"בתעשייה, כמו בצבא, ה-IT הוא בטון יצוק"

"ה-IT הוא המאפשר, המשפר תפעולית ועסקית", אמר אלוף (מיל') משה קפלינסקי, מנכ"ל נשר תעשיות מלט

אלוף (מיל') משה קפלינסקי, מנכ"ל נשר תעשיות מלט. צילום: פלי הנמר

"בצבא, כמו בתעשייה, ה-IT הוא המאפשר, המשפר תפעולית ועסקית. ה-IT הוא בטון יצוק בכל מפעל מכל מגזר תעשייתי", כך אמר אלוף (מיל') משה קפלינסקי, מנכ"ל נשר תעשיות מלט.

קפלינסקי, לשעבר סגן הרמטכ"ל, דיבר בפתח סיור שערך היום (ב') מועדון C3, פורום המנמ"רים והמנכ"לים מבית אנשים ומחשבים, במפעל ובמרכז המבקרים של החברה ברמלה. הנחה את המפגש פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים.

לדברי המנכ"ל, "המפעל בנשר הוקם לפני כמעט 100 שנים, ב-1923, ושק המלט הראשון יצא ממנו ב-1925. נשר הוא היישוב היחיד בעולם שנקרא על שם מפעל – ולא להפך. מלט הוא אחד החומרים שלא השתנו מאז שהומצא בבריטניה ב-1824, בשם צמנט פורטלנד".

"במשך כמעט 100 שנים, נשר הייתה מונופול", אמר קפלינסקי. "בעקבות המחאה החברתית בקיץ 2011 הבנו שלא נכון להמשיך ולפעול כך. הגענו להסדר עם הממשלה, מכרנו מפעל אחד ונכנסנו לתחרות בשוק – וטוב שכך, כי אנחנו יזמנו את המהלך וכך הצלחנו להפוך לימון ללימונדה".

הופכים זבל לדלק

קפלינסקי הסביר כי "נשר היא בעצם חברת מחזור. שינינו את אסטרטגיית הדלקים שלנו. אנחנו קולטים יותר ממיליון טונות של פסולת ומתוכם לוקחים 30% מהחומרים מהם ניתן להפיק אנרגיה. בנינו באתר חירייה מתקן מחזור בהשקעה של 300 מיליון שקלים. אנחנו גורסים את האשפה ומכניסים אותה כחומר בעירה לתנורים ולשני הכבשנים שלנו, שפועלים בטמפרטורה של 1,800 מעלות. 40% מהדלקים הם חלופיים ולצדם, אנחנו מנצלים גם שאריות של תעשיות כימיה, כגון טבע או צמיגים גרוסים. בנינו תחנת כוח שפועלת עם גז טבעי, והיא אחת מהתחנות הראשונות שהוקמה בארץ. כך אנחנו מייצרים כמעט את כל החשמל שאנו צורכים. בתוך שנים ספורות, 80% מהאנרגיה שנפיק תהיה אנרגיה חלופית".

"כחלק מהשינוי שערכנו", ציין, "שינינו מהותית את הגישה ללקוחות. כך, בנינו מתקן שיודע להתאים את המלט המיוצר לצרכי הלקוח. הבנו שהשינוי הכי חשוב הוא תרבותי-ארגוני, מנטלי, ובכלל זה שינוי גישה ונהלי עבודה".

"באופן חד משמעי, מערכות המידע הן הכלי הכי אפקטיבי להטמיע שינוי תרבותי", הוסיף קפלינסקי. "בעבר, לא הייתה לנו אמת ארגונית אחת, מה שהקשה לקבל החלטות נכונות בעידן של תחרות. מערכות המידע הנפיקו לנו מסד נתונים אמיתי, אחד, ועל פיו יישק דבר. בעבר, 80% מהליכי קבלת ההחלטות היו על אקסלים פרטיים והשאר בפנקסים ואילו כיום אנחנו מבצעים תהליכים עסקיים מבוססי IT. בדרך זו, מנהל יכול לדבר עם מנהל מחלקה שכפוף אליו ולומר לו: 'לא עמדת ביעד מדיד'".

קפלינסקי ציין כי "מערכות המידע היוו עבורנו כלי לניצול הזדמנויות עסקיות. לקחנו את המנמ"ר והעלינו אותו לדרגת סמנכ"ל, הוא שותף מלא בתהליך קבלת ההחלטות. בנוסף, אין יותר עבודה על בסיס תחושת בטן. השימוש בלוחות מחוונים (דשבורדים) יכול להשפיע על עלויות אחזקה. עברנו למצב בו המערכות שלנו לומדות, צופות ומתקנות תקלות. לא יכולים היינו לעשות את מה שאנחנו עושים כיום בלי לשלב תפיסה אסטרטגית, מוכנות לקבלת שינוי ומערכות מידע. זה מה שהביא לנו את קפיצת המדרגה".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים