משרד האוצר פרסם מכרז לאספקת שירותי תקשורת פנים ארצית נייחת למשרדי הממשלה

זוהי הפעם הראשונה שהממשלה יוצאת למכרז על שירות שבזק היא הספקית הבלעדית שלו ● סלקום, הוט, ופרטנר עשויות להגיש הצעות משלהן ● למרות זאת, גורם מקצועי בענף העריך, כי "במציאות הנוכחית, לאף מתחרה אין פריסה ארצית רחבה של קווי תקשורת, כמו זו של בזק, שקרוב לוודאי תזכה במכרז"

רשות לאומית לחדשנות טכנולוגית

החשב הכללי במשרד האוצר פרסם מכרז ניסיוני לאספקת שירותי תקשורת פנים ארצית נייחת עבור משרדי הממשלה. זוהי הפעם הראשונה שהממשלה יוצאת למכרז על שירות שבזק היא הספקית הבלעדית שלו. באוצר הדגישו, כי הכוונה היא לתחר את הספקים מול התעריפים של בזק. החברות שאמורות להתחרות על המכרז הן סלקום, פרטנר, והוט (HOT).

המכרז מתמקד בקווי ציר למרכזיות הטלפון, המקשרות בין המרכזיות הפרטיות של משרדי הממשלה לרשת הקווית הנייחת של הספק שייבחר. בשלב ראשון, מדובר על 60 קווי ציר המהווים ב-10% מכלל שירותי הרשת הפנים ארצית המופעלים במשרדי הממשלה. אם המכרז יוכיח את עצמו, הוא יורחב ל-60 צירים נוספים.

למרות פתיחת המכרז למתחרות חדשות, גורם מקצועי בענף העריך באזני אנשים ומחשבים, כי הסיכוי שיבחר ספק אחר במקום בזק הוא קלוש ביותר. לדבריו, "בפועל לא קיימת תחרות בתחום הזה – לאף מתחרה אין פריסה ארצית רחבה של קווי תקשורת, כמו זו שבזק יכולה להציע. הגורם הוסיף, כי "בזק היא היחידה שיכולה לספק את השירות בפריסה הנדרשת למשרדי הממשלה. לשאר הספקים פריסה טובה רק במרכז הארץ, כשביתר האזורים הם יצטרכו לרכוש מבזק השלמות לאתר היעד במחיר מנופח, או לייצר תשתית אלחוטית – דבר הכרוך בבעיות".

אותו גורם הסביר, כי הצלחת המכרז תלויה בבחירת האתרים ל-60 הקווים, שחלק מהם נמצאים במרכז הארץ והשאר בפריפריה. לדבריו, "במרכז ניתן אולי לתחר במחירים, אבל לגבי הפריפריה, יש ספק רב אם אכן קיימים ספקים שיוכלו לעמוד בכך". עוד ציין הגורם, כי "מדובר במכרז שמבחינה כספית היקפו אינו גדול, ועיקרו בהצהרת הכוונות הטמונה בו".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים