"ב-2019, ארגונים נופלים למתקפות סייבר מדי 14 שניות"
"המתקפות רק הולכות ומתגברות", אמר עופר אזולאי, מנכ''ל וריטאס ישראל, "הגידול השנתי של המתקפות עומד על 300% - במצב הנוכחי, מתקפת סייבר, דוגמת כופרה, אינה שאלה של 'האם', אלא 'מתי'"
"המידע הוא המשאב המצוי כיום בלב העשייה הארגונית. אלא שבשל העובדה שהוא גדל בהיקף נרחב, ולא תמיד יודעים מה נמצא איפה, הוא לא מנוצל כיאות. המנמ"ר נדרש להתמודד עם אתגר ניהול המידע ולקבל שקיפות אודותיו", כך אמר עופר אזולאי, מנכ"ל וריטאס ישראל.
בראיון לאנשים ומחשבים אמר אזולאי כי "עד 2025 צפויים להיות בעולם כ-2.6 מיליארד מכשירים ניידים, שיאחסנו כ-175 זטה בייט. כיוון שכ-52% מהמידע בארגון הוא מידע שלא ניתן לאמוד את התועלת העסקית שלו, והוא מכונה Data Dark – קצב גידול המידע בארגונים הופך את המצב לבלתי נשלט, שאינו יכול לעמוד בכללי הרגולציה החדשים, כדוגמת GDPR וחוק הגנת הפרטיות הישראלי".
"לצד זאת", ציין, "המידע שלנו הרבה יותר חשוף למתקפות שרק הולכות ומתגברות. במהלך 2019, ארגונים נופלים למתקפות סייבר מדי 14 שניות, כאשר הגידול השנתי (YoY) של המתקפות עומד על 300%. במצב הנוכחי, מתקפת סייבר, דוגמת כופרה, אינה שאלה של 'האם', אלא 'מתי'. לכן פתרונות הגנה וגיבוי מידע הינם קו ההגנה האחרון כנגד מתקפות סייבר לטובת שמירה על המשכיות עסקית".
"בעולם הגיבוי", אמר, "נדרש להתמודד עם טכנולוגיות חדשות, דוגמת ביג דטה, ביזור המידע בחצר הבית ובעננים השונים, הצורך להפיק מהמידע המגובה ערך מוסף, וניהול הגיבוי בצורה מתעדפת. נדרשת שקיפות. לא מספיק לומר 'יש לי X טרה בייט של מידע', אלא לדעת איזה חלק ממנו אינו דורש גיבוי. צריך לקבל יכולת להחליט מה מעביר לדוגמה לענן, ומה מספיק שיישב בארכוב מאובטח. השקיפות אודות המידע תביא להחלטות מושכלות לגביו, ולצמצום עלויות הטיפול בו".
"עולם ניהול המידע", הסביר אזולאי, "נחלק כיום לגיבוי ולארכוב. אמנם שניהם יתנו בסוף יכולת להעברת קובץ נתונים, אולם החוכמה היא לצמצם את תהליכי הגיבוי היומיומיים, בניגוד לארכוב, המבוצע באופן חד-פעמי. מעל כל זה, נדרשים פתרונות גיבוי מאובטחים".
Enterprise Data Services Platform
"ב-2015", ציין אזולאי, "הפכנו, שוב, לחברה עצמאית, כשסימנטק מכרה את עסקי אחסון וגיבוי הנתונים שלה לקבוצת משקיעים בראשות חברת ההשקעות הפרטית קרלייל. זה הניע את הצמיחה שלנו באופן משמעותי. הפכנו לחברה עם חזון מובחן בעולם ניהול המידע, ואנו מובילים את השוק בתחומים רבים. יש לנו 1,600 פטנטים בתחום, ומיליוני שעות פיתוח וניסיון בהטמעות. אנו נותני מענה לעולם הגנת הסייבר: מטרת ההגנה אינה הגיבוי לכשעצמו, אלא הצורך בהתאוששות מאסון. בעולם הסייבר אנו קו ההגנה האחרון, ולכן הפתרונות שלנו מאובטחים".
"לפני כמה חודשים", ציין, "השקנו פלטפורמה חדשה לניהול והגנה על המידע. היא מורכבת ממערך טכנולוגיות שמזינות זו את זו ועוזרות לארגונים לאפיין, לנתח ולהגן על כל סוג מידע שקיים בעולם: יותר מ-500 מערכות ומקורות מידע שונים, עם תמיכה ביותר מ-60 תשתיות ענן ומגוון של מודלי צריכה ויישום. הפלטפורמה, Enterprise Data Services Platform, יכולה להגן על המידע בארגונים בצורה טובה יותר, בין אם התשתיות פיזיות, וירטואליות או מבוססות ענן; לדאוג לזמינות מרבית של המידע, באתר הלקוח או בתשתיות ענן; ולנהל בצורה טובה יותר את המידע באמצעות כלי ניתוח וסיווג מידע על פני כלל תשתיות המידע הארגוניות, באתר הלקוח ובענן. כחלק מהפלטפורמה החדשה, השקנו גם פתרון ניהול תשתיות IT, בעקבות הרכישה של וריטאס את אפטרה. הפתרון מאפשר לארגונים לייצר דו"חות ואנליטיקות מתקדמות על כלל תשתיות ה-IT שלהם – ובאופן מרוכז".
"הסניף הישראלי חווה בשלוש השנים האחרונות גידול דו-ספרתי באחוזים", סיכם אזולאי, "יש לנו מאות לקוחות מכלל מגזרי המשק. אנו יודעים לספק למנמ"ר תובנות מה עליו לעשות מחר בבוקר כדי לצמצם את עלויות הטיפול במידע, ולייעל את התהליכים הקשורים בו".
יש לי כמה שאלות. אם צריך ידע בסיסי בתכנות, כמה זמן הקורס עורך, מה מחיר הכולל שאתם דורשים, כול אחד עם ידע מינימלי במחשבים יכול לקלוט את חומר הלימוד?