"המענה לבעיות הענף – חיבור מוצר מקומי לתאגיד גלובלי"

אברהם (לולו) אסף, יו''ר אמנת ניהול מערכות, מוותיקי ההיי-טק הישראלי, מדבר על הבעיות הבוערות של הענף , ויחד עם זאת מביע אופטימיות לגבי העתיד

אברהם (לולו) אסף, יו"ר קבוצת אמנת. צילום: יח"צ

"יש לעודד ארגונים ישראליים לבצע פיתוח ושדרוג – מבחינת כוח אדם, אנחנו עדיין מובילים. באשר לארגונים הזרים, חלקם סובלים מהקטנת פעילות וחלקם מוצאים יעדים אטרקטיביים יותר מישראל מבחינה כלכלית. כך או כך, המענה לחלק מהבעיות בהיי-טק הישראלי טמון בצורך לקחת משהו מקומי, לחבור לתאגיד גלובלי ולייצר מזה מוצר מורכב. באזור זה צפויה הצלחה", כך אמר אברהם (לולו) אסף, יו"ר אמנת ניהול מערכות.

אסף דיבר במסגרת רב שיח שנערך ביוזמת אנשים ומחשבים ושנשא את הכותרת "היי-טק 2020: קפיצת המדרגה הבאה". רב השיח התקיים במשרדי פירמת עורכי הדין הרצוג פוקס נאמן בתל אביב לפני ימים אחדים, בהנחיית ד"ר נמרוד קוזלובסקי, המארח, ויהודה קונפורטס, העורך הראשי של אנשים ומחשבים.

"הפתרון", אמר אסף, "הוא ביצירת ערך. יש להביא לאינטגרציה של כלים שונים, ל-'הרכבת' שירותים ותוצרים, שלהערכתי יהוו מרכיב חשוב בקפיצת המדרגה הנדרשת בהיי-טק. כך, לדוגמה, יש אצלנו מערכת ניטור והגנת מעטפת מפני מתקפות סייבר. פעילות משולבת שכזו יוצרת יותר תשואה".

את בריחת המוחות מהארץ הוא כינה "מדאיגה ומתסכלת". לדבריו, "יש ללמוד מההצלחות של מוסדות אקדמיים להחזיר מוחות. הדבר דורש השקעת אמצעים רבים, כולל ציוד מעבדתי יקר, אולם הוא שווה את המאמץ. נדרש לכך תקציב, ובכל המקומות שבהם היה תקציב להחזרת מדענים מצוינים למדע בסיסי ומעשי – היו הצלחות. זה מאוד יקר, אבל עלות שירות נתון בהודו יקרה יותר מהעלות שלו בקיבוץ סער, מצפון לנהריה, שם יש לאמנת 200 אנשי IT".

"החוסר בבעלי מקצוע – בגלל חוסר בהכשרות"

אסף הוא ממקימי אמן יועצים, שהיא החברה הראשונה באמנת. לדבריו, "אמנת היא בית מערכות רב תחומי במקצועות הניהול, ה-IT והלוגיסטיקה. החברה פועלת מאז 1970 וכחברה ציבורית מאז 1994. היא מעסיקה כ-2,000 עובדים, כמחציתם בתחומי ה-IT. אנחנו ארגון ישראלי, שפועל בעיקר בארץ".

נושא נוסף שבו עסקו דבריו של אסף הוא המחסור בכוח אדם בהיי-טק ולא רק. הוא אמר כי "לא קשה לחזות צרכים. לפני 20 שנים פורסמו תחזיות, שהעידו על הכיוון שאליו הגיע ברבות הזמן המשק הישראלי ובתוכו ענף ההיי-טק המקומי. אלא שלמרות התחזיות, לא ננקטו בעקבותיהן הפעולות הנדרשות – הדרכה, הכשרה והתאמת תכניות. זו הסיבה לכך שכיום חסרים בעלי מקצוע – מהנדסים, רופאים, הנדסאים, חרטים ועוד".

לסיכום הוא ציין ש-"אני אופטימי לגבי תעשיית ההיי-טק המקומית, אולם לא לטווח הקצר, אלא לטווח הארוך".

עוד השתתפו ברב השיח: ח"כ צבי האוזר, כחול לבן; צחי וייספלד, אינטל; ניר שלום, AT&T ישראל; יובל וולמן, סייברפרוף; דורון אמיר, פלקסיוו; אייל סולומון, אתוסיה; ד"ר גאיה לורן, TERA; ד"ר צבי מרום, איגוד ההיי-טק בהתאחדות התעשיינים; קרין מאיר-רובינשטין, IATI; וד"ר נמרוד קוזלובסקי, הרצוג פוקס נאמן.

המשך רב השיח יפורסם בימים הקרובים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים