ביידן: "רוסיה תשלם מחיר יקר ביותר על פריצת הענק בסייבר"
בנאום שנשא בסוף השבוע תקף הנשיא האמריקני את פעילות הקרמלין בסייבר נגד גורמים אמריקניים ואת היחס של קודמו, דונלד טראמפ, לנושא ● הוא ציין כי שוחח על המתקפה עם נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, והבהיר לו שארצות הברית לא תעבור עליה בשתיקה
"חלפו עברו הימים שבהם ארצות הברית שתקה ועברה לסדר היום לנוכח פעולותיה האגרסיביות של רוסיה במרחב הסייבר. אני מתחייב להפוך את ארצות הברית לחסינה יותר לנוכח פעולות הפריצה בסייבר, ולגבות מרוסיה מחיר כבד על פריצת הענק", כך אמר הנשיא האמריקני, ג'ו ביידן.
"אנחנו משיקים יוזמה דחופה לשיפור היכולת, המוכנות והחוסן שלנו במרחב הסייבר", אמר ביידן בנאומו הראשון כנשיא בנושא מדיניות החוץ של ארצות הברית. "קידמנו ותעדפנו את המעמד של סוגיות הסייבר בממשל שלנו". ביידן ציין בהקשר זה את מינויה של אן נויברגר, ראשת מנהלת אבטחת הסייבר ב-NSA, כסגנית היועץ לביטחון לאומי לתחומי הסייבר וטכנולוגיות בצמיחה.
דבריו של ביידן באו על רקע הפריצה רחבת ההיקף, שעל פי החשד ביצעה קבוצת האקרים רוסים, המקורבים לקרמלין, למספר רב של סוכנויות ממשלתיות וחברות אמריקניות, בהן פייראיי, מיקרוסופט, VMware, סיסקו, אינטל, אנבידיה ומלוורבייטס. עוד לפני שהושבע לנשיאות בחודש שעבר הוא אמר שהנושא יהיה בראש סדר העדיפויות שלו בראשית ימיו בתפקיד. כך, הוא הטיל על סוכנויות ביון לבצע עבורו הערכה של הנזק שנגרם כתוצאה מהמתקפה. המתקפה, שנחשפה לפני כחודשיים, בדצמבר האחרון, החלה בספטמבר-אוקטובר 2019 וקיבלה האצה במרץ 2020. היא נעשתה דרך הדבקת רוגלה לעדכון תוכנה של אוריון, תוכנת ניהול וניטור הרשת של סולארווינדס.
ביידן ציין כי נושא הפריצה עלה בשיחה טלפונית שאותה ערך עם ולדימיר פוטין, נשיא רוסיה. הקרמלין הכחיש את המעורבות שלו במתקפה.
ביקורת חריפה על טראמפ – על רקע היחס שלו לפעילות הרוסית בסייבר
בנאומו במשרד החוץ בסוף השבוע מתח ביידן ביקורת על קודמו בתפקיד, דונלד טראמפ, שהמעיט, שוב ושוב, בתפקידה של רוסיה במתקפות סייבר ובשיבושים בבחירות לנשיאות. לעומת זאת, ביידן אמר כי "הבהרתי לנשיא פוטין, באופן שונה מאוד מקודמי, כי הימים שבהם ארצות הברית הייתה מתעלמת מפעולותיה האגרסיביות של רוסיה – פעולות שמפריעות למערכות הבחירות שלנו, מתקפות סייבר והרעלת אזרחיה – כל אלה הסתיימו. לא נהסס להעלות את המחיר שרוסיה תיאלץ לשלם על מעשיה, כדי שנוכל להגן על האינטרסים החיוניים שלנו ועל אנשינו".
בנאומו, ביידן לא פירט את תוכניתו לשיפור החוסן של ארצות הברית במרחב הסייבר. דובר המועצה לביטחון לאומי לא נענה לבקשת תגובה של העיתונות הטכנולוגית בארצות הברית. ממשל ביידן ביקש מימון נוסף, בסך של 690 מיליון דולר, מהקונגרס – לתוכניות אבטחת סייבר במשרד להגנת המולדת. משקיפים ציינו כי אינדיקטור מרכזי אחד למדיניות אבטחת הסייבר תחת ממשל ביידן יהיה מינויו של מנהל הסייבר הלאומי – עמדה חדשה שאושרה על ידי הסנאט ושתהיה מופקדת על תיאום המדיניות בנושא בין גופי הממשלה. הנשיא טרם הודיע על שמו של המועמד לתפקיד.
תגובות
(0)