ארה"ב מאשימה את גוגל בהפרות חוקי עבודה ביחסה לעובדים אקטיביסטים
עובדי ענקית הטכנולוגיה שפוטרו פנו למועצה הלאומית ליחסי עבודה, וזו חקרה והחליטה לתבוע את החברה עקב התמודדותה עם המחאה שבה היו מעורבים ● ה-NLRB מאשימה את גוגל בריגול אחרי העובדים, בהרתעתם מלהתאגד בארגון עובדים, ובנקמנות
המועצה הארצית ליחסי עבודה של ארה"ב, ה-NLRB, הגישה תביעה כנגד גוגל (Google), ובה היא מאשימה את ענקית הטכנולוגיה בריגול אחרי עובדים אקטיביסטים שלה לשעבר, בהשגחה מפורזת עליהם, בתשאול, גערות ובהרתעתם מלהתאגד בארגון עובדים, כמו גם בנקמנות. מדובר על יחס שלא כדין, המפר את חוקי העבודה האמריקנים, שהעניקה החברה, לכאורה, לעובדים מסוימים במהלך השנה שעברה.
התביעה מגיעה לאחר תלונה של העובדים שנפגעו לטענתם, ושאף פוטרו על ידי גוגל. המפוטרים פנו אל ה-NLRB, ואחרי שהמועצה ניהלה חקירה שנמשכה כשנה, אודות המאורעות שקדמו לפיטורים שביצעה גוגל. איגוד עובדי התקשורת באמריקה (The Communications Workers of America) עזר לעובדים בהגשת תלונתם ל-NLRB. יצוין כי העובדים שפוטרו הגישה קודם לכן עתירה לדירקטוריון גוגל בשנת 2019.
העובדים האקטיביסטים שבהם מדובר היו ממובילי מחאה כנגד מדיניות החברה ומי שניסו לארגן את עמיתיהם לאיגוד עובדים. ההתנכלות להם, לטענתם, החלה אחרי שמאות מעובדי הענקית ממאונטיין וויו הפגינו ומחו בפנים החברה ובפומבי נגד עבודתה של גוגל בשיתוף עם רשויות המכס והגנת הגבול האמריקניות (US Customs and Border Protection); עוד מחו העובדים בצעדת ענק, שכונתה Google Walkout והתקיימה בשנת 2018, על הטיפול של החברה בטענות להטרדה מינית שביצעו בכירים בחברה ושהושתקו, לטענתם. בעיקר עקב פרשיית אנדי רובין.
"שימוש בפיטורים והפחדות במטרה להרגיע את האקטיביזם"
בתביעה של ה-NLRB צוין כי שניים מהעובדים שפוטרו לא ביצעו כל מהלך שגוי או לא ראוי, וכן כי החקירה העלתה שגוגל מפרה שוב ושוב את חוק העבודה האמריקני על ידי "שימוש בפיטורים והפחדות במטרה להרגיע את האקטיביזם במקום העבודה". לפי לשון התביעה, המועצה גם סבורה שהגישה של גוגל ליומני עובדים ולמסמכים פנימיים אחרים מהווה מעקב בלתי חוקי אחרי מועסקיה.
אחד העובדים המפוטרים, לורנס ברלנד, תיאר את המהלך של ה-NLRB כמשמעותי "בתקופה בה אנו רואים את כוחן של קומץ (חברות – ג"פ) מיליארדריות טכנולוגיות המגבשות את השליטה בחיינו ובחברה שלנו".
ברלנד אמר כי ה-NLRB מצא שגוגל מפרה את חוקי העבודה בכך שהכניסה עובדים ל"חופשה מנהלית" ופיטרה את אחד מהם, בגין גישה למסמכים הקשורים לאופן שבו החברה "משטרת" קבוצות עובדים.
עוד נודע כי ה-NLRB לא כללה בתלונתה כמה טענות נוספות שביקשו העובדים, וברלנד אמר שהוא ועמיתיו לשעבר יערערו על כך.
תביעתה של ה-NLRB תיבחן במשפט מנהלי בחודשים הקרובים, שם יוחלט האם גוגל אשמה במעל – אם לאו.
ה-NLRB וגוגל לא הגיבו לחדשות.
תגובות
(0)