קולוניאל פייפליין שילמה להאקרים כופר בסך כחמישה מיליון דולר
לפי דיווח בבלומברג, החברה שילמה את הכופר שעות בודדות לאחר התקיפה כתוצאה מלחץ כבר להחזיר את זרימת הדלקים לערים הגדולות לאורך החוף המזרחי בארצות הברית
בניגוד לדיווחים קודמים על כך שאין לה כוונה לשלם את דמי הסחיטה, מדיווח בבלומברג עולה, כי קולוניאל פייפליין (Colonial Pipeline) שילמה להאקרים דמי כופר בסך חמישה מיליון דולר כדי לשקם את צינור הדלק הגדול ביותר בארה"ב, שפעולתו שותקה בשל תקיפת הסייבר שחוותה החברה.
הדיווח, הנסמך על שני גורמים המקורבים לנושא, מציין, כי התשלום נעשה במטבע קריפטו שאי אפשר לעקוב אחריו שעות בודדות לאחר תקיפת הסייבר, כתוצאה מלחץ כבר להחזיר את זרימת הדלקים לערים הגדולות לאורך החוף המזרחי בארצות הברית. אדם נוסף המצוטט בידיעה ציין, כי גורמים ממשלתיים מודעים לתשלום של קולוניאל להאקרים.
לאחר שקיבלו את הכסף, סיפקו ההאקרים לקולוניאל כלי להסרת ההצפנה ולשיקום רשת המחשבים שלה שיצאה מפעולה. הכלי היה איטי כל כך, לפי הדיווח, שהחברה נאלצה גם להשתמש בגיבויים שלה כדי לשקם את המערכת. ביום רביעי האחרון היא הודיע כי החזירה את צינור הדלק לפעולה.
החברה סירבה להגיב לידיעות.
כשנשאל על ידי בלומברג האם ידע על תשלום הכופר, השיב הנשיא ג'ו ביידן: "אין לי תגובה לכך".
לדברי ה-FBI, ההאקרים קשורים לקבוצה המכונה DarkSide, שמתמקדת בסחטנות דיגיטלית, ולפי ההערכה ממוקמת ברוסיה או במזרח אירופה.
לדברי מומחים בתחום הכופרה, סכום הכופר ששילמה קולוניאל נחשב "נמוך מאוד", ולרוב הוא עומד על 25-35 מיליון דולר לחברה בגודל כזה. ייתכן, הם אומרים, שההאקרים הבינו שהם מתעסקים עם החברה הלא נכונה, ושהם עוררו תגובות ממשלתיות נרחבות ותשומת לב עולמית.
כזכור, קבוצת ההאקרים אף פרסמה בדארקנט התנצלות על "ההשלכות החברתיות" של המתקפה, שהביאה להשבתה חלקית של מערך שינוע הדלקים בחוף המזרחי של ארה"ב, וטענה כי מטרתה היא להרוויח כסף, ולא לגרום לבעיות חברתיות.
לפי דו"ח שפורסם באחרונה על ידי מומחים לתקיפות כופרה, סכום הכופרות ששולם על ידי קורבנות התקיפה עלה ב-311% בשנת 2020, והגיע לסך של כ-350 מיליון דולר במטבעות קריפטו והסכום הממוצע ששילם ארגון שנפגע עמד ב-2020 על כ-312 אלף דולר.
תגובות
(0)