"הקורונה זרקה אותנו כמה שנים קדימה באימוץ הטרנספורמציה הדיגיטלית"

כך לפי יורגן מיולר, CTO של סאפ ● "מרכיבי הליבה להצלחה הם חוויות דיגיטליות יוצאות דופן, פיתוח מוצרים חדשניים והתבססות על מודל הענן"

יורגן מיולר, CTO, סאפ. צילום: יח"צ

"מגיפת הקורונה שינתה את העולם כולו מקצה לקצה השנה, והובילה להתרסקותן של תעשיות שלמות כמעט עד כדי עצירת פעילות מוחלטת. אך, בו זמנית, היא גם האיצה את מסעות הטרנספורמציה הדיגיטלית בהם חברות החלו כבר קודם לכן. נזרקנו בבת אחת כמה שנים קדימה לעתיד, בו חברות בענפים רבים נדרשות לאמץ לחיקן את ההזדמנויות והאפשרויות שהדיגיטיזציה מציגה בפנינו", כך אמר יורגן מיולר, CTO של סאפ (SAP) העולמית.

מיולר דיבר ב-TechEd 2020, כנס המפתחים השנתי של ענקית ה-IT. "בזמנים של תנאים משתנים", ציין, "מרכיבי הליבה להצלחה הם חוויות דיגיטליות יוצאות דופן, פיתוח מוצרים חדשניים והתבססות על מודל הענן". לדברי מיולר, "הקורונה שינתה את הדרך בה אנשי פיתוח ומומחי טכנולוגיה עובדים ומשתפים פעולה. לפני המגיפה, 45% מהמפתחים עבדו מרחוק חלק מהזמן, והנתון גדל משמעותית במשבר. בעוד שפרודוקטיביות ורמות שביעות רצון עולות בקרב המפתחים מרחוק, הרי שגורמים אחרים, כגון קיצוצים בתקציב, שיתוף פעולה וירטואלי, וטיפול בלקוחות מרחוק – הם האתגרים המרכזיים של העובדים במציאות החדשה. פה, לטיפוח חשיבה חדשנית בגופי פיתוח נדרשים מרכיבים כגון: למידה וצמיחה אישית, תחושת שייכות ואקו-סיסטם פתוחה ושיתופית".

לדברי מיולר, "בחמשת העשורים האחרונים טיפחנו קשרים חזקים עם האקו-סיסטם שלנו, ויש לנו קהילה שגדלה ל-2.8 מיליון חברים. המטרה היא לשפר את הפתרונות שלנו על בסיס משוב של המפתחים". הוא ציין כי "לפני שנה הצגנו תכנית מקיפה ליצירת הארגון החכם. במקביל, אנו חוגגים עשור ל-SAP HANA, המהווה מרכיב משמעותי מאוד בהיצע שלנו. השקנו השנה גם את SAP HANA CLOUD, הכרזנו על SAP Cloud Platform Extension Suite, שמאפשרת למפתחים לבנות ולהרחיב יישומים עסקיים, תהליכים וחידושים".

בהתייחסו לצורך בגיוון ושוויון בענף, אמר מיולר כי "יש כמה דברים חשובים מאוד. הראשון, צדק גזעי: אנחנו חייבים לתת לכל אדם הזדמנות שווה וכחלק מתעשיית הטכנולוגיה עלינו לשמש דוגמה. אנחנו מחויבים להגדלת הגיוון התעסוקתי, מעבר למגדר. אנחנו כל הזמן חושבים איך לשנות את דרך המחשבה שלנו. כיוון ששפה מעצבת את המציאות, הסרנו ביטויים 'לא רגישים', כמו black list או white list. יש לנו אחריות לשמירה על הסביבה כחלק מעיצוב העתיד בו נרצה לחיות. השאיפה שלנו היא להגיע למצב של צמצום פליטת פחמן עד 2025. השקנו תכנית בשם Climate21 ונטמיע מדדי קיימות ביישומים שלנו".

זרקה אותנו בבת אחת כמה שנים קדימה לעתיד. הקורונה. צילום אילוסטרציה: BigStock

זרקה אותנו בבת אחת כמה שנים קדימה לעתיד. הקורונה. צילום אילוסטרציה: BigStock

הקורונה כמנוף לחדשנות טכנולוגית

"המאבק בקורונה לא פשוט", אמר מיולר, "אך אנו יכולים לנצח אותו יחדיו. פיתחנו פלטפורמה למאבק בקורונה יחד עם הממשלה הגרמנית. היה לנו ברור שזה צריך להיות פרויקט קוד פתוח. יותר מ-7,000 מפתחים השתתפו בפרויקט, שהפך לפרויקט הקוד הפתוח הגדול ביותר של הממשלה הגרמנית אי פעם. אנחנו רואים שלוש תגובות לקורונה. הראשונה היא מעסקים שנפגעו באופן ממשי ונאבקים כדי לשרוד ומבקשים לקצץ בהוצאות. הקיצוניות השנייה היא עסקים שכבר חושבים על עולם פוסט-קורונה. אך התגובה הכי נפוצה היא עסקים שהתאימו את עצמם להתמודדות עם מציאות חדשה, וכך הפכו לעמידים יותר. אנחנו רוצים להעצים אתכם ולעמוד באתגרים כיום ובעתיד. זאת הסיבה שאנחנו קמים בבוקר".

"מגיפת הקורונה הביאה איתה רמה חדשה לגמרי של דיגיטליזציה והמפתחים הם ה'מאפשרים' האמיתיים של כל עסק", סיכם מיולר. "אנחנו רוצים לעזור להם להצליח ברמה האישית, ולעזור לחברות שלהם. זו באמת ההזדמנות שלהם לפרוח על ידי פיתוח יישומים חדשים, הרחבת יישומים קיימים, ויצירת אינטגרציות חדשות במהירות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים