"ענף האבטחה סובל ממחסור כרוני במשאבי אנוש; הפתרון – יותר נשים"

כך אמרה יעל טרויכין, מנהלת פעילות טרנד מיקרו ישראל ● בראיון לאנשים ומחשבים היא מספרת על התוכנית של ענקית האבטחה להעצמת נשים בקהיליית הגנת הסייבר ולהגדלת מספרן, ואומרת ש-"אנחנו מסוגלות להצליח בתעשייה המבוססת על רוב גברי"

יעל טרויכין, מנהלת פעילות טרנד מיקרו בישראל. צילום: שי הנסב

"ענף אבטחת המידע העולמי סובל ממחסור עצום וכרוני במשאבי אנוש איכותיים. האתגרים בתחום נמצאים במגמת עלייה, אך מומחי אבטחה והגנת סייבר ברמה גבוהה, שיכולים להתמודד איתם, הם עדיין מצרך נדיר. על פי התחזיות, ב-2022 צפוי מחסור של 1.8 מיליון עובדי IT ברחבי העולם, שחלק ניכר מהם אלה אנשי אבטחה. הפתרון לכך הוא הנשים: הן עדיין מהוות רק כ-11% מכוח האדם בתחום בישראל וזה אחוז נמוך מאוד בהשוואה לשיעור התעסוקה של נשים בכלכלה העולמית כולה. עם זאת, הוא גבוה יותר מהנתון העולמי", כך אמרה יעל טרויכין, מנהלת פעילות טרנד מיקרו ישראל.

טרויכין מנהלת את הסניף הישראלי של טרנד מיקרו מאז אוגוסט 2018. בעברה היא הייתה מנהלת הפעילות המשותפת של טרנד מיקרו ו-AWS במשרדי החברה בסיאטל. לפני כן היא עבדה בסניף של חברת האבטחה באוטווה, קנדה. בגיל שבע עברה משפחתה לטורונטו ולפני יותר משנתיים היא חזרה לישראל. "תמיד חשבתי שההיי-טק הוא תחום מרגש לעבוד בו, וידעתי שאבטחת סייבר היא תחום עולה", אמרה. "במהלך השנים שעבדתי בטרנד מיקרו שילבתי בין עבודה בצוותים גלובליים לבין ניהול צוות מקומי כאן, בתל אביב. אני משתמשת ברשת הקשרים שיצרתי בחו"ל כדי לקדם את הפעילות של הסניף המקומי בישראל".

בראיון לאנשים ומחשבים היא ציינה כי "טרנד מיקרו תומכת בהעסקת נשים. שתיים משלושת המייסדים של החברה הן נשים. המנכ"לית, אווה צ'ן, היא המנכ"לית האישה היחידה במדד הניקיי ביפן. הסיפור האישי שלה, שהתחיל לפני 30 שנה, בתקופה שבה היו עוד פחות נשים בתעשייה, מאוד מעניין בעיניי, וכיום היא בין 100 הנשים הגדולות בעולם הסייבר, על פי המגזין סייבר דפנס. היא מהווה מודל לחיקוי עבורי, ומוכיחה שאנחנו מסוגלות להצליח בתעשייה המבוססת על גברים".

לדבריה, "טרנד מיקרו החליטה לשים לנגד עיניה את קידום הנשים בעולם הסייבר. אנחנו מציעים תוכנית חונכות להכשרת נשים מומחיות בתחום אבטחת מידע. מטרת התוכנית, SheForce שמה, היא לפנות לחונכים לחונכות ישראליות.ים, מומחיות.ים בתחום אבטחת המידע, ולנשים בתחום אבטחת הסייבר שנמצאות בתחילת דרכן. נעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם לקוחות, שותפים וקבוצות נשים בחברה שלנו – כדי להגיע לכמה שיותר נשים".

"למרות ה-AI, הגורם האנושי עדיין חשוב בפעילות נגד הפשיעה ברשת"

"במהלך השנים נאלצנו לפתח טכנולוגיות חדשות כדי להילחם בכלים, טקטיקות וטכניקות (TTP) המשתנים בלא הרף שמשמשים את עברייני הסייבר. כעת, אנחנו רואים שחקנים בונים דרכים להביס את טכנולוגיות הבינה המלאכותית ולימוד המכונה. גם אם יש כעת טכנולוגיות AI שמסוגלות להילחם בפשיעה ברשת, הגורם האנושי הוא עדיין חשוב, כיוון שמאחורי פשעי הרשת עומדים פושעים בני אנוש", אמרה טרויכין.

היא הוסיפה כי "בשני העשורים האחרונים, הטכנולוגיה של אבטחת המידע, וכיום של הגנת הסייבר, השתנתה לא מעט. בעבר השתמשנו בעיקר במציאת ובהתאמת דפוסי פעילות לאיתור קבצים זדוניים, והאיומים רק התחילו להופיע במייל ובאינטרנט. כעת, הבינה המלאכותית נכנסה למגרש המשחקים, ונמשיך להזדקק למומחי סייבר בעלי עוד כישורי הגנה, כי האיומים הופכים לגדולים ומתוחכמים יותר".

"השנה", ציינה טרויכין, "עמדה בסימן האיומים והשינויים שחוללה מגיפת הקורונה. ההאקרים למיניהם ניצלו את החששות מפני הנגיף, והשתמשו ב-'כבדות' בטקטיקות של הנדסה חברתית. עוד הם התמקדו בארגונים העוסקים בנתונים הקשורים לנגיף ולניסיונות למצוא לו חיסון. פלטפורמות שסייעו למאות מיליוני עובדים לעבוד מהבית נוצלו על ידי הרעים לחדירה לארגונים".

תגובות

(3)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. זיוית מלכי

    אני חייבת ייעוץ מכם בתשלום מכובד אני צריכה תמיכה בנייד שלי ברשתות מדיה מפני בעלי

  2. ליאור

    קיימות בתעשייה חברות סייבר מדהימות ששומרות על מאזן שווה של גברים ונשים מזה שנים רבות. ראו לדוגמא את חברת סיטאדל שהיא חברת היעוץ והשירותים המנוהלים הכי גדולה בתחום הגנת הסייבר בישראל, בחברה יש יותר נשים מגברים.

  3. אפלבוים עמי

    בס"ד למרות כל מאמצי, לא הצלחתי לאתר את מספר הטלפון של חברת "טרנד מיקרו" בישראל, או את הטלפון של יעל טרויכין. האם ניתן להשיג את פרטי הקשר של המרואיינת ? בתודה מראש, אפלבוים עמי

אירועים קרובים