ירידה של 10% בייצוא השנתי של אינטל ישראל ב-2008
הייצוא השנתי של אינטל ישראל ירד בשנה שעברה מ-1.54 מיליארד דולרים ב-2007 ל-1.39 מיליארד דולרים - כך נמסר במסיבת עיתונאים שקיימה ענקית השבבים הבוקר (ג') ● החברה ביצעה ב-2008 רכש גומלין בסכום של 640 מיליון דולרים ● מקסין פסברג, סגן נשיא באינטל העולמית ומנכ"ל אינטל ישראל: "אין לי ספק שב-2009 יהיה גידול בייצוא"
הייצוא השנתי של אינטל ישראל הסתכם ב-2008 בכ-1.39 מיליארד שקלים – כך מסרו הבוקר (ג') ראשי החברה במסיבת עיתונאים לסיכום 2008. מדובר בירידה של כ-10% לעומת 2007, אז הסתכם הייצוא של החברה ב-1.54 מיליארד. במהלך השנה שעברה ביצעה החברה רכש גומלין מספקים ישראליים בכ-640 מליון דולרים, שחלקם בוצעו כהשקעה במפעל החדש של החברה לייצור מעבדים בקריית גת, Fab 28. בסך הכול, הושקעו במפעל זה ב-2008 כ-1.4 מיליארד, מתוך 3 מיליארד שהושקעו בו מאז תחילת הקמתו.
המפעל החדש החל לעבוד כבר השנה, והוא מייצר מעבדי PC בטכנולוגיה של 45 ננו-מטר. “בהתחשב בעובדה שכל יחידת הפלאש עברה עם מפעל Fab 18 לנומוניקס, חברה חדשה לייצור זיכרונות פלאש שהיא חברה בה לאינטל יש חלק, ולסגירת המפעל בירושלים, מדובר בירידה טבעית וסבירה", אמרה מקסין פסברג, סגנית נשיא באינטל העולמית ומנכ"ל אינטל ישראל.
"לגבי 2009 אני לא יכולה לתת תחזיות", הוסיפה. "אין לי ספק שיהיה גידול בייצוא, לאור נתוני הפתיחה של השנה, אבל מה שקורה בעולם משפיע גם עלינו, וקשה לי לחזות בשוק מלא מערבלות כמו זה מה יהיה בדיוק".
פסברג אף מסרה שבמהלך 2008, למרות המצב הכלכלי, חל גידול במספר העובדים שמועסקים באינטל ישראל, בעיקר בתחום הפיתוח. ב-2007 הועסקו בחברה כ-7,300 עובדים. כיום אמנם מועסקים בחברה 6,400 בני אדם, אולם יש לזכור שכ-1,300 עובדים עברו לחברת נומוניקס עם מכירת עסקי הפלאש של החברה.
באשר לאפשרות של פיטורי עובדים בישראל ב-2009, אמרה פסברג, כי מאינטל העולמית לא נמסר על כך. לטענתה, אם אמנם תפטר אינטל עובדים בישראל – זה יקרה בשוליים של הפעילות במדינה.
רוני פרידמן, מנהל חטיבת הניידות העולמית בחברה, התייחס לכך שב-2008 השיקה אינטל את פלטפורמת הסנטרינו 2, שחלקה הגדול פותח בישראל. בפלטפורמה זו כולל מעבד הפנרין, שנמכר ברחבי העולם בשנה שעברה בכמות של כ-250 מיליון יחידות, והפך למעבד הנמכר ביותר כרגע של אינטל. הוא הוסיף, כי “אנחנו לא עומדים במקום, אלא עובדים על פיתוח מעבדים ב-32 וב-22 ננומטר. כרגע אנחנו עובדים במרכז הפיתוח על מעבד ה-SandyBridge, שעדיין אי אפשר לספר עליו הרבה, אבל הוא יכיל שבב גרפי משוכלל, וכן יציג נסיגה נוספת בצריכת ההספק".
ארבע טכנולוגיות על שבב אחד
לקראת סוף 2009 אמורה אינטל להשיק רכיב שיכיל ארבע טכנולוגיות תקשורת על שבב אחד: GPS, Wi-Fi, בלוטות' ו-WiMAX. רכיב זה אמור לספק את כל יכולת התקשורת הנוכחית ברכיב קטן שיתאים למחשבים קטנים במיוחד, בעיקר לתחום מכשירי ה-MID ההולך ומתעורר. השבב הזה מפותח בחטיבת התקשורת האלחוטית הניידת של אינטל בפתח-תקווה.
אינטל אף מתכוונת להפוך ב-2009 את Fab8, מפעל ותיק של החברה שנסגר ושעובדיו עברו ל-Fab28, למפעל שישמש כ-International Die Prep, כלומר – מתקן שבו יבוצע השלב האחרון בייצור במאדים. מדובר על חיתוך של פיסות הייצור למעבדים הבודדים ושליחתם למפעלי הייצור הסופיים, שבהם מכינים את המארז החיצוני, כולל רגלי החיבור ללוח המחשב.
תגובות
(0)