"הקורונה הביאה להאצה של סופת הטורנדו הטכנולוגית"

בשיחה עם עיתונאים, דיבר ג'ון רוז, מנהל הטכנולוגיות העולמי של דל טכנולוגיות, על המגמות הטכנולוגיות הבולטות שנמצאות בצמיחה: דור 5, מחשוב קצה, ניהול מידע, ענן היברידי, בינה מלאכותית ולימוד מכונה, לצד מחשוב קוואנטי, שבבים ומחשבים אישיים חכמים

ג'ון רוז, מנהל הטכנולוגיות העולמי, דל טכנולוגיות. צילום: יח"צ

"העשור הקודם היה העשור של הנתונים. אלה הניעו את אימוץ הדיגיטל בארגונים והביאו לשיפור השירות ללקוחות ולהגדלת הנאמנות שלהם. יכולנו לעשות שיחות זום גם לפני הקורונה, וגם יכולנו לעבוד מהבית – אבל לא עשינו זאת לפני משבר הקורונה. הנגיף רק הביא לשיקוף של ההשפעה של המירוץ הדיגיטלי ולהאצה של סופת הטורנדו הטכנולוגית", כך אמר ג'ון רוז, מנהל הטכנולוגיות העולמי של דל טכנולוגיות (Dell Technologies).

רוז שוחח אמש (ד') עם עיתונאים מאזור EMEA (אירופה, המזה"ת ואפריקה). לדבריו, "המגמות הטכנולוגיות הבולטות שנמצאות בצמיחה הן דור 5, מחשוב קצה, ניהול מידע, ענן היברידי, בינה מלאכותית ולימוד מכונה – שהופכים למיינסטרים, מחשוב קוואנטי, שבבים ומחשבים אישיים חכמים". בדבריו, התייחס רוז לחלק מהמגמות. "מחשוב קוואנטי הוא אמיתי", אמר, "אולם ההיתכנות והיישום שלו בשטח יארכו שנים רבות. יש להתייחס למחשוב קוואנטי כהרחבה של המחשוב המסורתי – ולא ככזה שיחליף אותו. בשלב הביניים, מפתחים – שכיום אינם נגישים לטכנולוגיה זו – יכולים להתאמן על מחשב קוואנטי בעזרת הדמיות כדי לשפר את כישוריהם בתחום החדש. איננו מבינים לעומק מה יקרה בעולם זה, בשלב זה, אבל בסוף – הבעיות ייפתרו ותהיה רמה אחרת של מחשוב. ננצל טכנולוגיה זו לפתרון בעיות מתמטיות.2021 תהיה שנת הניסוי של הטכנולוגיה הקוואנטית, אבל ייקחו שנים לא מעטות עד למימוש שלה בשטח. אבל מחשוב קוואנטי לא ישנה את העולם ולא ישבש".

עולם השבבים, אמר רוז, "נע מעידן של מחשוב אחיד לכזה שהוא הטרוגני. מעבדי ליבה, כגון X86 ואלה של ARM, יאיצו את הארכיטקטורות החדשות, והאקו-סיסטם של עולם השבבים יאורגן מחדש אל מודל זה. המודל ההטרוגני יתבסס על שילוב של מעבדי החברות השונות: אינטל והבאנה לאבס, אלטרה, אנבידיה, מלאנוקס ו-ARM, AMD ו-Xylinx ועוד. כל זאת, עם פלטפורמות אינטגרציה, משמע – שרתים עתידיים".

רשתות דור 5, אמר רוז, "מגדילות ומפתחות את היכולות של ה-IT. 2021 תהיה שנת דור 5 האמיתית. הארכיטקטורה שלה תהיה נפרדת, פתוחה, מוגדרת תוכנה ומבוססת תקנים. היא תהיה מוכוונת אל ה-IT ואל הענן. האקו-סיסטם של התחום יתרחב דרמטית, ולא יהיה הנחלה הבלעדית של נוקיה, אריקסון ודומותיהן. נראה את דל, מיקרוסופט, גוגל ואמזון, לצד אחרות – נכנסות לעולם זה, כי דור 5 הוא מוכוון IT".

מגמת המחשוב מרובה עננים, אמר רוז, "תביא לשינויים במחשוב הקצה. מחשוב הקצה יתרחב ויופץ יותר ויותר. ריבוי העננים יביא ל'אפליה' בין פלטפורמות הקצה – שהן מאגרים משותפים של יכולות, ובין עומסי הקצה – שהם מימוש של תהליכים ומשימות נתונים. הענן הציבורי ותוכנה כשירות, SaaS, של הקצה – יהפכו לעומסי עבודה מוגדרי תוכנה. פלטפורמות הקצה יעבדו בשתי צורות – רישוי מסורתי לצד SaaS. כך, מחשוב הקצה יהפוך למיינסטרים".

"אנו משקיעים רבות במחקר ופיתוח", אמר רוז, "בחמש השנים האחרונות השקענו במו"פ 20 מיליארד דולר. בשנים הקרובות נשקיע מדי שנה 4.5 מיליארד דולר במו"פ. יש לנו 28,092 פטנטים רשומים ואפליקציות. השקעה זו הביאה לכך, שאנו מדורגים ראשונים בתחומי וירטואליזציה, אחסון, שרתים וקליינט".

רוז סיים באומרו, כי "הקורונה צריכה להביא לכך, שארגונים יעשו חשיבה מחודשת על אסטרטגיית וארכיטקטורת ה-IT שלהם. כיום, על כל ארגון להפנים כי הוא ארגון IT".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים