הקרב על הענן מתחמם: ישראל צורפה לרשת הסיבים המהירה של מיקרוסופט

חברת הענק מאותתת, אם כי עדיין לא מודיעה, שבכוונתה להשתלב במכרז הענן הממשלתי של משרד האוצר ● ישראל היא בין 31 המדינות שנבחרו להצטרף לרשת

האם מיקרוסופט תעמוד במילתה ולא תספק יותר עדכוני אבטחה ל-Windows 7? צילום: BigStock

הקרב בין החברות הרב לאומיות הגדולות על הקמת הענן המקומי בישראל עולה שלב: מיקרוסופט הודיעה אתמול (ד') כי היא מצרפת את ישראל לרשת הסיבים האופטיים העולמית, במסגרת פרויקט Microsoft Edge. מדובר ברשת שמטרתה להאיץ את התקשורת והפעילות של הלקוחות ביישומי הענן של מיקרוסופט ושמחוברות אליה 31 מדינות נבחרות. בפוסט שפרסמה החברה בבלוג שלה נכתב כי הפרויקט כולל מסלול המספק גישה מהירה, של עד 100 ג'יגה-ביט לשנייה.

המהלך הזה מרמז בבירור על כך שלמיקרוסופט יש כוונות רציניות להקים בישראל תשתית מקומית לפלטפורמת הענן שלה, אם וכאשר היא תשתתף במכרז הענן שהממשלה עומדת להוציא ותזכה בו.

מיקרוסופט מחזיקה ומתפעלת את רשת הסיבים האופטיים השנייה באורכה בעולם (לפניה רק משרד ההגנה האמריקני), שלדבריה היא "המטבע החדש של הענן". מדובר ברשת הפרטית בעלת המהירות הגבוהה ביותר בעולם, עם יותר מ-100 חוות שרתים במדינות השונות המשתתפות בה, שכוללים גישה לשירותי החברה, כגון Office365, Xbox, Dynamics וכמובן הענן שלה, Azure. הפרויקט כולל גם שימוש באפליקציות שרגישות לזמני תגובה, בינה מלאכותית ויכולות קצה ללקוחות ולצוותי הפיתוח.

מהירות הגישה לענן היא אחד החסמים המרכזיים בשימוש בפלטפורמה זו אצל מרבית החברות. החסם הזה משפיע במיוחד על פעילות של אתרי אינטרנט מסחריים המותאמים לצרכי ענן. באמצעות פריסה ותפעול של אתרי קצה גלובליים ואסטרטגיים, מיקרוסופט מאיצה את הביצועים והחוויה בעת גישה לאפליקציות, תוכן או שירותים כמו Azure ו-Office 365 ברשת הגלובלית שלה.

אילו חברות ישתתפו במכרז, בסופו של דבר?

כפי שפורסם בראשונה באנשים ומחשבים, מינהל הרכש במשרד האוצר פרסם באחרונה את העקרונות שיהוו את הבסיס למכרז הענן הממשלתי, שנקרא פרויקט נימבוס. המכרז אמור להתפרסם לקראת סוף השנה, אבל הממשלה החליטה לפרסם את עקרונותיו כבר כעת, כדי להעמיד אותם לעיון הציבור ולקבל ממנו הערות. בין החברות שאמורות להשתתף במכרז נמצאים תאגידי ענק שפועלים בתחום הענן, בהם AWS של אמזון, מיקרוסופט וגוגל.

עוד בטרם פורסם הקול הקורא, מיקרוסופט ביצעה מהלך נוסף שמחזק את ההערכה שהיא בדרך להקים תשתית ענן בישראל: היא חתמה בחודש שעבר על הסכם עם MedOne, שבמסגרתו תקים האחרונה תשתית מקומית של Azure, שתאפשר לגופים וחברות ישראליות להשתמש בשירותי הענן של הענקית מרדמונד במסגרת מקומית.

ההתעניינות של AWS באה לידי ביטוי בין היתר בכך שהיא הודיעה בתחילת החודש שהיא מרחיבה את פעילתה בישראל על ידי השקת תשתית ענן עם הפעלה מקומית, במסגרת Edge Location. גוגל – כאמור, מועמדת פוטנציאלית נוספת – לא מתייחסת לנושא, אולם לפי ההערכות, גם היא תצטרף למכרז. בינתיים, במשרד האוצר ממתינים בדריכות לתגובות הציבור לקול הקורא שפורסם, ובמיוחד ממתינים לתגובות של נציגי שלוש השחקניות הגדולות.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים