גזענות נוסח ההאקרים: זינוק במתקפות הסייבר נוכח המחאה בארה"ב

מספר מתקפות הסייבר על אתרים של ארגונים שלוחמים נגד גזענות זינק לאחר הרצח של ג'ורג' פלויד ביותר מפי 1,000 ● גם האקרים שמתנגדים לגזענות תקפו, אם כי הרבה פחות ● בתוך כך, מנכ"לי היי-טק נוספים מצטרפים לרשימת התומכים במחאה

חיי השחורים נחשבים - סיסמת המחאה בארצות הברית. מקור: BigStock

בעקבות רציחתו בשבת האחרונה של ג'ורג' פלויד על ידי שוטר לבן, והתסיסה והמחאות שארצות הברית יודעת בימים אלה בעקבותיו, חל זינוק של ותר מפי 1,000 (!) במספר מתקפות ה-DDoS (מתקפות מניעת שירות מבוזרות) – ש-"מפגיזות" אתרים וכתוצאה מכך יוצרות לחץ עליהם. הנפגעים העיקריים הם אתרים של ארגונים שלוחמים בגזענות.

קלאוד פלייר, שפועלת לחסימת מתקפות שנועדו להפיל אתרים, דיווחה אמש (ד') כי היקף המתקפות גדל פי 1,120, כאשר DDoS הוא סוג התקיפה העיקרי שמבצעים ההאקרים. על פי החברה, מספר המתקפות שהיא התבקשה לחסום לאחר הרצח של פלויד וההתנגשויות האלימות שבין המשטרה למפגינים עלה ב-19 מיליארד חסימות לעומת סוף השבוע המקביל באפריל. מדובר בתוספת של 17%, משמע – 110 אלף בקשות נוספות לחסימה בכל שנייה.

הבעיה הייתה חריפה במיוחד עבור סוגים מסוימים של ארגונים. כך, למשל, אתר אחד, שפועל למלחמה בגזענות, נאלץ להדוף 20 אלף פניות לשנייה שניסו להיכנס לאתר, כדי להציף ולהשבית אותו. ככלל, מקלאוד פלייר נמסר כי קבוצות הפועלות נגד גזענות שמשתתפות בתוכנית החינמית שלה להגנה מפני מתקפות חוו בשבוע האחרון גל גדול, בסדר גודל של מעבר מכמעט מאפס ליותר מ-120 מיליון בקשות כניסה לאתרים שלהן.

מהצד השני: האקרים נגד גזענות

גם אתרי ממשל וצבא אמריקניים חוו גידול בהיקף המתקפות – פי 1.8 ו-3.8, בהתאמה. גידול זה מגיע לאחר שקולקטיב ההאקטיביסטים אנונימוס הודיע שהוא יתמוך במפגינים, ואיים לפגוע במשטרת מיניאפוליס, שפלויד נרצח על ידי שוטר שמשרת בה. הקבוצה השתמשה לא פעם בעבר במתקפות DDoS.

"כפי שראינו לעתים קרובות בעבר, מחאה ואלימות בעולם האמיתי מלוות בדרך כלל גם במתקפות באינטרנט", נכתב בפוסט בבלוג של קלאוד פלייר. "למרבה הצער, אם ניתן ללמוד משהו מהעבר הקרוב, זה שאלה שמדברים נגד דיכוי ימשיכו להתמודד עם מתקפות סייבר שמנסות להשתיק אותם".

עוד מנכ"לים וחברות תומכים במחאה

בתוך כך, עוד מנכ"לים הצטרפו לשורה ארוכה של בכירים בענף ה-IT העולמי וקראו לפעול נגד הגזענות הפושה בארצות הברית.

ג'ורג' קוריאן, מנכ''ל נט-אפ. צילום: ניב קנטור

ג'ורג' קוריאן, מנכ"ל נט-אפ. צילום: ניב קנטור צילום: ניב קנטור

אחד מהם הוא ג'ורג' קוריאן, מנכ"ל נט-אפ, שקרא ללחום בגזענות בפגישות עם עובדי החברה, כמו גם במדיה החברתית. קוריאן שוחח אונליין עם העובדים שלשום, ובהמשך כתב פוסט בבלוג שלו: "המשבר שנראה כעת בקהילה האפרו-אמריקנית מהווה ניגוד גמור להתכנסותם של כל כך הרבה אמריקנים כדי לעזור האחד לשני בעת מגפת הקורונה". לדבריו, "זה הרבה יותר טרגי, שבדיוק בזמן שבו אנחנו נקראים להיות במיטבנו, אנחנו עדים למעשים רבים של אכזריות בלתי מוסתרת וחוסר צדק חברתי, במיוחד נגד הקהילה האפרו-אמריקנית בארצות הברית. הפעולות הגזעניות האחרונות הן בסך הכל דוגמאות עדכניות לחוסר היכולת המתמשך של אמריקנים להתעמת עם ההיסטוריה שלהם – מה שמחמיר את חוסר הסובלנות ההדדית לאורך זמן ומאפשר לה להימשך".

קוריאן, שחזותו שחורה ומוצאו הודי, סיפר כי "השבוע, אחרי הטרגדיה של ג'ורג' פלויד, הבן שלי ואני נאלצנו לנהל את השיחה שכל האבות והאימהות האפרו-אמריקניים עושים עם ילדיהם וילדותיהם הצעירים.ות. השיחה שרבים מאיתנו, מהרוב הפריבילגי, לא נדרשים לעשות. אני דואג לשלומו של בני, כמו גם לביטחונם של כל העובדים שלי, ובמיוחד לאפרו-אמריקנים שביניהם".

אנטוניו נרי, נשיא ומנכ''ל HPE. צילום: יח"צ

אנטוניו נרי, נשיא ומנכ"ל HPE. צילום: יח"צ

אנטוניו נרי, נשיא ומנכ"ל HPE, גינה אף הוא את רצח פלויד ואמר כי "עדיין קיימים בחברה שלנו דיכוי וגזענות מערכתית מובנית". בהודעה ששלח ל-61,600 עובדי החברה נרי ציין שהוא התקשה לעבד את אירועי השבוע האחרון. "אני בטוח שהרגשתם רגשות רבים כמו שאני חשתי: כעס, חוסר אמון, עצב, צער ותסכול מהדיכוי והגזענות שעדיין קיימים בחברה שלנו. ג'ורג' פלויד לא היה צריך להיות מת. חייו ניטלו שלא בצדק, כמו גם חייהם של אחמוד ארברי, ברונה טיילור ויותר מדי אפרו-אמריקנים רבים אחרים", כתב.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים