של נתונים ולספק תחזיות עסקיות מדויקות ומהירות. המערכת, IBM Smart Analytics System, הסביר, מיישמת את החזון של החברה לשילוב בין חומרה, תוכנה ושירותים, "כי היא משלבת
בחבילה אחת תשתיות העיבוד והאחסון. התוכנה, המותקנת מראש, מטפלת באחסון ובמשימות האנליטיות, וזאת לצד שירותי ייעוץ ומומחים במגוון תחומים בתעשייה". הוא הוסיף, כי ביבמ מעריכים שתחומים רבים – דוגמת  ניהול סיכונים פיננסיים, רשומות רפואיות, חינוך, ורשתות חשמל חכמות – יביאו לביקוש גדול מתמיד לפתרונות אנליטיים מתקדמים.

"יש הכרח לחבר בצורה הדוקה יותר את ה-IT להיבטים העסקיים בארגון. חדשנות ואינטגרציה של המערכות השונות הן שתספקנה את הערך העסקי שיגיע משיפור ביצועים. הערך הזה חייב להגיע תוך זמן קצר יותר מבעבר", סיכם מנבי. לדבריו, "המערכות החכמות יותר של יבמ מאפשרות להפיק ערך ייחודי מתוך המידע הקיים, המצטבר במהלך הפעילות השוטפת של הארגון. תובנות גדולות יותר הן אלו שתאפשרנה לקבל החלטות טובות יותר ולספק זמן תגובה מהיר יותר".

את הכנס פתח זאב גלצור, מנהל חטיבת התוכנה ביבמ ישראל. אחריו דיבר מאיר ניסנסון, מנכ"ל יבמ ישראל. לדברי ניסנסון, מטרת יבמ היא לספק חבילה כוללת של תוכנה, חומרה ושירותים, "שינגנו יחדיו בצורה הרמונית, וכמובן – גם יביאו לצמצום הוצאות, שימור השקעות עבר, לייעול מערכות ה-IT ולשיפור התהליכים העסקיים". בתום דבריו של מנבי פוצל הכנס למסלולים מקצועיים – "הטמעת ציוד וניהול של מרכזי מיחשוב חכמים", ו-"גמישות ואיזון עומסים למיטוב מערכות המיחשוב". הדוברים בשני המסלולים היו אלכס קבאנס, מנהל שיווק ואסטרטגיה לתחום הווירטואליזציה, ואיילה גולדשמיט, מנהלת תוכנית שיווק התשתיות WebSphere, שניהם מיבמ העולמית.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים