ג'וניפר הכריזה על פלטפורמת ניהול רשתות ארגוניות בסביבת מיחשוב ענן

"הרשת החדשה" הינה פלטפורמה מאפשרת ניהול אוטומטי - הן של מחסני הנתונים של הארגון והן של כל הרשתות הארגוניות, ובנוסף - רכיבי אבטחת המידע שהארגון משתמש בהם ● כן הכריזה החברה על שיתופי פעולה עם VMware ויבמ ופתרון טכנולוגי בתחום אבטחת המידע, שמסייע למנהל התשתיות לתמוך בהתנהגויות חדשות של משתמשים ולשנות את זרימת המידע במרכז הנתונים

20/05/2010 11:00

ג'וניפר נטוורקס (Juniper Networks) הכריזה על "הרשת החדשה" – פלטפורמה תשתיתית המורכבת מסדרה של יישומים ושירותים חדשים. הפלטפורמה מאפשרת ניהול אוטומטי – הן של מחסני הנתונים של הארגון והן של כל הרשתות הארגוניות, ובנוסף – רכיבי אבטחת המידע שהארגון משתמש בהם. מהחברה נמסר, כי השילוב ביניהן מאפשר לארגון קיצור משמעותי בעבודה השוטפת, צמצום העלויות על תשתיות ותמיכה מלאה באבטחת מידע.

ההכרזות נערכו במסגרת המפגש השנתי של השותפים העסקיים של החברה, שנערך השנה בברצלונה. הכרזות אלה מיועדות לרשתות ארגוניות ולמרכזי נתונים, תוך שימוש בארכיטקטורת מחשוב-ענן.

הפתרונות החדשים מבוססים כולם על מערכת Junos Space, שהוכרזה רק לפני חצי שנה. הפלטפורמה מאפשרת ללקוחות ומפתחים עצמאיים ליצור יישומים ייעודיים של עצמם, שיעזרו להם לנהל באופן אוטומטי את הרשת ארגונית שלהם, כולל שרתים פיזיים ו-וירטואליים. בנוסף, היא מספקת מספר שירותי אוטומציה לתמיכה אוטומטית בתפעול של מרכזי הנתונים הארגוניים.

מהחברה נמסר, כי המעבר לפלטפורמה החדשה משפר את מהירות ביצוע העבודה פי שמונה מהמקובל כיום. זאת ועוד, היישומים והשירותים החדשים מאפשרים את קיצור זמן ההפעלה ברשת ב-50%, וכתוצאה מכך – הארגון יכול לחסוך כשליש מהוצאותיו על ניהול ותפעול מאגרי המידע שלו. הסיבה לחסכון המשמעותי בזמן העבודה ובעלויות קשור לעובדה שכיום, כשמנהל תשתיות בארגון נתקל בבעיות ביצועים, הפתרון המקובל הוא לרכוש ולהוסיף עוד "קופסאות" שרתים לרשת. מחיר הפתרונות המקובלים הוא גידול בהוצאות הארגון על תשתיות ועל משאבי תפעול, מאחר שככל שנוספים שרתים ורשתות – יש צורך ביותר עבודת תפעול, בקרה וניטור של הרשתות ומחסני הנתונים. הפתרונות החדשים חוסכים את ההוצאות הללו בעזרת שימוש באוטומציה ושירותים חדשים, שאינם מצריכים הגדלת העלויות השוטפות.

ההכרזה של ג'וניפר מבוססת על תפיסת מחשוב הענן, שכיום פופולרית בעיקר בשכבת היישומים באינטרנט. מהחברה נמסר, כי היישומים החדשים שלה בנויים בארכיטקטורת DATA CENTER, המותאמת כולה למיחשוב ענן, ובכך מספקת ללקוח יכולת לעבוד פשוט יותר, יעיל יותר ועם סביבת תשתיות רשת מבוססת ויציבה, הכוללת יכולות ניהול ואספקת שירותי מיחשוב ענן.

ארכיטקטורת ה-"רשת החדשה" של ג'וניפר (מכונה גם "ארכיטקטורת 1-2-3 ") מגדירה, למעשה, מחדש את מודל השכבות הקלאסי. היא מאחדת ומשלבת בין השכבות התחתונות במודל. בעזרת טכנולוגיות מטריצת Virtual Chassis, ג'וניפר מתכננת אף לאחד את השכבות באמצעות "פרויקט סטרטוס", שמתוכנן להיות מושק בעתיד.

על מנת להשלים את התמונה ולספק פתרון מקיף אחד, ג'וניפר מכריזה גם על מוצרים חומרת תשתיות חדשים. הכוונה לסדרת הנתבים והמתגים החדשים, הפועלים במהירות 10 ג'יגה-ביט. כל מוצרי התשתיות עובדים עם אותה מערכת הפעלה סטנדרטית, JUNOS, כך שהם משתלבים בקלות עם התשתיות הקיימות כבר בארגון.

האוטומציה של רשת מרכז המידע מתאפשרת באמצעות מערכת ה-Junos Space של ג'וניפר, המהווה פלטפורמה לניהול, אספקת שירותים ותמיכה באפליקציות רשתיות, וכוללת מעתה יישומים חדשים: תוכנת Virtual Control לניהול מתגי שרתים וירטואליים ופיסיים מפלטפורמה אחת; תוכנות Ethernet Design ו-Security Design, המאפשרות יישום, הקמה והפעלה מהירה של רשתות Data Centers ומדיניות אבטחת מידע; תוכנות Service Now ו-Service Insight, שתפקידן לספק זיהוי מוקדם של אירועים חריגים. בנוסף להתראות ולניטור, היישום מאפשר, על פי ג'וניפר, גם ניתוח ופתרון של בעיות ביצועים ברשת. בעזרת היישום, מנהל הרשת יכול לפתור בעיות ברשת במהירות הגדולה פי 3 מהמהירות המקובלת, מאחר שרוב העבודה שלו מבוצעת אוטומטית, ואין צורך בהקשת פקודות ידניות מול המערכת.

ג'וניפר אף הכריזה במפגש על שיתופי פעולה עסקיים עם ספקית תשתיות הווירטואלזיצה הגדולה VMware ועם יבמ (IBM). שיתוף פעולה זה יתבצע בתחום ה-Hardware Maintenance Services של יבמ, כדי לתמוך בפתרונות ג'וניפר ברחבי העולם.

בתחום אבטחת המידע, הציגה ג'וניפר פתרון טכנולוגי שמסייע למנהל התשתיות לתמוך בהתנהגויות חדשות של משתמשים ולשנות את זרימת המידע במרכז הנתונים, המונעים בחלקם מהוירטואליזציה, ווב 2.0 ויישום שירותי מיחשוב ענן. מדובר בתפיסת אבטחה דינמית, שממומשת בסדרת מוצרי SRX של ג'וניפר עם התוכנה החדשה AppTrack. אחד החידושים הגדולים של היישום הוא השקיפות הגדולה שיש למנהל התשתיות אודות המשתמשים והיישומים שרצים ברשת הארגונית, מה שמאפשר לו לנהל בפשטות את זרימת הנתונים, ובו זמנית לפתור צווארי בקבוק מקומיים ברשת.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים