צה"ל תקף אתר עם ציוד סייבר של החמאס
מטוס קרב של צה''ל תקף היום (ו') אתר בצפון הרצועה, שאוחסן בו ציוד סייבר של המודיעין הצבאי של חמאס
מטוס קרב של צה"ל תקף היום (ו') אתר, שאוחסן בו ציוד סייבר של המודיעין הצבאי של חמאס.
תקיפת האתר בוצעה בצפון רצועת עזה. לתקיפה היו שותפים אגף התקשוב וההגנה בסייבר, אגף המודיעין וחיל האוויר. מדובר בשני מבנים שהמידע עליהם הוצלב בטרם הופצצו. זוהי עוד דוגמה לשילוב המערכות בין הממד הקינטי והקיברנטי.
בדצמבר האחרון אמר הרמטכ"ל, רב אלוף אביב כוכבי, כי "מרחב הלחימה המשמעותי ביותר שהשתנה השנה הוא ממד הסייבר, שביצענו בו השנה מבצעים התקפיים רבים". הייתה זו הפעם הראשונה שבה הוא התייחס לנושא הסייבר ההתקפי – אם כי מטבע הדברים הוא לא אמר באילו מבצעים מדובר. בשנה שעברה יוחסו לישראל על ידי גורמים זרים כמה מתקפות סייבר, בהן נגד איראן.
במבצע משותף של שירות הביטחון הכללי וצה"ל סוכלו ביום ד' השבוע בכירים ב"פורום המטה הכללי" של חמאס, בהם ג'מעה טחלה, ראש מערך הסייבר ומוביל פרויקט שיפור הטילים של ארגון הטרור חמאס. הוא מחזיק תיק המחקר ופיתוח בחמאס. טחלה הוא יד ימינו של מוחמד דף והמוביל המרכזי של התעצמות חמאס.
על פי קלירסקיי הישראלית, "החמאס מנסים לתקוף, אבל ברמה שלהם – השבתת אתרים, חדירה לטלפונים, גניבת מידע מחיילים, פגיעה בספקי אירוח ישראלים – ועושים זאת, אבל ברמה בינונית. ההאקרים של החמאס מנסים לייצר שיתופי פעולה בסייבר עם גופים בטורקיה, טוניס ואלג'יר, כדי להגביר את היכולות שלהם".
במאי 2019 פרסמנו כי סוכל ניסיון של חמאס לפגוע ביעדים ישראליים בסייבר. הניסיון היה חלק מסיבוב ההסלמה שהיה בין ישראל לחמאס, שבמסגרתו נורו כ-700 טילים על יישובי הדרום ונהרגו ארבעה ישראלים ו-18 פלסטינים.
לפני שנתיים פורסם, כי הזרוע הצבאית של החמאס הצליחה להגיע למצב של טשטוש עקבותיה, והיא מסוגלת לגייס כספים באמצעות ביטקוין ולחמוק מפיקוח.
ביולי 2018 דיווחנו כי רשת מודיעינית של ארגון החמאס נחשפה על ידי צה"ל, בעקבות דיווחי עשרות חיילים וחיילות על ניסיון של דמויות חשודות ברשתות החברתיות ובהודעות ווטסאפ ליצור עימם קשר ולגרום לחיילים להוריד אפליקציות. אלו כללו יכולות ריגול רחבות היקף נגד הקורבנות.
באוגוסט 2018 פרסמנו כי החמאס הפיץ רוגלה המתחזה לאפליקציית "צבע אדום" במטרה להשתלט על טלפונים סלולריים של ישראלים ולרגל אחריהם. בנוסף, הם הפיצו קובץ המתחזה לטופס ההצטרפות לשירותי סלקום TV. עוד הקימו אנשי הסייבר של החמאס אתר חדשות מזויף לטובת הדבקה בנוזקות וכן לשם הפצת ידיעות כוזבות.
ימים ספורים לאחר מכן עלה, כי החמאס המשיך להשתמש ברשתות החברתיות כדי לגרום לחיילי צה"ל לנדב מידע חשוב מבלי ידיעתם. הפעם הניסיון התבסס על שימוש באינסטגרם.
תגובות
(0)