היזמות החרדית הגיעה לבית נשיא המדינה

הנשיא ריבלין קיבל היום (ג') במשכנו נציגים של שבעה סטארט-אפים מהמגזר החרדי, בתחומים כגון בריאות דיגיטלית, אגרוטק וסייבר ● המשתתפים באירוע עמדו על הפוטנציאל הגלום לתעשיית ההיי-טק במגזר זה - ועל כך שהוא לא ממומש

מימין: דבורי עמנואל, ק.מ.ח; אפרים טיישר, קוז; משה לוינסון, אוטונומאיי; ישראל יעקובסון, נו-סטאק; גיל שורקה, ביזלאבס; מוטי אייכלר, קרן אחים; הנשיא ריבלין; איציק קרומבי, ביזמקס, יניב קיטרון, בוטנוהלת'; אבן ספירו, וקטורד פונוטיקס; דויד בלעיש, איזיסק; אלימלך ווסק, הילאבלס; ואבריימי טוקצינסקי, ביזמקס. צילום: מארק ניימן, לע"מ

נציגים של שבעה סטארט-אפים שהוקמו על ידי חרדים הציגו היום (ג') בבית הנשיא בירושלים, באירוע שהתקיים במעמד נשיא המדינה, ראובן ריבלין. הדוברים באירוע עמדו על פוטנציאל כוח האדם שיש לתעשיית ההיי-טק במגזר החרדי, שאינו ממומש, על אף המחסור החמור בעובדים בענף.

הסטארט-אפים שהציגו באירוע השתתפו בתכנית ביזלאבס, שפועלת תחת המרכז ליזמות ולחדשנות ביזמקס. התכנית נוסדה לפני כשנתיים ונועדה לתמוך בסטארט-אפים ובמיזמים חרדיים. היא הוקמה על ידי קרן ק.מ.ח, קרן אחים והרשות לפיתוח ירושלים, ומופעלת בשיתוף גוגל, אמזון, KPMG, האוניברסיטה העברית וגופים נוספים.

שבעת הסטארט-אפים שהציגו באירוע הם: הילאבלס – חברת בריאות דיגיטלית שפיתחה פלטפורמת ריפוי משולבת; קוז – חברה שמספקת פתרון מבוסס בינה מלאכותית לייעול תורים במערכת הרפואית; וקטורד פוטוניקס, שמפתחת תחנת עגינה ייעודית לבית חכם, שמופעלת על ידי חיישנים; נו-סטאק, שהשירות שלה מאפשר פיתוח יישומים באופן קל ופשוט, בכך שהוא הופך כל מתכנת פרונט אנד למתכנת פול סטאק; אוטונומאיי – חברת בינה מלאכותית וראייה ממוחשבת, שמפתחת משקפיים חכמים לעיוורים, שישמשו עבורם כעיניים לצורך הכוונה וניווט בדרך; בוטנוהלת', שפועלת בעולם האגרוטק, ומייצרת פתרונות אפקטיביים וירוקים לפטריות ומחלות שפוגעות ביבולי חקלאות; ואיזיסק – חברת סייבר בתחום האינטרנט של הדברים.

"ב-2018, רק 1% מהפוטנציאל במגזר החרדי מומש"

הנשיא ריבלין בירך את נציגי הסטארט-אפים שהשתתפו באירוע ועמד על הפוטנציאל הגלום במגזר החרדי. אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות, התייחס בדבריו למצב ההיי-טק בישראל ולתכניות של הרשות, בהן כאלה שמיועדות למגזר החרדי, שהרשות פיתחה במטרה להגדיל את חלקו בתחום היזמות. "התכניות הללו נותנות למיזמים חרדיים תמיכה מוגדלת, בהיקף של עד 75 אחוזי מימון למשך שנתיים, פגישות עם יזמים, הדרכה וסדנאות". לדבריו, "בשנה שעברה חל גידול של 50% במספר הבקשות שקיבלנו ממיזמים חרדיים, וביזלאבס הוא אחד מהם".

אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות. צילום: מארק ניימן, לע"מ

אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות. צילום: מארק ניימן, לע"מ

אהרון הוסיף כי "ההון האנושי הפוטנציאלי בתחום ההיי-טק והחדשנות במגזר החרדי מבוזבז ולא מנוצל כהלכה. בשנה שעברה, רק 1% מסך כל פוטנציאל כוח העובדה במגזר זה הצליח להשתלב בהיי-טק. זאת, בשעה שיש בענף 15 אלף משרות פתוחות, שלא מצליחים למצוא מי שיאייש אותן".

איציק קרומבי, מנכ"ל ביזמקס, ציין שמאז הקמת המרכז הצטרפו אליו 100 חברות ויזמים. לדבריו, המרכז מסייע למאות ואלפי יזמים ובעלי עסקים חרדים, שרוצים להיות בעסקי הטכנולוגיה אבל לא רוצים לוותר על אורח החיים החרדי. "במחקר מקיף שערכנו מצאנו שבחמש השנים האחרונות הוקמו בישראל 40 חברות של יזמי היי-טק חרדים, שגייסו כסף ראשוני – חלקם ממשקיעים פרטיים וחלקם מרשות החדשנות, אבל רק חברות בודדות הצליחו לשרוד. מטרתה של ביזמקס היא לסייע לאותם יזמים ולאפשר להם להמשיך", אמר קרומבי.

גיל שורקה, מנהל חממת ביזלאבס. צילום: אהרון קרומבי

גיל שורקה, מנהל חממת ביזלאבס. צילום: אהרון קרומבי

גיל שורקה, מנהל חממת ביזלאבס, ציין כי "כל החברות שמסיימות היום הצליחו לגייס כסף ראשוני, והן יוצאות לדרך חדשה וקשוחה. לא כולן ישרדו, אבל היזמים ילמדו שיעור שיוביל אותם להצלחה בפעם הבאה".

תגובות

(2)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. משה

    מי יודע את המספר הטלפון של החברה אימבלאס. שישלח לי בבקשה למייל תודה

  2. טומי

    מדהים! כל הכבוד לביזלאבס ולבית הנשיא.

אירועים קרובים