"2020 הייתה שנת הרפואה מרחוק במערכת הבריאות"

"המהלכים להטמעת רפואה מרחוק הביאו לקפיצת מדרגה במערכת הבריאות וסייעו לטיפול בקורונה", אמר אסף פרקר, מנהל תחום טכנולוגיות בריאות דיגיטלית במשרד הבריאות ● הוא ציין כי המשרד פועל בימים אלה לעדכון הרגולציה, כך שתתאים לעולם החדש

אסף פרקר, מנהל תחום טכנולוגיות באגף בריאות דיגיטלית במשרד הבריאות. צילום ארכיון: אלעד גוטמן

"2020 הייתה ללא ספק שנת הרפואה מרחוק בבתי ובקופות החולים, והיא אופיינה בלימוד ובהטמעה מהירה של מערכות ותהליכים. היה זה כורח, עקב משבר הקורונה, והמהלכים האלה הביאו לקפיצת מדרגה בעולם הרפואה בישראל", אמר אסף פרקר, מנהל תחום טכנולוגיות בריאות דיגיטלית במשרד הבריאות.

פרקר פתח אתמול (ג') את הכנס השנתי Digital Health של אנשים ומחשבים, שנערך בשיתוף משרד הבריאות, ארגוני הבריאות וארגון סטארט-אפ ניישן סנטרל. באירוע השתתפו מנהלים בכירים מבתי החולים רמב"ם, שיבא וסורוקה, וקופות החולים לאומית, מאוחדת ומכבי. כמו כן, נטלו בו חלק מנהלי חברות IT המספקות פתרונות למגזר הבריאות, נציגי חברות סטארט-אפ, וכן אנשי התעשיה האווירית, צה"ל והמכון הביולוגי, שמפתח בימים אלה חיסון לקורונה. האירוע עמד בסימן תרומתה של החדשנות למאבק בקורונה ועסק בשאלה כיצד מנהלי מערכות הבריאות מיישמים אותה למימוש האסטרטגיה הניהולית שלהם.

הקורונה האיצה את התהליך להאצת החדשנות הרפואית

בדבריו ציין פרקר כי בתחילת השנה, עוד לפני פרוץ הקורונה בישראל, היה משרד הבריאות בעיצומו של תהליך מורכב להאצת החדשנות הרפואית, כחלק מתוכנית אב לבריאות דיגיטלית. המהלך בוצע יחד עם קופות ובתי החולים, כדי להטמיע תוכניות רפואה מרחוק, רפואה דחופה וטיפול תרופתי ממוקד. זאת, בנוסף לפעולות מחקריות, ניתוח מידע ועוד.

"הקורונה האיצה את התהליכים האלה", אמר, "ובחודשים האחרונים שאנחנו עובדים עם הקופות על פרו-אקטיביות לטיפול, זיהוי ומיקוד באוכלוסיות שונות, כמו אוכלוסיות בסיכון". הוא ציין את המשמעותיות שהייתה לחדשנות הרפואית ולצוותי הרפואה בקופות ובבתי החולים במאבק בקורונה, ואמר ש-"שמחנו לראות שיש מוטיבציה גבוהה, שהביאה לאימפקט רב".

עוד הוא אמר כי "במסגרת תהליך הלימוד והמעקב אחר הפעילות בתקופת הקורונה, נוצרה הבנה שהרפואה מרחוק היא הדבר הנכון והיא חלק מתהליכי תגובות מיידיות. כך, התחלנו בתהליך של מיפוי, שנועד לבדוק את איכות הטיפול מרחוק. הכוונה היא ללמוד מהציבור – הן מהמטופלים והן מהמטפלים – לגבי אופי הטיפול בקהילות שונות, כי ברור לנו שזה לא גנרי והמענה שונה מאוכלוסייה אחת לאחרת. כך או כך, המטרה היא כל הזמן לשפר את רמת הטיפול".

בהקשר זה סיפר פרקר על הקמת קהילת רפואה מרחוק, שמטרתה להטמיע שימוש מושכל בטכנולוגיות אלה. הקהילה מחולקת לקבוצות שונות, שבהן נעשית עבודה בתחומים שונים בעולם הרפואה. "במקביל", ציין, "אנחנו שוקדים על עדכון רגולציות בכל מה שקשור לרפואה מרחוק, קידום חדשנות על ידי מכרזי אתגר, חיזוק מערכת איתן והגברת שיתוף המידע הלאומי".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים