"עולם התקיפה בסייבר משתנה מהותית"

כך אמר יובל פורת, מייסד ומנכ''ל קזואר, שדיבר במליאה המרכזית באירוע Red Hat Forum 2019 Israel שנערך בשבוע שעבר, שציין גם: "הבנו כי מדינות יהפכו להיות גורם משמעותי בשדה התקיפה בסייבר"

יובל פורת, מייסד ומנכ''ל קזואר. צילום: ניב קנטור

"כאשר ייסדנו את החברה, לפני חמש שנים, הרעיון שהנחה אותנו היה כי עולם התקיפה בסייבר צפוי להשתנות באופן מהותי. הסקנו כי אנו צפויים לראות עלייה משמעותית בתחכום של התוקפים, עד כדי מצב שבו תפיסות ההגנה הקיימות בארגונים תהפוכנה להיות לא רלוונטיות", כך אמר יובל פורת, מייסד ומנכ"ל קזואר.

פורת דיבר במליאה המרכזית באירוע Red Hat Forum 2019 Israel. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך בשבוע שעבר באולם אירועים אבניו, בהשתתפות יותר מ-1,500 לקוחות רד האט ושותפיה העסקיים.

פורת ציין כי בין מייסדי ומנהלי החברה נמנים כמה דמויות מפתח מקהיליית המודיעין הישראלית. "עוד הבנו כי מדינות יהפכו להיות גורם משמעותי בשדה התקיפה בסייבר, וכי מדינות יפעילו משאבי תקיפה לא רק נגד מדינות, אלא גם נגד גופים עסקיים". הוא הוסיף כי "הערכנו גם כי יכולות תקיפה בהיקף ובסדר גודל שיש למדינות, יזלגו לארגוני פשע מאורגן שיש להם האקרים עם יכולות תקיפה מקוונות. לאור הנחות היסוד הללו, הסקנו כי ארגונים עסקיים ייחשפו למתקפות מתוחכמות וממוקדות, הכוללות בין השאר, תקיפות חומרה, תקיפות UEFI, ניצול חולשות של מעבדים, תקיפת גורמי צד ג' בשרשרת האספקה, איומים פנימיים וגם Side Channel Attacks".

"החברה", אמר פורת, "פיתחה ומפתחת פתרונות שנועדו לספק לגופים עסקיים מובילים אבטחת מידע והגנת פרטיות, ברמה דומה לזו של ארגוני הביון המובילים בעולם. אנו מסייעים לארגונים בכל גודל ומכל מגזר פעילות להגן על הנכס העיקרי שלהם, המידע הרגיש".

הגנה מתחנות הקצה ועד השרת 

"אנו מציעים ללקוחות הארגוניים", ציין פורת, "פתרון מוכלל, מקצה לקצה, המשלב חומרה ותוכנה, לטובת הגנה מתחנות הקצה ועד השרת. אנו מספקים פלטפורמת הגנה כוללת לארגונים הרוצים להגן על עצמם מפני איומי ומתקפות סייבר".

"הבנו", הדגיש פורת, "שבמקום למצוא ולפתח תרופה ספציפית לבעיה ייחודית, לאיום אבטחה ייחודי – עלינו לתת פתרון אבטחה כולל, מעין מערכת חיסון משולבת. עלינו לייצר לא עוד מוצר בודד – אלא פלטפורמת הגנה שלמה, משולבת חומרה-תוכנה, כדי להעניק לארגון הגנה ברמה מדינתית". לדבריו, "אנו מייצרים הגנה המשלבת מכשירי קצה, להם אנו עושים הנדסה מחדש, לצד חיבור עם סביבת ה-IT הארגונית, עם הפרדת סביבות, כמו שיש אצל גופי מודיעין וביון, עם הפרדה והצפנה בין חלקי ה-IT והארגון השונים".

הוא הוסיף כי "אנו יודעים לעשות זאת בצורה נוחה ופשוטה, כדי שהיחידות העסקיות בארגון יוכלו להמשיך לעבוד כרגיל. לשמחתנו חברו אלינו כמה שותפים עסקיים בעולם, בתחומי הבנקאות, הביטוח, הייעוץ, האינטגרציה ועוד. הם חולקים עימנו חזון משותף: מתן מענה לתקיפות מורכבות, שכיום לא קיים מענה מספק עבורן".

פורת סיכם באומרו כי "חברנו לשיתוף פעולה עם רד האט, כי גם הם פועלים בשתי הסביבות – ברמת השרת ובסביבת תחנות הקצה. בחרנו בהם בשל יכולות תמיכה ועדכון ועמידה בקריטריונים שונים של אבטחת מידע. במהלך העבודה עימם קיבלנו תמיכה, הן מהצוות הטכני המקומי ומאנשי המו"פ של החברה בארץ והן מבכירי החברה בחו"ל. מצאנו שהפתרון נכון לנו בכל המדדים. אנו נמצאים בשלבים מתקדמים של הכנה לפני ייצור. החיבור לרד האט היה טבעי בהיבטי החדשנות ורמת אבטחת המידע".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים