משבר הקורונה: פיטורים בסיסקו ובהיטאצ'י ונטרה

נגיף הקורונה - ושיבוש תהליכי יצור בעיקר בסין - לכל אלו יש מחיר כלכלי שרק מתחיל להתחוור, ולעיתים מתווסף לקשיים קיימים קודמים ● ביום ה' נודע כי הענקיות היטאצ'י ונטרה מפטרת נתח לא קטן מכלל עובדיה ● סיסקו לקראת סבב פיטורים גם היא

הפיטורים היו מהירים מדי, אבל יש מה לעשות. אילוסטרציה: Jakub Jirsak/BigStock

פיטורי עובדים מתרחשים או קרבים ובאים בחברות היטאצ'י ונטרה וסיסקו, כך לפי דיווח ב-CRN. הקיצוץ בכוח האדם קשור אמנם לשינויים בשוק הטכנולוגי, אך בהחלט כרוך גם בפגיעה הקשה של בהלת הקורונה בו ובכלכלת העולם. 

בנק ההשקעות גולדמן זקס אמר ביום ה' כי הוא צופה קיפאון בצמיחת הרווחים של חברות אמריקניות בשנת 2020, כתוצאה מווירוס הקורונה, וחברות טכנולוגיה רבות כבר מרגישות את ההשפעות הקשות של ההתפרצות, בתוך כך שמקרים של הפצה והידבקות בווירוס ממשיכים לצוץ בכל רחבי העולם. במקביל למשבר ולחרדה, כמו גם לפגיעה המוכחת שלהם בתחום התעופה והתיירות ועוד, יש כבר מספר חברות טכנולוגיה מהמובילות בעולם שרואות את המניות שלהן נופלות, כולל אפל, דל ומיקרוסופט. נדמה עם זאת שזוהי רק ההתחלה.

כ-1,500 בהיטאצ'י ונטרה יפוטרו? 

היטאצ'י ונטרה

היטאצ'י ונטרה

היטאצ'י וונטרה ו-12,000 עובדיה עברו טלטלה בשבוע החולף כשמפתחת פתרונות האנליטיקה, ה-IoT וטכנולוגיית אחסון הנתונים החלה בסדרת פיטורים.

דובר החברה אישר השבוע ל-CRN כי פיטורים אכן כבר התרחשו, אך לא מסר פרטים על מספר העובדים או מגזרי החברה שהושפעו, ואולי אף יושפעו מהדברים.

הפיטורים יכולים להגיע ליותר מ-10 אחוזים מכלל העובדים, או לעד 1,500 מועסקים, כך טוען אתר החדשות Blocks & Files. דובר החברה הכחיש שמספר המפוטרים הוא גבוה כל כך, וטען כי המספר נמוך באופן משמעותי ממה שדווח.

במקרה של היטאצ'י ונטרה, הפיטורים אינם רק באשמת וירוס הקורונה והמשבר הכלכלי שהוא מתחיל להנפיק – החברה מתמודדת בו-זמנית עם שוק אחסון נתונים משגשג ורב מתחרות – מה שמשפיע לרעה על העסק המקורי של החברה – ושוק טרנספורמציה דיגיטלית הצומח במהירות – שמניע את הביקוש למוצרי ניהול הנתונים, האנליטיקה ומוצרי IoT של החברה. השינויים הללו מכתיבים ככל הנראה צורך במצבת עובדים שונה לגמרי וברה-ארגון.

סיסקו – ירידה בהכנסות עקב מלחמת הסחר וכעת הקורונה

סיסקו. צילום: BigStock

סיסקו. צילום: BigStock

מניה נוספת שחוותה ירידה היא זו של חברת סיסקו, שצנחה בבוקר יום ו' האחרון ביותר משלושה אחוזים. ענקית הטכנולוגיה מסן חוזה, קליפורניה, אמרה כי היא צופה שהכנסותיה יירדו בין 1.5 אחוז ל-3.5 אחוזים במהלך הרבעון הפיסקאלי הנוכחי. מוקדם יותר בפברואר דיווחה סיסקו על הרווחים ברבעון השני של 2020, שהסתיים ב-25 בינואר, וציינה ירידה של ארבעה אחוזים בהכנסות, ל-12.01 מיליארד דולר – לעומת 12.45 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

מנכ"ל סיסקו, צ'אק רובינס, אמר באוגוסט כי סיסקו מתחילה לראות אינדיקציות מוקדמות להשפעה נרחבת של תוצאותיה. במהלך הרבעון הראשון של החברה, שהסתיים בנובמבר, אמר רובינס כי ההשפעה הייתה גדולה מכפי שציפתה החברה. ברבעון השני של 2020 ירדו הכנסות סיסקו בסין בכ-30 אחוז.

אלא שכעת סבב פיטורים חדש עומד על הפרק בסיסקו, כך נודע לראשונה ביום ה' בדיווח של הוול סטריט ג'ורנל.

הירידות הקודמות – הקשורות בעיקר לפי האנליסטים לפגיעת מלחמת הסחר ארה"ב-סין בחברה – כמו גם פגיעתו הפוטנציאלית הנוספת של נגיף הקורונה, הן ככל הנראה שעומדות מאחורי פיטורים עתידיים הקרבים ובאים גם לפתח הענקית הזו.

סיסקו פיטרה באוגוסט למעלה מ-480 עובדים ממשרדיה שבסן חוזה ובמילפיטאס, קליפורניה. עוד קודם לכן, ב-2018, קיצצה החברה 460 משרות, שרבות מהן מקורן בעסקי חוויית הלקוחות שלה.

בנובמבר הודיעה החברה על ארגון-מחדש, לצורך התמודדות מוצלחת יותר עם האופן שבו הלקוחות רוכשים את מוצרי הרשת והענן שלה. המבנה החדש כלל שינויים במנהיגות, ושילוב של כמה מהיחידות העסקיות של החברה, כולל מגזרי הרשת הארגונית ומרכזי הנתונים.

סיסקו – המעסיקה כ-75,000 עובדים ברחבי העולם כיום – אישרה את דבר הפיטורים המתוכננים ביום ו' ל-CRN, אף שלא חשפה כמה עובדים צפויים להיות מפוטרים בבך הכל בסבב זה, או אילו מגזרים עסקיים שלה יושפעו מהקיצוצים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים