מליסה די-דונאטו מונתה למנכ"לית SUSE
די-דונאטו הייתה מנהלת התפעול הראשית של סאפ - והיא האישה הראשונה בתפקידה הנוכחי ● לאחר רכישת יבמ את רד-האט, SUSE היא חברת הקוד הפתוח העצמאית הגדולה בעולם
מליסה די-דונאטו מונתה למנכ"לית חברת הקוד הפתוח הגרמנית SUSE – כך הודיעה החברה. היא תחליף את ניל ברוקמן, ששימש כמנכ"ל בשמונה השנים האחרונות והודיע על רצונו לפרוש מסיבות אישיות. תהיה זו הפעם הראשונה ב-27 שנות החברה שאישה תעמוד בראשה.
די-דונאטו שימשה בשנתיים וחצי האחרונות כמנהלת התפעול הראשית של סאפ ולפני כן הייתה מנהלת ההכנסות בענקית התוכנה הגרמנית. בטרם הצטרפה לסאפ, היא שימשה במגוון תפקידי סגנית נשיא בסיילספורס באזור EMEA. בנוסף, היא משמשת יו"רית הקבוצה הטכנולוגית של 30% Club – עמותה בינלאומית שמטרתה להביא לכך שעד השנה הבאה, 30% מחברי ההנהלות של חברות ה-S&P 100 תהיינה נשים.
SUSE linux היא הפצת לינוקס נפוצה ואחת ההפצות הוותיקות ביותר שעדיין מפותחות. כיום יש מספר הפצות שונות בשם הזה: OpenSUSE הקהילתית והחופשית, ו־SLES (ר"ת SUSE Linux Enterprise Server) לשוק הארגוני.
ראשי התיבות של SUSE משמעותם פיתוח תוכנה ומערכת (Software und System Entwicklung). תחילת דרכה של מערכת ההפעלה הזו הייתה כגרסה מתורגמת לגרמנית של הפצה ותיקה יותר, והיא הופצה על ידי חברה פרטית במדינה. ב-2003 הוקמה OpenSUSE, תחילה כגרסת הפצה קהילתית חלקית של ההפצה SUSE, ובהמשך, כשמה החדש של המפיצה המקורית (הלא ארגונית) SUSE, שהפכה להיות חופשית לחלוטין ויותר קהילתית. עוד באותה השנה היא נרכשה על ידי נובל תמורת 210 מיליון דולר. ב-2011 נרכשה נובל, ובה SUSE, על ידי אטצ'מייט האמריקנית. שלוש שנים לאחר מכן התמזגה אטצ'מייט עם מיקרו פוקוס הבריטית ו-SUSE הפכה לחלק ממנה. ב-2018 מכרה מיקרו פוקוס את החברה לקרן ההון השבדית הפרטית EQT תמורת 2.535 מיליארד דולר. כעת, לאחר רכישת יבמ את מובילת השוק בעולם הקוד הפתוח, רד-האט, SUSE היא חברת האופן סורס העצמאית הגדולה בעולם.
"הקוד הפתוח – קריטי באסטרטגיה של כל ארגון מצליח"
די-דונאטו, שתיכנס לתפקיד בתחילת החודש הבא, אמרה כי "כיום, כאשר הקוד הפתוח הופך לחלק קריטי באסטרטגיה העסקית של כל ארגון מצליח, יש לנו את כל התנאים כדי להיות החברה המובילה הברורה של השינוי ההיסטורי הזה. עם היכולות שלנו לבצע טרנספורמציה דיגיטלית ללקוחותינו בקצב שלהם, יחד עם מגוון פתרונות ארגוניים גמישים בענן, החברה במיקום מצוין להעניק ליותר ארגונים את הכלים שהם צריכים כדי להיות מובילים".
אהוד ברץ, מנהל SUSE ישראל, אמר ש-"ברוקמן ניהל את החברה בשמונה השנים האחרונות וב-2018 הוא הוביל לגידול של 15% בהכנסותיה. הבחירה בדי-דונאטו מראה עד כמה החברה רצינית ומציבה בראש הפירמידה מישהי שיכולה להמשיך את הגידול שלה. בהודעה לעובדים היא כתבה שהיא מגדירה את עצמה במשפט 'האומץ להיות שונה' – וזה משפט ש-SUSE מתנהלת לאורו בשנים האחרונות".
די-דונאטו מצטרפת לשורה של בכירות בהיי-טק וב-IT העולמי, שחלקן משמשות בתפקידן גם כיום והאחרות פרשו ממנו בשנים האחרונות: קרלי פיורינה ומג וויטמן, שהיו מנכ"ליות HP; אורסולה ברנס, שהייתה מנכ"לית זירוקס – האישה האפרו-אמריקנית הראשונה שניהלה חברה ברשימת פורבס 500 והאישה הראשונה שחברתה נכנסה לרשימה לאחר שנוהלה ברצף על ידי שתי מנכ"ליות נשים; ג'יני רומטי, מנכ"לית יבמ; צפרא כץ, מנכ"לית משותפת באורקל; סוזי ווג'קיקי, מנכ"לית יוטיוב ולשעבר סגנית נשיא בכירה בגוגל; מריסה מאייר, בכירה בגוגל ולשעבר מנכ"לית יאהו; שריל סנדברג, סמנכ"לית התפעול ומספר שתיים בפייסבוק; ורות פורת, סמנכ"לית הכספים של אלפבית, החברה האם של גוגל.
תגובות
(0)