ג'ון דונהיו מסרוויס נאו יתמנה כמנכ"ל נייקי וביל מק'דרמוט יחליפו

דונהיו - המנכ"ל של החברה הפועלת בענן ומציעה תוכנה כשירות, ומי שהיה בעבר גם מנכ"ל איביי ושאמון דווקא על התחום הטכנולוגי - יצטרף לתאגיד מוצרי הספורט בינואר ויחליף את מארק פרקר, שהיה מנכ"ל החברה מאז 2006

ג'ון דונהיו, מנכ''ל סרוויס נאו שעובר לנייקי. צילום: יח"צ

ג'ון דונהיו, שבילה יותר משני עשורים בעמק הסיליקון – תחילה כיהן כעשור כמנכ"ל איביי, והוביל אותה להצלחות מרשימות; לאחר מכן שימש כחבר במועצות המנהלים של אינטל ושל איביי; ולפני שנתיים הפך למנכ"ל סרוויס נאו – הולך לכיוון שונה לגמרי מהתחום הטכנולוגי. הוא יתמנה בתחילת 2020 לתפקיד מנכ"ל חברת נייקי. הוא יחליף את מארק פרקר, שהיה מנכ"ל החברה מאז 2006 ופארקר יהפוך ליו"ר מועצת המנהלים של נייקי.

סרוויס נאו, שפועלת בענן ומציעה תוכנה כשירות ושהמטה שלה שוכן בסנטה קלרה, מסרה בהצהרה כי דונהיו – המשמש גם כנשיא סרוויס נאו, החל בתפקידו הנוכחי בפברואר 2017 – יוחלף כמנכ"ל על ידי ביל מק'דרמוט, שכיהן כמנכ"ל חברת התוכנה העסקית סאפ החל משנת 2014 ועד החודש. בנוסף, מק'דרמוט יהיה גם נשיא החברה וחבר דירקטוריון שלה.

מטכנולוגיה למוצרי ספורט. נייקי. צילום: BigStock

מטכנולוגיה למוצרי ספורט. נייקי. צילום: BigStock

דונהיו יישאר בתפקידו כמנכ"ל ServiceNow, וישמור על מושבו בדירקטוריון החברה, עד ינואר הקרוב, אז הוא יקבל את תפקידו החדש בתאגיד מוצרי הספורט המפורסם נייקי, שבסיסו באורגון.

בהצהרה אמר דונהיו כי סרוויס נאו הייתה "חברה מיוחדת והובלת הצוות שלה הייתה לי לכבוד".

ב-eBay, בין השנים 2005 עד 2008, פיקח דונהיו על פעילות עסקי הליבה של החברה, ועל מספר רכישות, כמו סטאבהאב. דונאהו תפס את תפקיד המנכ"ל של ענקית המסחר האלקטרוני ממג ויטמן בשנת 2008, ונשאר בתפקיד זה עד 2015. לפני שהצטרף לאיביי תפקד דונהיו כמנכ"ל ענקית הייעוץ Bain & Co.Donahoe. כיום הוא יושב עדיין במועצת המנהלים של איביי.

דונהיו יחליף בנייקי כאמור את פרקר, הפורש מתפקידו לאחר יותר מעשור בו ניהל את חברת ביגוד הספורט הגדולה בעולם. הוא הצטרף לחברה ב-1979, והתקדם בה עד שמונה למנכ"ל ב-2006. כשיפרוש בינואר ימשיך לפקח על דירקטוריון החברה כיו"ר בפועל. דונהיו בן ה-59 הוא חבר דירקטוריון נייקי מאז 2014. פרקר ציין את המומחיות של דונהיו גם בתחום המסחר הדיגיטלי וגם בתחום הטכנולוגיה, ואמר שדונהיו "מתאים בצורה אידיאלית להאצת השינוי הדיגיטלי של החברה".

מנכ"ל סאפ בעשור האחרון שלקח את החברה קדימה

מק'דרמוט, מנכ"ל סאפ בעשור האחרון, פרש מתפקידו לפני ימים אחדים, והודיע כי החליט שלא לחדש את החוזה שלו. ג'ניפר מורגן וכריסטיאן קליין, חברי מועצת המנהלים של החברה, מונו כמנכ"לים משותפים, ונכנסו לתפקידם באופן מיידי. ההכנה שלהם לתפקיד ארכה כשנה, במסגרתה הועברו להם סמכויות ניהוליות רבות. מק'דרמוט יישאר בסאפ כיועץ, עד סוף השנה, "כדי להבטיח מעבר חלק של שרביט ההנהגה".

ביל מק'דרמוט, מנכ"ל סאפ. צילום: אבי בליזובסקי

ביל מק'דרמוט, מנכ"ל סאפ. צילום: אבי בליזובסקי

לאחר תפקידים שמילא ב-סיבל, זירוקס ובגרטנר, מק'דרמוט הצטרף לסאפ ב-2002, כמנהל מכירות לצפון אמריקה – תפקיד שבו הוא הגדיל משמעותית את נתח השוק שלה באזור. לאחר מכן הוביל את פעילות החברה מול לקוחותיה ברחבי העולם והצטרף למועצת המנהלים שלה ב-2008. בעשור האחרון שימש מק'דרמוט כמנכ"ל סאפ העולמית – בארבע השנים הראשונות, כמנכ"ל משותף. הוא היה אחראי לצמיחה משמעותית בהיקף הפעילות שלה והרחבת היצע פתרונותיה ללקוחות ארגוניים, והיה מיוזמי מעבר החברה למחשוב ענן. בשנה האחרונה עלתה מניית סאפ ב-21%, ובחמש השנים האחרונות – ב-75%. נתון צמיחה זה, של 75%, גבוה יותר מאשר יריבתה המיתולוגית של סאפ, אורקל, שמנייתה עלתה בתקופה האמורה ב-46%, והוא אף גבוה יותר ממדד S&P 500, שעלה באותה העת ב-54%. במהלך כהונתו של מק'דרמוט כמנכ"ל וכמנכ"ל משותף של סאפ, שילשה החברה את שווי השוק שלה לכ-140 מיליארד דולרים.

מק'דרמוט פרסם ב-2014 את ספר זיכרונותיו וכתב בו כי "באופן היסטורי, תוכנות של סאפ לא היו ידועות כידידותיות למשתמש, אלא ככאלה שיש להן ממשק משתמש מסורבל. כאשר לקחתי את החברה קדימה, דאגנו לכך שהתוכנות תהיינה יותר קלות לתפעול על ידי המשתמשים הסופיים. אהבתי את הדרך בה הטכנולוגיה סייעה לנו להתפתח".

דונהיו בסרוויס נאו: הגדיל את הכנסות ביותר מ-30% בכל אחד מהרבעונים

עם הגיעו לסרוויס נאו, דונהיו, יו"ר PayPal לשעבר, קבע לחברה, שמחזורה עומד על מיליארד דולר, יעד: עד 2020, להכפיל נתון זה פי ארבעה. דונהיו עמד על ההבדל המשמעותי בין מה שהעובדים חווים במקום העבודה, לבין מה שהם חווים בבית, ומאז החברה פועלת כדי לצמצם את הפער הזה: השאיפה של סרוויס נאו היא שכל עובד בארגון יידע ממי ואיך לבקש שירות, בלי הצורך לחפש במערכות המידע למי צריך לפנות. על רקע זה הכריזה החברה על תפיסה, המציבה את האדם במרכז, בין אם זה לקוח, ספק, עובד או כל בן אנוש אחר.

מאז הצטרפותו לסרוויס נאו, באפריל 2017, דונהיו הוביל מהלך להרחבת בסיס הלקוחות של החברה, והגדיל את הכנסות ביותר מ-30% בכל אחד מהרבעונים. במהלך כהונתו של דונהיו, שווי החברה יותר מהושלש.

בראש הסניף המקומי של סרוויס נאו עומדת זה שבע שנים לימור אפיק. יש להם עשרות לקוחות ממגוון מגזרי תעשייה – פיננסי, היי-טק, פארמה, תקשורת, שירותים וייצור, ביניהם בנק הפועלים, בנק לאומי, נטפים, תנובה, NICE, טבע, אמדוקס, אורבוטק, פרטנר, רפאל ואל על. בסניף המקומי יש כ-130 עובדים, בין השאר בשל רכישתה בשנת 2017 את סקייג'ירף הישראלית, תמורת עשרות מיליוני דולרים. הרכישה היוותה בסיס לחטיבת המובייל של החברה. הפלטפורמה הארגונית של SkyGiraffe נועדה לפשט את האינטראקציה של חברות עם המערכות שלהן.

הייתה זו הרכישה השנייה של סרוויס נאו בישראל, לאחר שהיא קנתה ב-2014 את ניבולה תמורת 100 מיליון דולר במזומן, ועל בסיס עסקה זו הוקם מרכז מו"פ בארץ.

בכתיבת הכתבה השתתפה גלי פיאלקוב

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים