אפקט הבחירות: חשש לפגיעה בהמשך יישום פרויקט מחשוב המועצות הדתיות

מנכ"ל המשרד לשירותי דת, עודד פלוס: "בהעדר תקציב מאושר, אנחנו עובדים קשה כדי למצוא דרכים יצירתיות למנוע פגיעה בפרויקטי מחשוב שתוכננו להתבצע השנה, בין היתר בפרויקט הדגל שירת הים"

המשרד לשירותי דת

אפקט הבחירות השלישיות בשנה האחרונה והעדר תקציב מדינה מאושר ל-2020 ממשיך לתת את אותותיו על המחשוב הממשלתי, לרבות על פרויקטי מחשוב אסטרטגיים חדשים ושדרוגם של קיימים, שהעדר הכספים הנדרשים עלול לגרום לעיכובים משמעותיים. הדבר נכון גם במשרד לשירותי דת ובפרויקט הדגל שלו – שירת הים. מנכ"ל המשרד, עודד פלוס, אמר לאנשים ומחשבים כי "אנחנו עושים מאמצים רבים לחשוב מחוץ לקופסה כדי לא לפגוע בפרויקטים שתכננו השנה, בין היתר בשירת הים, שהוא פרויקט מחשוב 132 המועצות הדתיות ברחבי הארץ".

מלם היא החברה שזכתה במכרז לביצוע הפרויקט הגדול, שרק התחזוקה שלו עולה 8.7 מיליון שקלים בשנה. הפרויקט החל ב-2017, ומטרתו ליישם תהליכי שקיפות, בקרה וניהול ממוקד בכל המועצות הדתיות בישראל. על פי התכנון, השנה אמורים לעלות מודול הכספים כספית ומודול מחשוב תהליכי הכשרות, שהם שלבים משמעותיים ביותר בפרויקט. אולם, בהעדר תקציב מאושר על ידי משרד האוצר, יש חשש שהמהלכים האלה ייפגעו.

עודד פלוס, מנכ"ל המשרד לשירותי דת. צילום: יניב פאר

עודד פלוס, מנכ"ל המשרד לשירותי דת. צילום: יניב פאר

"לכאורה עומדות בפניי שתי אפשרויות: האחת, לעכב את המשך הפיתוח ולהמתין עד שיהיה תקציב – דבר שעלול לפגוע בתפקוד של המועצות הדתיות, שמעניקות שירותים לתושבי המדינה, והשנייה, שבה אני נוקט – לחפש מקורות מימון בצורה יצירתית, כפי שמתבקש בימים אלה", אמר פלוס.

התמונה לא ברורה גם לגבי פרויקטי מחשוב נוספים

לדבריו, בעיית תקצוב המשך פרויקט שירת הים היא חלק מבעיה כוללת של המשרד, שמנהל בימים אלה דיונים עם משרד האוצר לגבי היקף התקציב שלו, על פי העקרון של 1 חלקי 12 – שאומר שכל עוד לא מאושר תקציב המדינה לשנה מסוימת, התקציב החודשי של כל אחד מהמשרדים הוא 1 חלקי 12 מהתקציב הכולל שהיה לו בשנה שלפניה. לכן, התמונה לא ברורה גם לגבי פרויקטי מחשוב נוספים של המשרד – שאת כולם מוביל מנהל אגף המחשוב, ליאור אשכנזי. בין היתר, המשרד היה שותף לפיתוח מערכת לניהול משאבי אנוש, שלדברי פלוס זכתה להתעניינות רבה על ידי נציבות שירות המדינה.

אגף המחשוב במשרד הדתות פועל בכוח אדם מצומצם יחסית: שישה עובדים בתקן מלא, כעובדי מדינה, ועוד 23 עובדי חברות כוח אדם – דבר המקובל במשרדי ממשלה.

פלס יהיה אחד הדוברים המרכזיים במפגש ההשקה של פורום המשפיעים ומנהלי הטכנולוגיות במגזר הציבורי מבית אנשים ומחשבים. הוא יתייחס בהרצאתו לנושא המרכזי של הכנס – התנהלות בשנה ללא תקציב. מטרת האירוע היא לשתף ידע ולשמוע מפי מקבלי החלטות כיצד ניתן להמשיך ולהתנהל במציאות שבה אין תקציב מדינה מאושר לכל משרד ממשרדי הממשלה. את הכנס מוביל ליאור אשכנזי, מנהל אגף בכיר לטכנולוגיות דיגיטליות במשרד לשירותי דת. הדוברים הנוספים הם: סיגלית פוני, חשבת בכירה במשרד המשפטים; ששון סופרי, מנהל אגף בכיר לטכנולוגיות דיגיטליות במשרד המשפטים; עו"ד חגי אברהמי, היועץ המשפטי של המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל; אבנר שטראוס, מנכ"ל שטראוס אסטרטגיה; וד"ר נחמן אורון, יועץ בכיר לממשלה ויו"ר ועדת התכנים של כנס eGov מבית אנשים ומחשבים, שיפתח את המפגש.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. סמי הכבאי

    למה לא לסגור את המשרד המיותר?! יחסך כסף רב שיוכל לשמש למטרות ראויות יותר.

אירועים קרובים