מנכ"לי ההיי-טק תומכים במאבק נגד הגזענות בארצות הברית

סאטיה נאדלה, סונדאר פיצ'אי, אנדי ג'סי, פט גלסינגר, ארווינד קרישנה ומנכ"לים נוספים של חברות היי-טק ענקיות התבטאו לטובת המוחים ונגד היחס המפלה כלפי שחורים

מפגן מחאה נגד רצח ג'ורג' פלויד וגזענות בהפגנה ביוסטון, טקסס. צילום: BigStock

שורה של חברות היי-טק ו-IT ומנכ"לים שלהן יצאו בציוצים, פוסטים והודעות לתקשורת נגד הגזענות הפושה בארצות הברית ובתמיכה במאבק בנושא, שהחל בעקבות רציחתו לפני ימים אחדים של ג'ורג' פלויד בידי שוטר לבן ממשטרת מיניאפוליס. בין החברות הללו ניתן למצוא את AWS, יבמגוגל ומיקרוסופט.

"מה עוד יידרש מאיתנו כדי לסרב לקבל את המצב בו נהרגים אזרחים שחורים?", שאל אנדי ג'סי, מנכ"ל AWS, בציוץ בחשבון הטוויטר שלו. "כמה אנשים עוד צריכים למות, כמה עדים צריכים להיות לזוועות המוצגות בסרטוני הווידיאו? מה עוד עלינו לעשות?", הוסיף ג'סי ועקץ את נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ: "יש לעשות יותר ממה שנעשה היום על ידי בתי המשפט ומנהיגים פוליטיים".

בכמה סרטונים נראים מפגינים פוגעים במטה אמזון בסיאטל. למרות זאת, בחשבון הטוויטר של החברה נכתב כי "יש לעצור את היחס הברוטלי והלא שוויוני כלפי האזרחים השחורים במדינתנו. יחד אנחנו ניצבים בסולידריות עם הקהילה השחורה – העובדים שלנו, לקוחות ושותפים – במאבק נגד גזענות שיטתית ולא מוצדקת".

סונדאר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל והחברה האם, אלפבית, כתב כי "היום, בדפי הבית של גוגל ארצות הברית ויוטיוב, אנחנו משתפים את התמיכה שלנו בדרישה לשוויון שאיננו מפלה על רקע גזעני, תוך בניית סולידריות עם הקהילה השחורה ולזכרם של ג'ורג' פלויד, בראונה טיילור, אחמאוד ארברי ואחרים – שאין להם קול יותר. אתם לא לבד ברגשות הצער, האבל, הכעס, העצב והפחד".

נגד הגזענות. מימין: טים קוק, מנכ"ל אפל, וסונדאר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל. צילומים: BigStock ויח"צ בהתאמה

נגד הגזענות. מימין: טים קוק, מנכ"ל אפל, וסונדאר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל. צילומים: BigStock ויח"צ, בהתאמה

סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט, צייץ: "אין מקום לשנאה ולגזענות בחברה שלנו. אמפטיה והבנה הדדית הן התחלה, אולם עלינו לעשות יותר. אני עומד לצד קהילת השחורים והאפרו-אמריקנים, ואנחנו מחויבים להמשיך עם זה בחברה שלנו ובקהילה. נעצים במיקרוסופט את הקולות של הקהילה השחורה והאפרו-אמריקנית. אני רוצה להתחיל לדבר על הנושא הזה, החשוב לכולם, המשפיע ופוגע בכמעט כולם באופן כואב וישיר. גזענות יומיומית איננה חדשה. זה לא משהו שאפשר פשוט להותיר מאחור. לשיטתי, עלינו להתחיל לשאול איש את רעהו, אישה את עמיתתה בעבודה, איך הם מרגישים ומה הם צריכים. אנחנו מדברים על מודל ל-'אימון, הדגמה ואכפתיות' למנהלים, אך זו מסגרת עבודה טובה לכל. ננהיג ונפעל להובלת השינוי הנדרש".

טים קוק, מנכ"ל אפל, הזכיר בציוצו את ד"ר מרטין לותר קינג, מנהיג זכויות האזרח המנוח: "כדאי להזכיר את (דבריו של) ד"ר קינג, השלום השלילי שהוא בהיעדר מתח אינו מהווה תחליף לשלום החיובי – שהוא נוכחות הצדק. צדק הוא האופן שבו אנחנו מרפאים ומחלימים".

הפגנה ביוסטון נגד הגזענות ובעקבות רצח ג'ורג' פלויד. צילום: BigStock

הפגנה ביוסטון נגד הגזענות ובעקבות רצח ג'ורג' פלויד. צילום: BigStock

לא רק גינויים

ארווינד קרישנה, מנכ"ל יבמ, הודיע שהחברה תקיים דיון נרחב על גזענות וגיוון. "אנחנו מחויבים להילחם בגזענות ובאפליה על כל צורותיה ובכל מקום שהם קיימים", אמר קרישנה בסרטון מהטלפון הנייד מביתו. "אין תשובות קלות, אבל עלינו להיות מוכנים לנהל שיחות חשובות אלה, גם אם הן קשות".

"בכל רחבי ארצות הברית ראינו אירועים כואבים וקורעי לב באופן עמוק", ציין קרישנה. "כמו אחרים, אני כואב ונחרד ממותם. אירועים אלה טרגיים ועל אף שהם התרחשו בארצות הברית, הם תפסו את תשומת לב העולם. הם מביאים לאור את אי השוויון, ההטיה, הדעות הקדומות והגזענות שאנשים התמודדו איתם זמן רב מדי וממשיכים לעשות זאת על בסיס יומיומי. מי שלא נלחם נגד גזענות, עוזר להפצה שלה. זו הסיבה שעל כולנו לסלק את מורשת ההטיה, הדעות הקדומות והגזענות שהובילה לאירועים הבלתי ניתנים לתיאור הללו. אנחנו מחויבים להילחם באפליה על כל צורותיה ובכל מקום שבו היא קיימת".

ארווינד קרישנה, מנכ''ל יבמ. צילום: יח"צ

ארווינד קרישנה, מנכ"ל יבמ. צילום: יח"צ

גם ביל מק'דרמוט, מנכ"ל סרוויס נאו ולשעבר מנכ"ל סאפ, התבטא נגד הגזענות. הוא בחר לצטט את ג'ון קנדי, לשעבר נשיא ארצות הברית, שאמר כי "אלימות מולידה רק עוד אלימות. רצון טוב ואמונה טובה הם הדבר הכי חשוב". כשהוא אותגר על ידי מצייצים אחרים על כך שמחאות לא אלימות לא הביאו לשינוי הרצוי, מק'דרמוט הסכים עימם ואמר כי "נדרש לעשות יותר מאשר רק מילים. אובדן חיי האדם הנוראי הזה צריך להביא לידי פעולה אמיתית, לשינוי אמיתי".

פט גלסינגר, מנכ"ל VMware, אמר ש-"בתקופה זו, של קשיים עולמיים גדולים, שהיא עוד יותר קשה לקהילה השחורה, כולנו זוכים ומזכירים באופן העמוק ביותר כמה אנחנו חייבים להיות שכנים (מדובר בציטוט מהבשורה על פי מתי בברית החדשה – י"ה). כיום התפילה שלי היא לשוויון – אין זמן ומקום לעוול גזעי".

כריס יאנג, לשעבר מנכ"ל מק'אפי, בן לקהילה השחורה, צייץ על הצורך לנקוט בפעולות כדי להתמודד עם אי צדק גזעי. "גם אני מתוסכל, כועס, מוטרד ועצוב מהעוול הגזעי שהביא לזעם במדינה שלנו", כתב. "בואו נתאבל, אך גם נפעל: האיגוד האמריקני לחירויות אזרחיות, ACLU, וההתאחדות הלאומית למען קידום אנשים צבעוניים, NAACP, הם רק שניים מארגונים רבים שנלחמים למען צדק חברתי. לשם ההתחלה, בואו ונהיה מעורבים בכל דרך שנוכל".

בפייסבוק, לעומת זאת, עובדים ומנהלים בכירים החלו "למרוד" נגד החלטת החברה שלא להסיר או לסמן פוסטים גזעניים של טראמפ – בניגוד לטוויטר. הנהלת פייסבוק מסרה בתגובה כי "אנו מכירים בכאב שחשים עכשיו אנשים רבים, בייחוד הקהילה של השחורים. אנו מעודדים את עובדינו לדבר בחופשיות כשהם אינם מסכימים עם ההנהגה".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. שוקי

    למה מתערבים? מצד אחד כולם מסכימים שהשוטר רשע, הוא עצור ושאר הצוות פוטר מיידי. ברור שיש למחות ולהפגין, אבל מצד שני, אין כבר גבול בין ההפגנות והביזה והרס שזה לא קשור לזכרו של פלויד ואפילו משפחתו מגנה. אז אנא, מנכ"לים, לא להתערב.

אירועים קרובים