מחקר: יום העבודה התארך ב-48.5 דקות עקב הקורונה

השימוש בטכנולוגיה, ובהרבה פעמים העבודה מהבית, הביאו לכך שאנחנו עובדים יותר, כך על פי ממצאים שפרסמה הלשכה הלאומית למחקר כלכלי של ארה"ב ● כמו כן עולה כי דווקא כעת יש לנו יותר פגישות עבודה - אלא שהן מתבצעות אונליין במקום פנים אל פנים

משבר? לא ממש בהיי-טק. צילום אילוסטרציה: BigStock

מחקר חדש שאת תוצאותיו פרסם אתמול (ג') המגזין בלומברג (Bloomberg) חשף שמה שרבים מאיתנו חשו שקורה, אבל לא ידעו בוודאות האם הרגשתם נכונה, נכון – אנחנו עובדים יותר מאז פרוץ מגיפת הקורונה.

הכתבה של בלומברג נפתחה כך: "מהעיר ניו יורק לתל אביב, מהפכת התקשורת פירושה עבודה רבה יותר". המסקנה הזו היא נגזרת ממסקנות מחקר שסקר 3.1 מיליון איש בלמעלה מ-21,000 חברות ברחבי 16 ערים בצפון אמריקה, אירופה והמזרח התיכון.

תוצאות המחקר, שפרסמה הלשכה הלאומית למחקר כלכלי האמריקנית, ה-NBER (ר"ת National Bureau of Economic Research), גילו שיום עבודה ממוצע בתקופת מגיפת הקורונה נמשך 48.5 דקות יותר מיום עבודה ממוצע לפני המשבר. עוד התגלה במחקר כי מספר הפגישות שאנחנו לוקחים בהן חלק גדל גם הוא ב-13% בתקופת הקורונה, ושאנשים שלחו בממוצע 1.4 מיילים יותר פר-יום לעמיתיהם לעבודה בזמן קורונה. המחקר מצא עוד כי עבודה מהבית מגדילה את הפרודוקטיביות שלנו, אולי בגלל כל הנתונים שנמצאו, שמעידים בפשטות על כך שאנחנו באמת עובדים יותר.

בין הממצאים המטרידים למדי של המחקר נמצא נתון אחד מעודד בלבד – משך הפגישות הממוצע התקצר.

פגישות עבודה בעידן המשבר. צילום אילוסטרציה: BigStock

פגישות עבודה בעידן המשבר. צילום אילוסטרציה: BigStock

את המחקר ערכו חוקרים מבית הספר למינהל עסקים של אוניברסיטת הרווארד (Harvard) ובאוניברסיטת ניו יורק (NYU), וה-NBER, גוף פרטי ללא מטרות רווח הפועל בארה"ב, היא שחשפה את הפרטים אודות השינוי בדפוסי העבודה שלנו בתקופת המגיפה העולמית.

החוקרים, שלדבריהם המחקר שלהם הוא מהגדולים ביותר שנערכו עד כה בנושא, השוו את התנהגות העובדים במשך תקופות של שמונה שבועות, לפני ואחרי הגעת נגיף הקורונה לחיינו, בכל הנוגע בשעות שהקדישו לעבודתם, כמו גם ניתחו את היקפי השימוש של הנסקרים בדוא"ל לצורכי עבודה ואת הנתונים אודות פגישות עבודה, שמן הסתם נערכו אונליין בזמן הקורונה והסגר, או הבידוד.

יצוין כי בישראל, ובממוצע בכל האזורים שנסקרו, המצב כנראה טוב יחסית למתרחש באמריקה – בהתבסס על נתוני VPN שנסקרו, התברר כי עובדים ברחבי ארה"ב הוסיפו לא פחות משלוש שעות תמימות ביום להיקף עבודתם הממוצע. עוד חשפו הנתונים שהעובדים מהבית התחברו ל-VPN – המסייע באבטחת הארגונים בעבודה מרחוק – לצורכי עבודה בשעות לא שגרתיות.

מרואיינים ששוחחו עם בלומברג ייחסו את השינויים שחשף המחקר לאילוצים שונים כמו הטיפול בילדים, ששהו עימם בבתים, וטשטוש הגבולות בין העבודה לחיי המשפחה, כמו גם לעייפות ולמתחים שהם חוו עקב המיתון הכלכלי והחששות שהמגיפה הביאה לחייהם.

האם כבר חזרנו לשגרה ואם לאו – מתי נחזור?

יצוין כי בכמה ערים במקומות שנסקרו במחקר, ביניהן שיקגו ולוס אנג'לס, אורך יום העבודה הממוצע כבר שב לרמות הממוצעות שלו בתקופת טרום המגיפה. עם זאת, לפי החוקרים ומסקנותיהם, ימי העבודה הארוכים יותר עדיין המשיכו להתקיים ברוב חלקי אירופה, בניו יורק ובסן חוזה לפחות עד חודש מאי.

האם נשוב לשגרה? משבר הקורונה. אילוסטרציה: BigStock

האם נשוב לשגרה? משבר הקורונה. אילוסטרציה: BigStock

בלומברג פרסם את דברי ג'ף פולצר, פרופסור במחלקה להתנהגות ארגונית בבית הספר למינהל עסקים בהרווארד, שהצהיר עם פרסום התוצאות כי "אנשים התאימו (לדרישות המצב – ג"פ) את דפוסי העבודה שלהם". פולצר אמר כי הוא לא מצפה שהרגלי העבודה של אנשים יחזרו לרמות של ימי טרום הקורונה בקרוב, אך עם זאת, לדבריו, נדרש מחקר נוסף כדי לנתח אם ההרגלים השתנו לצמיתות.

חברות רבות בוחנות בזמן הנוכחי את ההשפעה של העבודה מהבית על מורל העובדים, על תרבות הארגון וכמובן – על פריון העבודה. הארגונים מנסים לבחון ולחשב את משמעות שינוי שיטות העבודה שנכפה עלינו ואת השפעתו על עתיד לבוא.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים