הממשלה קיבלה את הערעור של השר מיכאל איתן: תתמוך בחוק ויקיפדיה
החוק מאפשר לגולשים להשתמש בתמונות שצולמו על ידי גופים ציבוריים ● לדברי השר איתן, קבלת ההצעה תסייע להסברה הישראלית בעולם ● עוד הוא אמר, כי "יש מסר חשוב בהחלטה; המידע הנצבר בידי הממשלה שייך לציבור"
ועדת השרים לחקיקה החליטה אתמול (א') לתמוך ב-"חוק ויקיפדיה", שלפיו יוכלו גולשים להשתמש בתמונות שצילמו גופים ציבוריים למטרות לא מסחריות, מבלי לקבל תמורה או לבצע בהן שינוי. בכך, קיבלה הוועדה את ערעורו של השר מיכאל איתן על החלטה שלה מהשבוע שעבר שלא לתמוך בחוק.
ההצעה הוגשה על ידי קבוצת חברי כנסת בראשותו של ח"כ מאיר שטרית, יושב ראש ועדת המדע והטכנולוגיה. המצדדים בחוק טענו, בין היתר, כי "שחרור" התמונות הללו יסייע להסברה הישראלית, בכך שגופים מחו"ל – אמצעי תקשורת, בעלי בלוגים ואחרים – יוכלו להשתמש בתמונות שצולמו על ידי גורמים ישראליים בסיקור אירועים ביטחוניים, למשל. כיום, משתמשים אותם גופים בתמונות שצולמו על ידי פלסטינים, או ממקורות זרים אחרים. כך, מקורם של מרבית בצילומים המותרים לשימוש של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הוא בתמונות שצילמו רשויות ממשל אמריקניות.
השר איתן אמר בתגובה להחלטת הוועדה, כי "יש חשיבות עצומה במסר שוועדת השרים לענייני חקיקה מעבירה בכל הקשור למדיניות הממשלה. בניגוד לעמדת רוב הגורמים המקצועיים שהתבטאו בישיבה, החליטו שרי הממשלה, כי הכלל המנחה הוא שהמידע הנצבר בידי הממשלה שייך לציבור, בכפוף למגבלות פרטיות, ביטחון וקניין רוחני הקבועות בחוק".
הוא כתב בערר, כי "ההצעה תקל על גופים ציבוריים ועיתונים לפרסם תמונות רשמיות שצולמו על-ידי גופים ציבוריים, ותנגיש מידע החוסה תחת חוק חופש המידע לשימושים שונים – לרווחת הציבור ולקידום ההסברה של מדינת ישראל בעולם".
לדברי השר איתן, "תפקיד הממשלה בעידן כלכלת המידע הוא לפרסם באופן חופשי ללא תשלום נתוני מידע מובנים, במתכונות שניתנת לקריאה באמצעות מחשבים ואילו הסקטור הפרטי זכאי לעבד את הנתונים למטרות רווח או שלא למטרות רווח ולהפוך אותם למוצרי מידע יצירתיים, שימושיים ומביאי תועלת".
תגובות
(0)