מהם התפקידים החדשים של שניים מבכירי המחשוב של אל על?
תקופת הקורונה והכמעט השבתה של אל על הביאו לפרישתם של שחר מרקוביץ', סמנכ"ל המחשוב והדיגיטל, ומיכל מרכוס, סגניתו, ששימשה כמנמ"רית החברה ● כל אחד מהם פנה לתחום אחר - ומעניין לא פחות מעולם התעופה
משבר הקורונה, שפגעה קשות באל על, עד כדי כמעט השבתה של הטיסות, הביא לפרישה של שניים ממובילי חטיבת המחשוב והדיגיטל בחברה – שחר מרקוביץ', סמנכ"ל המחשוב והדיגיטל, ומיכל מרכוס, סגניתו, ששימשה כמנמ"רית החברה. מערכת אנשים ומחשבים בדקה לאן עברו השניים ומה מעשיהם כיום.
מרקוביץ' הצטרף לפני כחודש לנטורל אינטליג'נס כמנכ"ל תחום הפינטק, שאחראי לרבע מההכנסות השנתיות של החברה. נטורל אינטליג'נס, שהוקמה לפני 12 שנים, מציעה מערכת לאתרי השוואות, שמיליוני צרכנים ברחבי העולם משתמשים בה בכל יום, ועוזרת להם לקבל החלטות רכישה מושכלות באמצעות מידע השוואתי ממוקד, בהתאם לפרופיל שלהם, על מוצרים ושירותים בכמה עשרות קטגוריות.
יש לציין שמרקוביץ' גויס לחברה כדי להרחיב את פעילות הפינטק הקיימת שלה ולהקים זירת מסחר (Market place) לפתרונות פינטק כגון משכנתאות, הלוואות, חשבונות בנק ומוצרי ביטוח. נטורל אינטליג'נס מעסיקה 400 עובדים, כולם במרכז הפיתוח והעסקים שלה בתל אביב. הוא עצמו מנהל 70 עובדים, לאחר שבאל על ניהל כ-300 איש.
עם הכלי החדש שמפתחים בחברה בניהולו של מרקוביץ', היא תתרחב מתחום המיקוד הנוכחי שלה – כאמור, כמנוע להשוואת מחירים – ותאפשר ללקוחות גם לקבל הצעות מותאמות אישית ולרכוש מוצרים פיננסיים בפלטפורמה. כך, מי שיבקש, לדוגמה, הלוואה בעזרת המוצר שמפתחים ביחידה, נטורל אינלטיג'נס תציע לו את ההלוואה המתאימה ביותר לצרכיו מאלה שמציעים השחקנים הרלוונטיים בעולמות הפינטק והבנקאות בארצות הברית. בהמשך, היא תאפשר לו לרכוש את המוצר אצלה בפלטפורמה, לאחר שתקבל את כל הרישיונות לכך ותבצע את בדיקת הנאותות.
"הצטרפתי לאל על לפני שלוש שנים מבנק הפועלים, כדי להוביל טרנספורמציה דיגיטלית וטכנולוגית ולהקים את הפלטפורמות הדיגיטליות החדשות של החברה", אמר מרקוביץ'. לדבריו, "בשנים האחרונות ביצענו מספר רב של שינויים, שהובילו לצמיחה של 50% בפעילות הדיגיטלית של אל על. מדובר בשינויים רחבים בתהליכי העבודה ובארכיטקטורה, הקמה של פעילות מידע ואנליטיקה מתקדמת, ושדרוגים רבים של מערכות החברה".
הוא אמר כי "2020 הייתה אמורה להיות השנה שבה כל השינויים הללו יתחילו 'לנגן ביחד' וייצרו קפיצת מדרגה משמעותית בטכנולוגיה ובדיגיטל באל על. אלא שאז הגיעה הקורונה ועצרה את הכול. מהר מאוד לאחר התחלת המשבר הבנו שייקח הרבה זמן עד שנחזור לפעילות ברמה דומה לזו שהייתה פני הקורונה. נאלצנו להוציא אחוז גדול מהעובדים לחל"ת ואנחנו, חברי ההנהלה, צמצמנו את היקפו המשרות שלנו".
"אחרי כמה חודשים של טיפול במשבר וכשראיתי שהוא הופך לשגרה שלנו לאורך זמן רב, הבנתי שעליי להמשיך הלאה, והגעתי לנטורל אינטליג'נס", הוסיף מרקוביץ'. "אהבתי את ההזדמנות להוביל תהליכי טרנספורמציה, בנייה וצמיחה משמעותיים בחברת היי-טק בולטת בתחומה".
לדבריו, היתרון של מנוע ההשוואה של נטורל אינטליג'נס הוא "היכולת לחבר בין הצרכן למותג המוביל שמתאים לו, כמו גם היכולת לבצע אופטימיזציה של תהליכי החיפוש וההשוואה לכל סוגי המוצרים והשירותים".
מתעופה לבריאות
גם מרכוס שינתה כיוון ותחום, ובמקרה שלה היא הצטרפה למגזר הציבורי. היא משמשת בימים אלה כמנהלת פיתוח ותפעול יישומים קליניים בחטיבת המרכזים הרפואיים במשרד הבריאות. יישומים אלה מהווים מערכות הליבה של בתי החולים. במסגרת תפקידה, מרכוס מנהלת פרויקט אסטרטגי של החלפת המערכות המחשוביות המיועדות לצרכים הקליניים בבתי החולים.
מגיפת הקורונה והצמצום הקשה בפעילות אל על בעקבותיה היו הסיבות לפרישה מהחברה גם במקרה של מרכוס, שכן הם הקפיאו את כל הפרויקטים שהיא הייתה שותפה להם. בתקופתה באל על, מרכוס הובילה טרנספורמציה דיגיטלית, במטרה לשפר את זמן ההגעה לשוק ואת האיכות של תוצרי חטיבת המחשוב והדיגיטל של חברת התעופה. המהלך כלל מעבר של יחידות הפיתוח של החברה לעבודה במתודולוגיית אג'ייל, הטמעת DevOps, הקמת ענן מאובטח, שדרוג הגנת הסייבר, יישום פרויקטים רוחביים בתחומי ליבה תעופתיים, ניהול רכש ותקציב, משאבי אנוש ושכר.
מרכוס הגיעה לאל על אחרי קריירה ארוכה ומוערכת במגזר הפיננסי. ב-2018 פרשה מרכוס מתפקיד מנמ"רית בנק ירושלים, שבו כיהנה כחמש שנים, לפני כן היא הייתה מנהלת ה-IT בבנק הספנות, ובעבר שימשה כמנהלת אגף התוכנה בפניקס. בבנק ירושלים זכתה מרכוס להערכה רבה כמי שקידמה אותו טכנולוגית, במיוחד בתחום הדיגיטל, והציבה אותו בשורה הראשונה מבין הבנקים הקטנים והבינוניים.
תגובות
(0)