מבקר המדינה מתנגד להעברת הרשות לניצולי שואה למשרד לשוויון חברתי

יו"ר הוועדה, ח"כ אלעזר שטרן: "הקורונה העצימה את המצוקות של ניצולי השואה - אסור לעשות שינויים ובוודאי לא בזמן הזה"

ח"כ אלעזר שטרן במהלך הדיון בוועדה. צילום: שמוליק גרוסמן, דוברות הכנסת

החלטת הממשלה על העברת הרשות לניצולי שואה למשרד לשוויון חברתי ממשיכה לעורר ביקורת ציבורית והתנגדות מצד חברי כנסת וגורמים שונים.

אתמול (ד') נערך דיון בוועדה לביקורת המדינה, שעסק בדו"ח ביקורת מעקב שערך המבקר בחודשים האחרונים על הטיפול בניצולי שואה. בדו"ח זה מביע המבקר את עמדתו שמתנגדת להעברת הרשות לניצולי שואה ממשרד האוצר. ההתנגדות העיקרית להעברת הרשות, שהיא גוף עצמאי באוצר, היא בעיקר בגלל טענת אנשי הרשות שלא ניתן להעביר בלו"ז קצר את כל מערכות המידע, התוכנות והציוד הפיזי למשרד לשוויון חברתי, מאחר שהם אספו במשך שנים, ושהם ייעודיים.

עובדי הרשות הזהירו במכתבים לשר האוצר, ישראל כץ, וחברי כנסת, שהעברת הרשות תפגע בשירותים שהרשות מעניקה לניצולים, בין היתר – הפנסיה החודשית שלהם. גם סגן שר האוצר, יצחק כהן, הביע התנגדות למעבר, וכמו כן ח"כ משה גפני, יו"ר ועדת הכספים.

ניצול שואה מראה את המספר שעל ידו. צילום: BigStock

ניצול שואה מראה את המספר שעל ידו. צילום: BigStock

בדיון אתמול אמר ח"כ אלעזר שטרן: "אני שמח שעמדת מבקר המדינה היא שלא נכון להעביר את הרשות. מה שעמד מולי הוא הניסיון שנצבר במשרד האוצר. בהכירי את הפעילות כאן בכנסת, נושא ניצולי השואה קיבל קדימויות בגלל שהיה באוצר. על כל זה יש להוסיף את הקורונה, שמגבילה את היכולת לתת שירותים. הקורונה מעצימה מצוקות על כל האוכלוסייה המבוגרות, אך בפרט אצל ניצולי השואה ששם זה מוקצן עוד יותר. אסור לעשות שינויים בדיוק בזמן הזה".

"נושא טיפול המדינה בניצולי השואה הוא לא דבר שניתן להזניח, ובוודאי הוא דבר שנמצא בקונצנזוס שעלינו להתכנס ולדון בו ללא דחייה", הוסיף ח"כ שטרן.

ח"כ מיקי לוי הצטרף בדיון לדרישת יו"ר הוועדה שלא להעביר את הרשות ממשרד האוצר ואמר: "אין למשרד לשוויון חברתי כל יכולת. הרשות נמצאת 50 שנה באוצר. ההעברה היא פוליטית – אם הממשלה הזאת לא הייתה נופחת את נשימותיה האחרונות, זה לא היה קורה. יש בקשות של כל הארגונים שלא להעביר. הרשות גדולה יותר מכל המשרד – אז איך המשרד יכול לעבור לשם?"

ח"כ מיכל קוטלר-וונש ביקשה ממשרד מבקר המדינה לבדוק את העובדה שהתברר כי קיים פער גדול בסכומי השילומים של 17 מיליארד דולר שלא נדרשו מעולם – כולל נושא השבת הרכוש. נציג משרד המבקר אמר כי בימים אלו עומדת להסתיים כתיבת דו"ח מיוחד בנושא, שיפורסם בחודשיים הקרובים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים